frankrijk.nl

5 Franse zangeressen om te beluisteren in 2018

De vele reacties op ons artikel over de beste Franse radiozenders lieten er geen twijfel over: jullie houden evenveel van klassieke Franse chansons als moderne Franse muziek. In aanvulling op ons jong-talent-lijstje uit 2017, hierbij 5 Franse popartiesten om eens te beluisteren in 2018.

1. Fishbach

Fishbach is een jonge zangeres uit de Champagne-Ardennen die sinds een jaar of twee naam maakt met haar ritmische elektropop. Tijdens de Victoires de la Musique 2018 werd ze afgelopen februari uitgeroepen toe de beste nieuwe live-artiest van het jaar. In onderstaand nummer Un autre que moi hoor je mooi de eighties-invloeden in haar muziek (is dat Desireless met Voyage Voyage? :- ) ).  A ta merci (album), Fisbach

2. Juliette Armanet

Tijdens de opening van het nu lopende Cannes Filmfestival zong Juliette Armanet een indrukwekkende cover van Michel Legrands ‘Les moulins de mon cœur’, dat geschreven lijkt voor haar heldere en tegelijk licht hese stem. De jonge zangeres uit Lille schrijft zelf ook prachtnummers, zoals te horen op haar eerste debuutalbum. Luister hier naar het nummer L’Indien, waarin vleugjes France Gall en Feist samenkomen. Petite amie, Juliette Armanet

3. Clara Luciani

Een van de Franse muzieksensaties van het moment is deze 25-jarige dame uit Marseille, die beïnvloed lijkt door stoere zangeressen als Françoise Hardy en Patti Smith. Op Luciani’s nét verschenen eerste soloalbum kun je haar vrijgevochten stijl en dito teksten ontdekken. Zoals het nummer La Grenade: ‘Hé toi, qu’est-ce que tu regardes. T’as jamais vu une femme qui se bat?’ Waar kijk jij naar? Heb je nog nooit een vrouw zien vechten?”). Sainte-Victoire, Clara Luciani

4. Charlotte Gainsbourg

De nu 46-jarige dochter van Serge Gainsbourg is niet alleen een talentvol actrice, ze maakt ook al jaren interessante muziek. Zoals het sterke Engelstalig album 5.55, waarvoor ze in 2006 de hulp inriep van de mannen van Air. Eind 2017 bracht ze voor het eerst een album uit waarop ze ook Frans zingt. Een hypnotiserende plaat, luister hieronder maar naar de titelsong Rest. (…”Prends-moi la main, s’il te plaît. Ne me laisse pas m’envoler..”) Album Rest, Charlotte Gainsbourg

5. Juniore

Juniore is een groep van 3 jonge dames onder leiding van Anna Jean, de dochter van schrijver en Nobelprijswinnaar J.M.G. Le Clézio. Met de door haar geschreven songteksten zit het – zo-vader, zo-dochter – wel goed. De teksten zijn intelligent en ook verrassend, want vaak een stuk serieuzer dan de luchtig klinkende melodieën. Overigens is het nummer in deze nieuwe videoclip geen eigen nummer, maar een cover van Les Héros de Barbès van Yves Simon.

LEES OOK:
7 jonge Franse artiesten om te kennen – 2017
De beste Franse radiozenders
Top 30 klassieke Franse hits in NL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Button