frankrijk.nl

Amour! Romantisch Parijs-tripje

Joran, onze art-director, gaat regelmatig met zijn vriendin Mariëlle naar Parijs. Om te shoppen, hippe en luxe adressen te testen en uiteraard ook voor elkaar. Want romantischer dan Parijs wordt het niet.

romantisch weekend in Parijs Hotel Maison Athenee

Als Joran, art-director bij frankrijk.nl zijn jaarlijkse stedentrip naar Parijs regelt, dan genieten we allemaal mee. Hij houdt van chic winkelen, luxe hotels en  geeft graag wat meer uit aan uitgebreid dineren in een modieuze tent. Daarbij laat hij weinig aan het toeval over: letterlijk maanden van te voren selecteert hij al de restaurants waar ze willen eten. En wij kijken verlekkerd mee naar alle prachtige adressen die over het scherm defileren. Twee weken geleden gingen ze eindelijk. En met deze jaloersmakende foto’s kwamen ze terug..!

romantisch weekend in Parijs Hotel Maison Athenee

Hotel in boudoir-stijl

Joran: “Dit is Hôtel Maison Athéneé, een viersterrenhotel bij Madeleine en de grote warenhuizen. Een heerlijk intiem en heel romantisch boetiekhotel in een wijk waar wij ons goed vermaken omdat we van shoppen houden. Het personeel is zéér behulpzaam. Ze regelen werkelijk alles voor je. Van een uitgebreid ontbijt op bed, taxi’s reserveringen tot bijzondere wensen, zoals de verkoop van hun kristallen coupes..”

romantisch weekend in Parijs Hotel Maison Athenee

“De champagneglazen van het hotel vonden we namelijk zo mooi dat we vroegen of ze te koop waren. Dat waren ze uiteraard niet, maar na overleg besloot het personeel ons toch 6 glazen te verkopen. Ze werden keurig verpakt zodat we ze veilig konden vervoeren naar Nederland, echt heel attent allemaal. Oh en nog een leuke extra in dit hotel: verzorgingsproducten van Hermès in de badkamer!”

romantisch weekend in Parijs Laduree macarons en Café Hugo Place des Vosges

Le Marais & macarons bij Ladurée

“Overdag hebben we onder andere genoten van winkelen op een zonnige zondag in de Marais. Wat een relaxte sfeer: lekker druk, leuke winkeltjes, muziek op straat en fijne plekjes om wat te drinken en eten. Wij hebben onder meer fijn gezeten bij Café Hugo, op Place des Vosges. Ook maken we in Parijs altijd een stop bij Ladurée Paris Royale erg leuk om even wat te drinken en een uiteraard een paar macarons te testen.”

romantisch weekend in Parijs oesters fruits de mer L Ecume Saint-Honoré

Topadres voor fruits de mer

Joran: “De grootste verrassing van deze trip was L’écume Saint-Honoré, een viswinkel én -bar, vlak bij de Tuilerieën. Wij wilden goede fruits de mer eten, maar waren door het shoppen vreselijk laat voor de lunch. Het was ineens al 15.30 uur! Na her en der navragen kwamen we uit bij deze viswinkel. Zo hel verlicht dat het wel een visafslag leek, maar het personeel stond er toch een partijtje te stralen! Jaques, een goedlachse Fransman van een jaar of 60, nam ons mee langs al zijn pareltjes. Vol passie vertelde hij over elk visje, mossel, oester, zee-egel, garnaaltje, zeekomkommer, kreeft en ga zo maar door.”

romantisch weekend in Parijs oesters fruits de mer

“Hij had de gekste dingen en allemaal supervers! Alles konden we proeven aan een klein barretje midden in de zaak, met een glas goede chablis erbij. Het interieur is helemaal niks. De muren zijn van nepsteen en er staat full-time een CD-tje op met meeuwengeluiden, heerlijk fout! Maar alles draait hier om de kwaliteit. En we hebben inderdaad nog nooit zoveel lekkere schaal- & schelpdieren gegeten!”

romantisch weekend in Parijs Hotel Costes

Mooie mensen kijken bij Hôtel Costes

“Wat restaurants betreft blijft Hôtel Costes een all-time favorite. Romantischer wordt het niet!” zegt Joran. “Het is een hippe tent, met lekkere muziek , goed eten en mooie mensen. De mensen in de bediening zijn stuk voor stuk fotomodellen en lopen er uniek gestyled bij.”

romantisch weekend in Parijs Hotel Costes

“Na champagne en foie gras met toast bestelden we een fijne pinot noir uit de Elzas, want ons hoofdgerecht was truffelrisotto. Die is zo lekker daar! Reserveren kan bij Costes overigens maximaal 48 uur van te voren en het zit snel vol, maar het personeel van ons eigen hotel heeft ons erbij geholpen.”

romantisch weekend in Parijs Hotel CostesTruffelrisotto bij Hôtel Costes

Beeld: CC Joran Middelberg/Just look around

LEES OOK:
Flirten in het Frans, een woordenlijst
9 romantische adressen in Parijs
De leukste winkelstraten in Parijs
15 authentieke bistro’s in Parijs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *