frankrijk.nl

Leukste winkelstraten van Parijs

Tijdens een weekend in Parijs wil je genieten van de vele mooie winkels ook. Wat zijn de beste wijken en straten om te shoppen in Parijs? Waar vind je hippe adresjes? En waar moet je heen met een specifieke stijl of budget in gedachten?

1. SAINT-GERMAIN-DES-PRÉS: klassiek én modern Parijs

shoppen winkelen in parijs beste straten Saint-Germain

De meest veelzijdige winkelwijk van de stad is Saint-Germain-des-Prés op de Rive gauche. Hier vind je typisch Parijse luxe op de Boulevard Saint-Germain en rond warenhuis Le Bon Marché. Maar er zijn ook goedkopere Franse modemerken te vinden in de straten rond Église Saint-Sulpice. De brede en lange winkelstraat Rue de Rennes heeft zelfs veel goedkope opties, zoals Gap, Brandy Melville, Havaianas en Monoprix: echt een straat om met een tienerdochter te shoppen te bijvoorbeeld. De overdekte Marché Saint-Germain heeft bovendien een grote winkel van Uniqlo.

Soort winkels in Saint-Germain-des-Prés

Elegante & luxe modemerken: warenhuis Le Bon-Marché, Hermès Rive-Gauche, Karl Lagerfeld, Ralph Lauren, Christian Louboutin (schoenen), Jérôme Dreyfuss (tassen)

Modieuze Franse kledingmerken: o.a. Zadig & Voltaire, Agnes b, Claudie Pierlot, Comptoir de Cotonniers

Bekende patissiers: o.a. Pierre Hermé en Gérard Mulot.

Veel schoenenwinkels in Rue de Rennes.

shoppen winkelen in parijs beste straten

Leukste winkelstraten van Saint-Germain-des-Prés

– Rond metrohaltes Mabillon en Saint-Sulpice. Zoals Rue du Four (waar een van de goedkoopste apotheken – beautyproducten! van Parijs zit), Rue Bonaparte, Rue Saint-Sulpice.

Rond metrohalte Sèvre-Babylon. Zoals Rue Cherche-Midi, Rue de Sèvres, Rue de Grenelle.

Warenhuis Le Bon Marché, Rue du Bac & Rue de Grenelle (o.a. concept-store Inès de la Fressange, The Conran Shop, Gas Bijoux, Prada, Paul Smith).


// FRANSE WINTERUITVERKOOP 2023 /// Let op, van 11 januari tot 7 februari 2023 kun je in Parijs extra profiteren van al die mooie winkels. Met de première, deuxième en soms zelfs troisième démarque tijdens de Soldes! Lees ook ons Tips voor de Soldes in Parijs


2. MARAIS & HAUT-MARAIS: hippe merken, bohemien-chique en luxe mannenmode

shoppen winkelen in parijs beste straten wijken Marais

De Marais is een jonge en creatieve wijk, met een groot aanbod van mode, design- en cadeauwinkels. Het bekendste deel is de zuidelijke Marais (de oude Joodse wijk), met als centrale winkelstraat Rue de Francs-Bourgeois die doorloopt tot het prachtige Place des Vosges. In dit deel komen de meeste toeristen en het is vooral op zondag extreem druk. Rondom het leuke warenhuis BHV/Marais (dicht bij Rue de Rivoli) is de wijk de laatste jaren topchic geworden, door de komst van veel luxe mannenmode van merken als Fendi, Valentino, Karl Lagerfeld, The Kooples. Het jonge en vernieuwende deel van de Marais is verschoven naar het noorden van de wijk, de Haut-Marais, aan de kant van République.

Soort winkels in de Marais

Moderne en creatieve mode: (vooral in de Haut-Marais), Franse modemerken (Sessun, Sézane, Isabelle Marant, Vanessa Bruno, Antik Batik, Sandro) en trendy internationale merken (Anthropologie, Paul Smith, Wolford),

Winkels met design, hebbedingen en woonaccessoires: Abou d’Abi Bazar, La Chaise Longue, Muji, Autour du Monde

Parfum- en zeepwinkels: Marius Fabre, Chanel Beauté, Maison Francis Kurkdjian, Frédéric Malle, Liquides Bar à parfums, l’Artisan Parfumeur, Diptyque, Fragonard, Estéban, Acqua di Parma.

Gave concept-stores: Merci, Fleux’, Broken Arm, Empreintes

Luxe en hippe mode voor mannen rond BHV/Marais, Rue des Archives

Maje, hip Franse damesmodemerk

Leukste winkelstraten in de Marais

Rue des Francs-Bourgois, Rue des Rosiers, Rue Vieille-du-Temple. Deze drie bijven klassiekers in het hart van de Marais: slenterstraten met prachtige 17e-eeuwse herenhuizen en helemaal vol met boetieks.

Rond Le BHV/Marais net boven Rue de Rivoli. Dé plek voor dandy en hipster mannen (vooral Rue des Archives).

Straten rond Rue de Bretagne in de Haut-Marais. De noordelijkste delen van Rue des Archives en Rue Vieille-du-Temple bevatten een hoop überhippe merken, lunchadressen en restaurants.  Net als het wijkje rond metrohalte Filles du Calvaire. Leuke lunchtip! Marché des Enfants Rouges (Rue de Bretagne), eten in/bij de kraampjes van deze half-overdekte markt.


REISTIP: de Thalys is wat ons betreft de snelste en meest ontspannen manier om voor een shoppingweekend naar Parijs te reizen. Grootste voordeel: je bent namelijk meteen in het hart van de stad! En dat in slechts 3 uur en 20 minuten vanaf Amsterdam CS. Vanaf de opstapplaatsen Schiphol of Rotterdam gaat het zelfs nog sneller. Het is ook de duurzaamste manier van reizen: minder CO2 dan met de auto én Thalys (onderdeel van de Eurostar Groep) rijdt tegenwoordig op 100% groene stroom. Voor kinderen zijn er supervoordelige tickets (vanaf €15!) en in de eerste klas krijg je bij een Premium-tarief een maaltijd geserveerd. Meer weten? Kijk op www.thalys.com


3. BOULEVVARD HAUSSMANN, OPÉRA & MADELEINE:  de grote warenhuizen, mix van highstreet- en luxemerken

shoppen winkelen in parijs beste straten Opera grand magasins Haussmann Printemps

Hausmann, Opéra en Madeleine is de wijk voor de shopping-diehards. Bij de twee warenhuizen Printemps Haussmann en Galeries Lafayette vind je alle Franse modenamen die ertoe doen op het moment, van streetwear tot grote luxe. Net als ondenkbaar veel beautyproducten, parfums, tassen en schoenen. Beide warenhuizen hebben grote culinaire afdelingen.

Vlak bij deze warenhuizen zitten veel winkels van grote internationale confectiemerken. Zoals Gap, Benetton, Massimo Dutti, Zara en de grootste H&M van Parijs. In de buurt van Opéra en Madeleine zijn luxere namen te vinden, zoals Eric Bompard, Repetto, Tommy Hilfiger, IKKS en Ralph Lauren.

Leukste straten in de wijk Opéra-Madeleine

Boulevard Haussmann (Googlemaps) (warenhuizen, H&M, Sephora, Zara, Mango), Rue Tronchet en Boulevard des Capucines.


4. MONTMARTRE & SOPI: jonge arty wijken met veel hippe boetieks

shoppen winkelen in parijs beste straten Montmartre Abbesses Rue des Martyrs

Montmartre heeft veel leuke winkels in de straten rond metrohalte Abbesses. Dat is halverwege de heuvel, dus een stuk lager dan het meest toeristische deel van de wijk naast de Sacré-Coeur (Place du Tertre). In Abbesses zitten steeds meer bekende Franse modeketens (Leon & Harper, The Kooples, Bash), en er zijn ook nog aardig wat onafhankelijke boetieks. Zoals gekke cadeauwinkels, vintage-boetieks en atelier-winkels met sieraden of tassen. Vanaf Montmartre kunt je via de Rue des Martyrs afdalen naar de opkomende wijk SoPi (=South Pigalle) ook daar zijn veel winkels.

LEES OOK: Tips voor de Soldes in Paris

le slip français

Leukste straten in Montmartre en SoPi:

Rue des Abbesses (Montmartre) Mooie winkelstraat met tussen groentewinkels en oesterkramen veel boetieks van enkele van geliefde jonge Parijse merken. Zoals La Petite Mendigote (tassen), Maje, Antoine & Lili, Leon&Harper, Le Slip français, Mr Moustache (schoenen).

Rue des Martyrs (SoPi) Diverse modewinkels en grappige eetwinkels. Leuke straat ook om te lunchen want er zijn veel koffiebars, bistro’s en moderne lunchtentjes. Zijstraat Rue Condorcet heeft diverse vintage kledingwinkels en trendy merken als Maison Kitsuné, A.P.C. en Aesop.

LEES OOK onze favoriete hotels in Parijs per wijk


5. PALAIS ROYAL & RUE SAINT-HONORÉ: stijlvol, elegant en klassiek Parijs

winkelen in Parijs beste wijken en straten Saint Honore

Op zoek naar luxe? Ga dan niet naar de Champs-Elysées (afrader, zie onder). Slenter liever door Rue Saint-Honoré tot aan het Palais Royal. Dan krijg je een uitstekend beeld van hoe stijlvol, elegant (en onbereikbaar!) Parijs kan zijn. De tijd lijkt stil te staan in de galerijen rond het kleine park van Palais Royal. Je vind hier handschoenenmakers, parfumwinkels en boetieks met tweedehands haute-couture, zoals die van Didier Ludot.

Leukste straten rond Palais-Royal

Rue Saint-Honoré Dé straat als je mooie etalages wilt bekijken: van Marc Jacobs, Burberry, Missoni, Guerlain, Fendi, Chantal Thomass, Alexander McQueen en vele anderen. Voor minder gevulde beurzen biedt deze winkelstraat ook filialen van onder meer &OtherStories, Maje, Majestic en Satellite (sieraden).

Palais Royal Klassieke Franse winkels en hippe nieuwe namen, zoals Acne Studios en Jérôme Dreyfuss (tassen).

Galerie Vivienne Mooie 19e-eeuwse winkelpassage die te bereiken is vanaf de noordkant van Palais Royal, met diverse woon- en cadeauwinkels en boetieks van Alexis Mabille en Jean-Paul Gaultier.


Champs-Elysees

Champs-Elysées voor shopping? Hmmm, laat maar!

Ondanks z’n beroemdheid en historie is de Champs-Elysées géén fijne avenue om te winkelen, vinden wij. Daarvoor zijn de loopafstanden en de afmetingen van de winkels veel te groot. Erg veel toeristen bovendien en bijbehorende zakkenrollers. Oké vooruit. Voor liefhebbers heb je er de flagship-stores van Louis Vuitton en Longchamp. En sinds 2019 is er op de avenue een vestiging van Galeries Lafayette, in een vroeger bankgebouw in Art Nouveau-stijl: dat kleine warenhuis is wel een omweg waard. Warenhuis Monoprix is hier ook helemaal vernieuwd en dat leverde een uitgebreide souvenirs-afdeling en veel fotogenieke lifestyle-producten op. Mooi!

Al onze Parijs-tips bijeen op je smartphone of tablet? Bestel ons ebook Insidertips Parijs met kids&tieners, 60 pagina’s dik! Inclusief shoppingtips.

LEES OOK:
3 goedkope pharmacies in Parijs
De beste patisseriewinkels van Parijs
De nieuwe vegan-wijk in Parijs
20 handige tips voor de metro van Parijs

Tekst: Nicky Bouwmeester Openingsbeeld/Marais: CC/Ignacio-Bernal. Collage Saint-Germain: CC/John Mason (macarons), Patrick Gaudin (The Kooples), Charity Shopper (etalage), Nicky Bouwmeester (terras). CC/Le Slip français, Collage Marais: Fabcom (etalage), Steve Shupe (Place des Vosges), Ignacio Bernal (straatje tegenlicht) , Drip & Ju (straatbordje), Collage Montmartre: Eduard Díaz i Puig (uitzicht), Nicky Bouwmeester (etalages) Collage Palais Royal: CC/Twiga269-Femen (Hermès), byronv2 (straatbordje), Daniel Zimmel (Palais Royal) en CC/Guerlain. Collage Hausmann: CC/Llee Wu (parfumafdeling), Susieredshoes (Repetto), Camelia TWU (Printemps/Chanel), cc-Pimoo-the-french-photographer (Maje). Foto Champs-Elysées: CC/Cecile Lee.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *