frankrijk.nl

8 romantische adressen in Parijs

Valentijnsdag! Binnenkort weer eens met je geliefde naar Parijs, de meest romantische stad van wereld? Dit zijn intieme en sfeervolle restaurants, bars en hotels voor een weekend ‘en amoureux’.

Cafés voor een aperitief à deux

Café Le Nemours naast het Palais Royal (1e arron.)
Heel romantische plek voor een glas wijn, dit charmante café onder hoge pilaren naast de ingang van het Palais Royal (achter het Louvre). Op het verwarmde terras met klassieke bistrotafeltjes voel je je als geliefden in een filmscène en die zijn hier inderdaad al vaak opgenomen.

romantische adresjes Parijs


Le Très Particulier (18e arron.)
Een echte verrassing in Montmartre is L’Hôtel Particulier. Voor dit  mini-hotel in een prachtige villa met ommuurde tuin moet je eerst zelfs aanbellen voor je het privé-straatje in kunt lopen. Het hippe in zwart geklede personeel brengt je naar de benedenverdieping, naar de onlangs vernieuwde hotelbar in de serre. Vanaf 18.00 uur kun je hier fenomenale cocktails  (€13) drinken in een modieuze en heel intieme setting. Meer info en boeking.

romantische adresjes parijs

Lees ook: De 10 beste zoenplekken in Parijs

Restaurants voor een tête à tête

Les Chouettes (3e arron.)
Dit elegante restaurant in de Haut-Marais zit in een klein fabriekspand met een lichtkoepel uit 1900. Op de hogere verdiepingen zijn er veel intieme hoekjes voor een eten met zijn tweetjes. En er is ook een cocktailbar om je diner nog even te rekken. Meer info

romantische adresjes parijs

Miss KO (8e arron.)
Hoeft het niet speciaal fluisterstil te zijn en wil je je geliefde vooral naar een originele plek brengen? Dan is Miss K0, een trendy fusion-restaurant bij de Champs-Elysées een leuk idee. Philippe Starck is de bedenker van het intrigerende Chinatown meets disco-lounge interieur (lees ook de ervaringen van Josee) waar jullie samen niet op uitgekeken raken.

romantische adresjes parijs
Chez René (6e arron.)
Deze bistro op Boulevard Saint-Germain is op-en-top klassiek Parijs. Met grote spiegels, gesteven tafelkleden en in zwart-wit geklede obers. Echt een sfeervol adres om elkaar diep in de ogen te kijken boven een bœuf bourguignon en een glas rode bourgogne. Meer info

chez-renee-gerecht-tripadvisor

Lees ook: De mooiste bruggen van Parijs

Hotels voor een nuit d’amour

Hôtel Crayon
Modern en knus hotel vlak bij het Louvre, waar alle kamers zwoele kleuren hebben. Zelfs de houten balken op het plafond zijn meegeschilderd in koraalrood, fluweelpaars of mintgroen. De slaapkamers van Hôtel Crayon zijn heel klein, maar dat maakt het extra cosy, ook dankzij het gedimde licht en de kunst op de muren. Info & boeken

hotel-crayon-louvre-love-weekend-parijs

Hidden Hotel (17e arron.)
Verborgen hotel in een klein straatje vlak bij de Arc de Triomphe. De sfeer is er licht en dromerig dankzij het gebruik van veel hout en andere natuurlijke materialen. Zoals de linnen doeken rond de (hemel)bedden, die zorgen voor extra romantiek. Info & boeken

romantische adresjes parijs

Vind hier nog meer insidertips voor romantische hotels in Parijs

Hôtel Montmartre Mon Amour (18e arron.)
Dit hele hotel ademt amour uit want alle kamers zijn gewijd aan beroemde geliefden. Zoals de chambre ‘Jean-Paul en Simone’, een ode aan de onstuimige relatie tussen Sartre en De Beauvoir. Leuke touche romantique bij het ontbijt: hartvormige wafeltjes! Info & boeken

romantische adresjes parijs

Met de auto naar Parijs? Lees dan onze tips over o.a. de périphérique, het milieuvignet (verplicht) en op straat parkeren in Parijs. Voor wat dat laatste betreft raden we je aan om vooraf online een parkeerplaats te reserveren in Parijs. Bon voyage!

LEES OOK :
15 authentieke bistro’s in Parijs
Nooit meer in de rij staan voor de grote musea in Parijs
Stedentrip Parijs met z’n tweetjes: 10 romantische hotels

Tekst: Nicky Bouwmeester Beeld: CC/Nico Crisafulli (lampjes Relais Odéon), CC/Gideon (stoplicht), Roy Kenyon (Le Nemours), andere beelden copyright bij adressen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *