frankrijk.nl

Beroemde Dior-expositie online

Drie jaar geleden schreven we over een spectaculaire Dior-tentoonstelling die toen plaatsvond in Parijs. De 300 haute couture-jurken uit deze expositie kun je nu ook thuis te zien, in een magnifieke gratis documentaire.

In 2017 organiseerde het Musée des Arts décoratifs, een modemuseum in een zijvleugel van het Louvre, een expositie waar de hele modewereld van Parijs over sprak. ‘Christian Dior: Designer of Dreams’ was een ongekend groot eerbetoon aan de ontwerper ter gelegenheid van de 70ste verjaardag van het modehuis.

mode exposities Parijs

Grootste mode-expositie ooit in Parijs

Er waren meer dan 300 haute-couture jurken te zien in een waanzinnig mooie opstelling. Sinds kort is er op YouTube een documentaire van bijna 1 uur te vinden, waarin je kunt zien hoe deze expositie tot stand kwam. Van de fotoshoot voor de affiche tot de VIP-opening van de tentoonstelling, in het bijzijn van diverse sterren en modellen. Tussendoor hoor je de curatoren en zie je de zalen, bijna alsof je er zelf bent. Zeer de moeite waard!

Kijk hier (met Engelse ondertiteling):

LEES OOK:
Moderdagtip! Joie de Vivre, nieuw Frans kookboek
15 Franse musea en monumenten die virtueel kunt bezoeken
Coronavirus in Frankrijk: laatste update

Beeld: CC-BY Claudia-Schillinger

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *