frankrijk.nl

7 bijzondere Franse marathons

Hardloopliefhebbers opgelet, dit is bucketlistmateriaal! Vandaag vindt de marathon van de Mont Saint-Michel plaats. Prachtige route langs de kust van Bretagne en Normandië. En dan heb je nog de hilarische marathons van de Bordeaux, Beaujolais en de Elzas!

Marathon van Mont Saint-Michel (mei)

Allez, allez, hop, hop, hop! De Marathon door de Baai van Mont Saint-Michel start in het Bretonse oesterstadje Cancale en eindigt op het beroemde rotseiland. Daarbij lopen bijna 4.000 renners de hele Baai van Mont Saint-Michel rond en verliezen de abdij en zee bijna geen moment uit het oog. Bijzonder!

www.runinmontsaintmichel.com

Marathon du Vignoble Alsace (juni)

Ook de Elzas heeft sinds enkele jaren een maffe gastronomische marathon. In diverse dorpen aan de wijnroute van de Elzas stoppen de renners voor glaasjes wijn (riesling, gewurtztraminer) en zelfs zuurkool, tarte flambée, haring, munsterkaas of kugelhopf voordat de tocht weer verder gaat. Uithoudingsvermogen, hé?

marathon wijnroute Elzas

www.marathon-alsace.com

Marathon du Médoc (september)

Deze hardloopwedstrijd in de Bordeaux wordt wel de langzaamste marathon ter wereld genoemd. De tocht voert langs bekende wijnkastelen en onderweg mogen de verklede deelnemers wijnproeven én eten: van oesters tot hele entrecotes! Hoe dat kan? Lees hier de ervaringen van Arnouk en Arjanneke, twee Nederlandse deelneemsters.

Marathon du Médoc

www.marathondumedoc.com

Marathon Touraine Loire Valley (september)

Even door de tuinen van Château de Villandry steken, verder rennen over de oevers van de Loire, vertrekken en aankomen in Tours… zo stoer is de Marathon Touraine Loire Valley! Gezellige sfeer en veel ludieks vooraf, tijdens en na. Zoals een mega-paella-party na afloop en dozen wijn voor renners met de origineelste outfit!

Marathon Touraine Loire Valley

www.marathon-tlv.fr

Marathon du Beaujolais – 21 november 2020

Wijn en hardlopen gaan dus prima samen in Frankrijk! Op de derde dag van november rennen bijna 13.000 hardlopers door de wijnstreek om de komst van de beaujolais nouveau te vieren. Ook hier zie je veel verklede deelnemers die onderweg af en toe a wijndomeinen binnenstormen voor een glaasje. Je kunt ook maar 13 km of een halve marathon lopen. Misschien maar beter onder deze omstandigheden…

www.marathondubeaujolais.org

Marathon du Beaujolais

Run in Marseille (april)

In maart doen elk jaar ruim 10.000 hardlopers mee aan de Run in Marseille, een marathon vanaf het kustplaatsje Cassis, via de calanques naar de Vieux-Port in Marseille! Prachtige tocht dus, met uitzicht op de beroemde kliffen. Inschrijvingen vanaf september 2018. Mooi filmpje!

Marathon in Marseille

www.runinmarseille.com

Marathon de Paris (april)

De inschrijvingen voor de grootste marathon van Frankrijk – in april – zijn nu alweer geopend. Sinds 1979 brengt de Marathon van Parijs jaarlijks tienduizenden renners op de been: vorig jaar zelfs 57.000 deelnemers (meer dan in New York!). De route start onder de Arc de Triomphe, gaat over de rive-droite en slingert vervolgens via de rechteroever van de Seine – langs de Eiffeltoren – terug tot aan het Bois de Boulogne. Ooit eens meegemaakt hebben toch? De Halve Marathon van Parijs is een maand eerder, op 10 maart.

Marathon de Paris

www.schneiderelectricparismarathon.com

Noot van de redactie: vanwege de coronacrisis zijn de marathons in maart en april geannuleerd resp. uitgesteld. Check de betreffende websites voor meer informatie over mogelijke nieuwe data.

LEES OOK:
11x zien & doen in Marseille
5 doodenge wandelpaden in Frankrijk

Beeld: CC/Marathon de Paris, CC/Marathon Mont Saint-Michel-ASO-G.Demouveaux, CC/akunamatata (Marseille), CC/Jacques Bismuth (Cassis), CC/Marathon Touraine Loire Valley, CC/marcovdz (Marseille), CC/Marathon du Vignoble d’Alsace.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.