frankrijk.nl

Room with a view: Les Grandes Alpes in La Clusaz

Fijne appartementen in een van de mooiste skidorpjes van de Franse Alpen. Résidence Grandes Alpes ziet er niet alleen heel smaakvol uit, maar heeft ook andere prettige verrassingen. Nicky koos dit adres afgelopen winter voor een miniski en had er een topvakantie.

Iedereen doet het tijdens de wintersport. Na het wakker worden direct de gordijnen optrekken en kijken: wordt het een mooie skidag vandaag? In Les Grandes Alpes, een appartementen-complex in het belachelijk charmante skidorp La Clusaz, staat je daarbij een tweede cadeautje te wachten. Dat uitzicht! De besneeuwde daken van het mooie dorp dat voor je ligt. De ochtendnevel die optrekt boven de elegante kerktoren. Het geluid van de kerkklokken terwijl je alweer uit de douche springt.

La Clusaz appartementen Grandes Alpes

Ook voor een korte skitrip

Elke ochtend was een feestje toen ik afgelopen april met man en kinderen een paar dagen van de laatste sneeuw wilde genieten. La Clusaz ligt in het noordelijkste deel van de Franse Alpen, dus het is een handige plek voor een korte skitrip vanuit Parijs (en trouwens ook vanuit Nederland). Bovendien bleek deze residence buiten de schoolvakantie (onze Franse basisschool deed niet al te moeilijk over 2 dagen smokkelen) ook per nacht te huur – handig dus voor een miniski als je liever niet in een hotel slaapt.

les-grandes-alpes-view-bedroom-535x312

Aankomen is al een plezier in La Clusaz, over de mooie toegangsweg vanuit het dal. En daarna rijd je zo de parkeergarage binnen van Les Grandes Alpes, dat aan de rand van het dorp ligt. We hadden de koffers nog niet in de kamer maar de kinderen waren al verkocht door het mooie binnenzwembad op de begane grond. Ook dat mét een view! Vanuit het bubbelbad kijk je recht op de kerktoren.

La Clusaz appartementen Grandes Alpes

Tiptop en luxe

De appartementen zijn licht en luxe, met mooie materialen en stevige spullen. Alles ziet er nog perfect uit in dit nu 6 jaar oude viersterren-complex met totaal een stuk of 40 appartementen. De styling van ons appartement was vrij ingetogen, weinig aan de muur, geen extra sierkussentjes ofzo. Maar toen na een halve dag al overal sjaals, zonnebrillen en mutsen slingerden was dat eigenlijk wel prima. De ruime open keuken bleek super, echt van alles voorzien. En een raclette en kaasfondue-set kun je lenen bij de receptie (allebei gedaan, mmm!).

La Clusaz appartementen Grandes Alpes

De fijne kleine dingen

Andere dingen waar wij blij van werden bij Les Grandes Alpes: de enorme supermarkt schuin onder het complex, erg handig. De kleine maar mooie badkamer met goede föhn en zachte handdoeken. De slaapbank die we eerst met argwaan bekeken maar die erg comfortabel bleek te zijn (serieuze matras). En het hoogtepunt van elke dag: de broodservice! s’Ochtends hing er een tas met de avond ervoor bestelde baguettes en croissants aan de voordeur. Van een erg goede bakker in het dorp, echt verwennen. En dan met dat uitzicht op La Clusaz erbij…. Na het ontbijt kon mijn skidag hier al eigenlijk niet meer stuk.

Prijzen vanaf €1.270/week voor een studio (2 volw. & 2 kinderen) en €1.690/week 4 pers. (1 aparte slaapkamer). Meer informatie & boeken. Of rechtstreeks +33 (0)4 50025910 (want lang niet alle beschikbaarheid te zien op Booking of de eigen site, beter is om even te bellen).

La Clusaz appartementen Grandes Alpes
PLUS+
– Broodservice! Voor 8 uur ’s ochtends hangt er een tasje met verse stokbrood aan je deur (zelfde prijs als bij de bakker!).
– Prachtig zwembad met zachte verlichting en een sauna.
– Met parkeergarage.
– Kort verblijf buiten de schoolvakanties is hier mogelijk, deze court séjours zijn vanaf half/eind november beschikbaar voor reservering. In de schoolvakanties kun je alleen boeken van zaterdag op zaterdag.

MIN-
– De receptie, met heel aardig personeel, is in de ‘kelder’ van het gebouw, naast de ondergrondse parkeergarage. Op zich handig als je aankomt maar ook wat ongezellig afgelegen. Ik hou meer van een receptie als centraal punt in een complex of hotel, waar je graag even langs loopt en een praatje maakt.

wintersport vakantie La Clusaz Franse Alpen

Tekst: Nicky Bouwmeester Beeld: Nicky Bouwmeester en Les Grandes Alpes (Ludovic di Orio en Alaix)

LEES OOK:
Leuke eetadresjes in La Clusaz
Charmante familiehotels in La Clusaz
Slimme familiesuites in hotel Au Coeur du Village

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.