frankrijk.nl

Nieuw bio-beautymerk in Franse supermarkt

Sinds kort ligt er een nieuw verzorgingsmerk in de Franse supermarkten: La Provençale Bio. Het is biologisch, ruikt lekker en is nog redelijk betaalbaar ook. Onthouden voor je volgende vakantie!

Hou jij ook van snuffelen in de Franse supermarkt? Beetje rondkijken naar onbekende merken en in de laatste dagen van je vakantie nog wat souvenirtjes in te slaan? Naast onze favoriete etenswaren gooiden wij daarbij ook altijd graag een paar flesjes huile sèche van Le Petit Marseillais in de kar. Lichaamsolie in een spuitflesje: heerlijk spul en niet duur. Maar onlangs lazen we bij de Franse consumentenbond (UFC-Que Choisir) dat er naast parabenen ook allergenen in die olie zitten. Hé, da’s nou jammer…

La Provencale BIo nieuw verzorgingsmerk

Op basis van olijfolie

Kort na deze ontdekking stuitten we in diverse Franse supermarkten op een merk dat we nog niet eerder hadden gezien: La Provençale Bio. Met vloeibare zeep, crèmes, huidolie, maskers en deodorant vanaf 5 of 6 euro. In mooie verpakkingen en volgens het etiket gemaakt met 98% natuurlijke ingrediënten. Wij waren meteen nieuwsgierig. Zat er een leuk klein Provençaals bedrijfje achter? Jonge olijfboeren met een duurzame missie? Zo romantisch was het helaas niet. Cosmetica-gigant L’Oréal blijkt het merk een paar maanden geleden gelanceerd te hebben in Frankrijk. Als slim antwoord op de groeiende vraag naar biologische verzorgingsproducten die ‘Made in France’ zijn.

La Provencale BIo nieuw verzorgingsmerk

Mimosa en jasmijn

We zijn diverse producten van La Provençale Bio nagelopen op de website van de Franse consumentenbond en inderdaad: allemaal groene vlaggetjes wat betreft de ingrediënten*, dus dat klinkt goed. Ook hebben we er een paar zelf uitgeprobeerd. Of de antirimpelcrème (circa €15) echt werkt durven we (nog) niet te zeggen, maar ze smeert in elk geval lekker. En vooral de douchegel (€5,50/halve liter), vonden we een ontdekking. Met jasmijn, mimosa en honing als typisch Zuid-Franse geuren. Een merk dus om eens naar te kijken tijdens een volgende vakantie. Wat ons betreft een prima vervanging van de Petit Marseillais-olie, als lekker ruikend souvenirtje uit de Franse supermarkt.

* De zeep, deodorant en crèmes van La Provençale Bio scoren uitstekend op het ingrediëntenlijstje van de Franse consumentenbond. Alleen in de handcrème van dit merk zit een natuurlijk maar allergeen parfum (benzylsalicylaat) dat ‘gemiddeld riskant’ genoemd wordt.

La Provencale BIo nieuw verzorgingsmerk

LEES OOK:
10x meenemen uit de Franse supermarkt
7 Franse biologische beautymerken om te kennen

Beeld: Nicky Bouwmeester en CC/La Provençale Bio

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.