frankrijk.nl

Paris Plages 2019

Joehoe, vanaf morgen kan het weer: lekker luieren aan het strand van Parijs! Paris Plages is inmiddels een niet-meer-weg-te-denken zomerhit, langs de oevers van de Seine maar ook elders in de Franse hoofdstad. 

Paris Plages duurt deze zomer extra lang: van 6 juli tot 1 september 2019! Net als vorig jaar wordt er ook voor deze 17e jaargang géén zand meer gestort op de oevers van de Seine, een gevolg van een politiek relletje rondom het bouwbedrijf dat het zand leverde. Maar daar kwamen een hoop extra hangmatten, strandstoelen, grasveldjes en vlonders voor in de plaats!

Paris Plage Parijs

De Seine-oevers worden steeds mooier

Sowieso was een deel van de rechteroever al een permanente Paris Plage geworden, door de opening van het Parc Rives de Seine. Met veel speelvelden, drinkfonteinen, buvettes, ijstentjes en terrassen. Tijdens Paris Plage wordt het echter nog veel drukker en gezelliger, omdat het stadsstrand ’s zomers veel leuke activiteiten en workshops in de openlucht biedt. Naast veel bezoekers trekt Paris Plages ook artiesten en muzikanten. FNAC, de bekende keten van muziek- en boekenwinkels, biedt elke zomer concerten aan in en om het stadhuis.

Paris Plage 2017 Seine strand zomer

Programma voor Paris Plage 2019

Festival FNAC live: muziekconcerten op 3, 4 en 5 juli, 17.00 uur-middernacht voor het Hôtel de Ville, gratis toegang. Dit jaar met o.a.: Eddy de Preto, Clara Luciani en Aya Nakamura.

Dansavonden: elke dag worden er naast de Pont Neuf gratis danslessen gegeven, gevolgd door een bal of guinguette met een steeds ander thema (17.00 en 20.00 uur, zondag 15.00-17.00 uur kinderbal) .

Paris Plage Parijs

Jeu de boules: het Boulodrome bij de Pont Marie heeft wel 6 veldjes voor pétanqueliefhebbers. Ballen gratis te leen. Dagelijks van 10.00 tot 22.00 uur.

Babyfoot: toernooien tafelvoetbal op XL-tafels waar wel 6 spelers tegelijk terecht kunnen!

Paris Plage Parijs

Zwemmen in het Bassin de la Villette

Dé grote attractie van Paris Plages bevindt zich deze zomer echter bij het Bassin de la Villette, dat al enkele ’s zomers als tweede locatie aan het evenement is toegevoegd. Dit waterbekken boven Canal Saint-Martin, aan de noordoostkant van de stad, lijkt bijna een meer zo groot. Kinderen kunnen er roeien, zeilen, waterfietsen, roller-tuben (zo’n grote transparante bal) en via een tokkelbaan over het water vliegen. Ook zijn er zelfs 3 ‘zwembaden’ afgezet in het Bassin! Een paradepaardje van burgemeester Anne Hidalgo, die graag wil dat ook de Seine in 2024 (tijdens de Olympische Spelen in Parijs) zo schoon is dat er weer in gezwommen kan worden!

Paris Plage 2017 Seine strand zomer Bassin de la Villette zwemmen

De 3 strandlocaties in Parijs:

Paris Plage 6 juli t/m 1 september 2019, rechteroever Seine tussen het Louvre en Pont Marie. (metrostations Louvre-Rivoli, Hôtel de Ville, Pont Marie)

Paris Plage-Bassin de la Villette 6 juli t/m 21 september 2019 (behalve 15 augustus) dagelijks van 11.00-21.00 uur. Bereikbaar via metrostations Stalingrad en Jaurès (lijnen 2, 5, 7 bis).

Parc Rives de Seine, het hele jaar geopend, beslaat ook de linkeroever van de Seine tussen Musée d’Orsay en Pont Alma. Zie ons artikel ‘Het hele jaar lang strandgevoel in Parijs’.

Paris Plage 2017 Seine strand zomer

Paris Plage 2017 Seine strand zomer

Paris Plage 2017 Seine strand zomer terras

Paris Plage 2017 Seine strand zomer ijstent Beeldcredits: Erasmus of Paris, François Digital, Jean-Louis-Zimmerman, Craig Morey. Affiche 2018: Pauline Kleinhaneveld

LEES OOK:
Bootje huren op het Bassin de la Villette in Parijs
De 10 mooiste terrassen van Parijs
25 tips voor een bezoek aan Parijs met kinderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Button