frankrijk.nl

Leuke eetadresjes in La Clusaz

Wintersporten in Frankrijk en lekker eten zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dat dat ook opgaat voor een skivakantie in La Clusaz blijkt uit de volgende adresjes.

OP/AAN DE PISTE

Auberge des Aravis

Een ideaal lunchadres voor skiërs en niet-skiërs, want het ligt praktisch aan de piste in het centrum, aan de voet van de kinderskiweide. Bijzonder hier is de Savoyaardse buffetformule vanaf €19,50, kinderen €12. Na 3 uur is er ook een ‘gouterbuffet’ vanaf €5.
Auberge des Aravis, 10 Montée du Château, +33 4 50 05 61 25

Lunchadres Auberge des Aravis in La Clusaz

Chalet des Praz

Binnen een sfeervol restaurant met imposante wijnmuur, buiten een fraai terras met hippe fastfoodtruck. Dit is ook de plek waar velen de skidag afsluiten op de beats van de DJ. Van woensdag tot zaterdagavond is het restaurant ook open voor diner. Er is een wandelpad naar boven of je maakt gebruik van de transferservice. En je kunt zelfs je auto vlakbij parkeren en te voet de piste oversteken)
Chalet des Praz, langs piste Le Merle, +33 4 50 02 59 84

Chalet Les Praz in La Clusaz

La Piste Bleue

Het beste adres op het plateau Beauregard, met fantastisch zonneterras. Traditionele kaart. Je kunt er overigens ook slapen!
La Piste Bleue, Beauregard plateau, +33 4 50 02 45 45

La piste bleue Auberge restaurant plateau de Beau-regard

IN HET DORP

Le Bistro

Sfeervol restaurant dat onderdeel is van Hotel Le Christiania maar ook open is voor niet-gasten. Kaart is gevarieerd, van hamburgers tot verfijnde vis- en vleesgerechten. Wij vonden de carpaccio van coquilles Saint-Jacques een aanrader!
Le Bistro, 77 route du Col des Aravis, +33 (0)4 50 02 64 37

Restaurant le Bistro, onderdeel van Hotel Le Christiania

La Fruitière

Klein sfeervol restaurant dat bekend staat om zijn aanbod van charcuterie en kaasgerechten. Dus vooral voor een kaasfondue of raclette of de lokale variant, de Péla, zit je hier goed.
La Fruitière, 248 route des Grandes Alpes, +33 (0)4 50 63 13 66

Restaurant La Fruitiere in La Clusaz

La Scierie

Een begrip in La Clusaz, Verwacht geen intiem eetadres want dit chalet-restaurant is best groot en heeft ook een hippe bar. De kaart is uitgebreid en Frans georiënteerd, met uiteraard een royaal aanbod van streekgerechten.
La Scierie, 321 route du Col des Aravis, 74220 La Clusaz, +33 (0)4 50 63 34 68, 

Restaurant La Scierie

Le Bélier

Wil je crêpes of galettes eten dan is deze ieniemienie Salon de thé onze favoriete adres. Ook de uitgestalde taarten zien er intens verleidelijk uit.
Le Belier, 158 Route des Grandes Alpes,  +33 (0)4 50 02 57 50

Salon de thé Le Bélier in La Clusaz

Fine dining

Le Cinq

Dit gastronomische restaurant vind je op de 1e etage van Hotel Au Coeur de Village, in een warme en luxe chaletachtige setting. Van woensdag tot zondag kun je hier reserveren voor een 5-gangenmenu (€95) van de 2 talentvolle chefs Laurent en Vincent.
Le Cinq, 26 Montée du Château, +33 4 50 01 50 01

Gastronomisch restaurant Le Cinq in La Clusaz

Restaurant Au coeur du Village

Le Vieux Chalet

Oud chalet tevens hotel op de piste. Chique kaasfondues (oa met truffel), grillades en stoofpotten, in superromantische setting. Ook voor lunch op de piste. Met auto en navette ook bereikbaar.
Le Vieux Chalet, 309 Route du Crêt du Merle, +33 4 50 02 41 53

Restaurant Vieux Chalet La Clusaz

L’Ourson

Volgens insiders het beste gastronomische restaurant in La Clusaz. Chefkok Laurent en zijn vrouw Aline bieden een creatieve keuken en elk bord is een kunstwerkje. Tip: het lunchmenu buiten het weekend en schoolvakanties: vanaf € 18 (2 –gangen). Reserveren voor lunch of diner een must!
L’Ourson, 27 Passage du Mont Blanc, +33 (0)4 50 68 64 89

Restaurant L'ourson in La Clusaz

Tot slot, wil je de dag gewoon besluiten in een leuke bar, ga dan naar Paccaly. Of ga voor een spare of een strike in de aangenaam kleine Le Bowling, met maar 4 banen! Leuk gezellig sfeertje, je vindt er ook nog 2 biljarttafels en tafelvoetbal. Hele betaalbare cocktails en een kleine kaart voor een hapje bij de borrel!
Le Bowling, 62 Route des Grandes Alpes, +33 4 50 11 44 01

TIP! In La Clusaz komen veel Parijzenaars elk jaar terug en velen van hen hebben zo hun vaste gewoontes. Daardoor zijn de restaurants in het dorp vaak al een week of zelfs langer van te voren vol zijn, vooral in het weekend. Of rest er alleen nog de late tweede service.. Dit geldt ook voor weken  buiten de schoolvakanties. Slim dus om alvast te reserveren voordat je op reis gaat, om teleurstellingen ter plekke te voorkomen.

Bowling in La Clusaz

LEES OOK:
La Clusaz: 10x waarom dit een geweldig leuk skidorp is
Charmante slaapadressen in La Clusaz
Luxe hotel in hartje La Clusaz, review van Josee en Carole

Tekst: Josee Schouten Beeld: Josee Schouten, Carole Goelitz, Groupe PVG voor Bistro, Auberge des Aravis, Le Cinq -©Alexandre Marie  ©DGC Photography ©FredDurantet, OT La Clusaz. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *