frankrijk.nl

Bistro Astier, gewoon érg goed eten in Parijs

Marina ging aan tafel bij Astier, een restaurant dat al ruim 50 jaar serieus lekker eten serveert. Geen overdreven toestanden, goed uitgevoerde bistrogerechten en een leuke sfeer.

Restaurants in Parijs kunnen tegenvallen. Omdat ze te duur zijn of niet aan al je verwachtingen voldoen. Het eten heeft bijvoorbeeld geen goede prijs-kwaliteitverhouding, de sfeer is ongezellig of je zit krap naast elkaar aan een piepklein bistrotafeltje. Van dat alles is geen sprake bij Astier.

Cuisine du marché

Dit rustieke restaurant zit verstopt in het 11e arrondissement, niet ver van La République en Canal Saint-Martin. Het publiek is een mix van Parijzenaren en toeristen uit alle hoeken van de wereld. Zo zat er tijdens mijn diner op een mooie zaterdag in mei een typisch Frans gezin op links. Met jawel, goed opgevoede kinderen die zelfs schimmelkazen aten als dessert. Tegenover me een Braziliaans echtpaar met een jong meisje dat haar eerste echte Franse gerechten (die ze kende van haar Franse taalles in Brazilië) mocht proeven.

Restaurant Bistro Astier

Beroemd kaasplateau

Astier in sinds 1956 een begrip in Parijs. Kenmerkend is de cuisine du marché, die op een gastronomische manier tot zijn recht komt op je bord. Het web en Instagram staan vol met lovende berichten over het grote kaasplateau van Astier, waar je voor €16 bijna onbeperkt van kunt eten. Een ongekende prijs voor de hoge kwaliteit! Op het plateau liggen 15 soorten kaas uit alle hoeken van Frankrijk, geselecteerd door een Meilleur Ouvrier de France.

Beroemd kaasplateau van restaurant Astier

Voorgerechten

Nog een smakelijk gerecht dat Nederlanders in Parijs vast kunnen waarderen is de gemarineerde haring met aardappeltjes en vinaigrette (€10), waar je onbeperkt van mag opscheppen. Het geheim van de boterzachte haringen is dat ze gemarineerd zijn in melk. Na dit romige bad worden ze met allerlei soorten kruiden en wat zwarte en roze peperkorrels in de olie gelegd. En hoe lekker klinken lauwe asperges met schelvis en een sabayon van anijs?

Gezellige bistro Astier gemarineerde haring

Eend en vis van de dag

Qua hoofd- en nagerechten stelt het restaurant ook zeker niet teleur. De eendenborst met paksoi en een emulsie van rode biet (€25) is perfect gegaard en hoog op smaak. Zo ook de vis van de dag façon bouillabaisse (€28). Op naar het dessert! Gaan we voor de klassieker baba au rhum met slagroom (€10) of de millefeuille ananas met Szechuanpeper en pina colada-ijs (€9)?

Restaurant Bistro Astier

Soufflé met Grand Marnier

Geen van beide, want we hebben ons dessert al met voorbedachten rade gekozen. Hoewel de desserts er allemaal stuk voor stuk zeer appetijtelijk uitzien gaan we voor het signatuur-nagerecht van Astier: de mega Grand Marnier-soufflé die vanaf 2 personen te bestellen is (€13 p.p). Mierzoet, zwaar en tegelijkertijd luchtig. Maar ah, que c’est bon…. !

bistro Parijs soufflé dessert Grand Marnier

Astier is 7 dagen per week open, voor lunch en diner. Menu €35. Meer informatie: www.restaurant-astier.com.

PLUS+
Astier heeft nog 3 moderne zusterrestaurants in Parijs: Jeanne A., Jeanne B. (Montmartre) en Marée Jeanne (visrestaurant bij Rue Montorgueil, ook erg goed, een favoriet van Nicky!).

LEES OOK:
15 authentieke bistro’s in Parijs
De leukste winkelstraten van Parijs
Puur Parijs bij bistro Chez Marcel

Tekst: Marina de Massiac Beeld: CC/Roberta Valerio

Marine De Massiac Gastblogger

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *