frankrijk.nl

Tomorrowland in Alpe d’Huez geannuleerd

Van 14 tot 21 maart 2020 zou in Alpe d’Huez de tweede wintereditie plaatsvinden van de moeder der festivals: Tomorrowland Winter. Maar op 7 maart werd bekend dat het festival wordt afgelast vanwege het coronavirus…

Het Belgische zomerfestival Tomorrowland is al jaren een begrip bij alle muziek- en festivalliefhebbers. En vorig jaar werd een nieuwe mijlpaal in de sneeuw gezet, met de allereerste wintereditie in het Franse skioord Alpe d’Huez. Het dorp én het hele skigebied – en dan praat je over alles tussen 1860 en 3300 meter hoogte – werd exclusief voor dit festival getransformeerd tot een waar winterwonderland met op de pistes diverse podia én een waanzinnig hoofdpodium aan de voet van de pistes. De sneeuwval die week zorgde voor een ultieme winterkers op deze toch al witte taart voor de vele fans.

Tomorrowland Alpe d'Huez

Tomorrowland Alper d'Huez

Intiem feestje

In tegenstelling tot de zomereditie (400.000 bezoekers) is de wintereditie een ‘intiem’ feestje: er is plaats voor 30.000 bezoekers. Het mooie én het bijzondere van deze wintereditie is dat je met een toegangskaart voor Tomorrowland Winter zowel kunt skiën als optredens bijwonen.

Tomorrowland Alpe d'Huez

Een organisatie van jewelste

Hierbij enkele indrukwekkende cijfers achter ‘Tomorrowland Winter-The Book of Wisdom, The Frozen Chapter

 • Het festivalterrein van Tomorrowland Winter strekt zich uit van Alpe d’Huez Les Bergers, gelegen in het hart van het dorp, tot over het hele skigebied.
 • De organisatie verwacht 25.000 bezoekers uit 94 landen. Met bezoekers uit China, Brazilië, Colombie, … , brengt Tomorrowland Winter de hele wereld naar Alpe d’Huez.
 • Er zijn 8 stages verspreid over het skigebied en Alpe d’Huez zelf, waaronder:
  • Een mainstage van 60m breed en 22m hoog.
  • Twee overdekte stages met als blikvanger de Garden of Madness. Deze laatste heeft een oppervlakte van maar liefst 4.500 m2 en is verwarmd.
  • De hoogste stage bevindt zich op Le Pic Blanc, op een adembenemende 3.300m hoogte.
 • Er is een aan de regio en het seizoen aangepast Tastes of the World food-aanbod met aanwezigheid van Franse en Belgische topchefs.
 • Tijdens de opbouw van Tomorrowland Winter zijn maar liefst 700 personen aan de slag. Op de festivaldagen zelf stijgt dit aantal naar 1.800 personen crew. Hierbij ook heel wat lokale mensen en leveranciers.

Tomorrowland Alpe d'Huez

Veel bekende Nederlandse dj’s? 

Zoals we van Tomorrowland kunnen verwachten wordt de hele setting ontworpen volgens een vastgesteld thema. Voor deze wintereditie is dat: The Book of Wisdom, The Frozen Chapter. Klinkt veelbelovend en zal zeker spectaculair zijn in dit sneeuwdecor. We willen nu al de volgende pagina omslaan om te zien wat we kunnen verwachten!  Er worden meer dan 100 dj’s van over de hele wereld overgebracht. Naast grote namen als Lost Frequencies, Kungs en Martin Garrix, is ook aandacht voor lokaal talent,  waaronder DJ Galluxy, de artiestennaam van Geoffrey Gallucci, een 26-jarige melkboer uit de streek.

Vorig jaar konden de festivalgangers genieten van diverse Nederlandse  DJ’s zoals  Armin van Buuren, Afrojack, Sunnery James & Ryan Marciano en Martin Garrix en we verwachten minstens de helft weer op snowboots terug te zien!

Tomorrowland Alpe d'Huez

Wanneer kun je Tomorrowland Winter boeken en wat kost het?

Voor zover nu bekend komen er twee opties:

 • 4-daags Tomorrowland Winter Package vanaf €685 p.p. en dit bevat 4 nachten verblijf (17-21 maart), toegang tot alle optredens, 4 dagen skipas en een – zoals we gewend zijn van dit festival – een hippe en unieke armband met schatkist.
 • 7-daags Tomorrowland Winterpackage vanaf €825 p.p. met 7 nachten verblijf (14-21 maart), toegang tot de concerten en  7 dagen skipas en een – zoals we gewend zijn van dit festival – een hippe en unieke armband met schatkist.

De verkoop van het 7-daags arrangement start op 14 september 2019  en het 4-daags arrangement start op 21 september 2019 via www.tomorrowland.com.

Tomorrowland Alpe d'Huez

Alpe d’Huez: een van de zonnigste skigebieden

Denk nu niet dat je straks zult klappertanden van de kou. Niet voor niets heeft Alpe d’Huez als bijnaam ‘Ile de soleil’. Het dankt de naam aan de zuidelijke ligging op een plateau dat 1.860 meter hoog ligt. Deze hoogvlakte spreidt de bergen rondom waardoor de zon niet wordt belemmerd door hoge bergtoppen. Dat betekent dat als de zon schijnt je er de hele dag van kunt genieten. En mocht er een wolkendek zijn dan zit je er vaak net boven :-). Meer informatie over Alpe d’Huez.

LEES OOK: 
Skiën in foute skipakken op de pistes van Alpe d’Huez
5 geweldige terrassen op de Franse pistes
Rock the Pistes: zon, sneeuw & sound!

Alpe d'Huez

Algemeen 728x90

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *