frankrijk.nl

Luxe hotel in hartje La Clusaz: Au Coeur du Village

Denk aan een echt ansichtkaart-wintersportdorpje in de Franse Alpen, plaats in het hart een charmant vijfsterrenhotel en voilà: je bent in Au Coeur du Village in La Clusaz!

La Clusaz is erg geliefd bij liefhebbers van charme, romantiek, authenticiteit en fijn skiën. Voeg daar luxe en lekker eten aan toe en je zit helemaal goed in Hotel Au Coeur du Village. Zoals de naam al aangeeft, perfect gelegen in het hart van het dorp en direct aan de piste. Zoals wij zelf konden ervaren

LaClusazVillage

Slim ingedeelde suites

Dit vijfsterrenhotel met louter suites toont een mooie mix van modern en Savoyaardse stijlen. Het bijzondere echter aan deze übersfeervolle luxe 2 tot 4 persoonskamers is dat de ruimte in tweeën gedeeld kan worden middels een schuifwand en dat beide ruimtes dan nog over een eigen badkamer, TV en uitgang beschikken. Een superidee en niet eerder gezien! O zo handig als familiekamer met (grotere) kinderen. Maar ook een ideale oplossing als je een kamer wilt delen met een collega/vriend/vriendin en toch je privacy wilt hebben. Dan wordt de best fikse prijs van een suite plotseling veel interessanter als 2 aparte kamers.

Au Coeur de Villages

Andere extra is het wellnesscentrum: je vindt er een zwembad met jet-streams, een tussenetage met relaxbanken en een beautycenter met diverse opties voor massages en verzorgende behandelingen.

De ontbijtbibliotheek: beste start van de dag!

Het ontbijt is een waar feestje! De keuze aan broodjes, sapjes, fruit, beleg is royaal uitgestald in wat zij zelf noemen de ontbijtbibliotheek. Bijzonder is de speciale hoek met bio-producten: allerlei soorten melk, glutenvrij brood, en natuurlijk een assortiment van noten en zaden, zoals quinoa en chia. Je kunt ook opteren voor halfpension. Het hotel biedt naast de Brasserie ook een gastronomisch restaurant, Le Cinq. Gegarandeerd een culinair hoogtepuntje! Sla zeker het dessert niet over!

Ontbijt Au Coeur de Village

Wij spraken met Vincent Deforce, de Vlaamse chef-patissier van het hotel wiens passie het is om desserts met louter verse ingrediënten te maken, opdat de pure smaak ten volle tot zijn recht komt. Toch liever buiten de deur eten? Keuze genoeg! La Clusaz en omgeving biedt zoveel leuke restaurantjes, dat het zonde zou zijn om daar niet een aantal van uit te proberen!

Patissier Vincent Deforce bij Au Coeur de Village in La Clusaz

Skiën op alle bergen rondom het dorp

Het leuke van skiën in La Clusaz is dat je min of meer rondom het dorp skiet. Dat maakt het overzichtelijk en toch divers. Bovendien ben je snel weer terug in het dorp, als je bijvoorbeeld je kinderen op les wilt ophalen. We vonden 2 ESF skileraren die Nederlands spreken, Marc en Sonia. Er zijn 125 km aan pistes en met een uitgebreide Aravis-skipas kun je ook skiën bij buur Le Grand Bornand (niet aaneengesloten!).

La Clusaz Franse Alpen

Hotel Au Coeur du Village is een Relais & Chateau hotel en heeft juniorsuites voor 2/3 personen, privilege suites voor 2 tot 4 personen (waar wij in zaten) en familiesuites voor 5/6 personen. Prijs vanaf € 250/nacht maar voor het weekend kan dat zo het dubbele of meer zijn! Gratis gebruik wellness, massages en behandelingen tegen betaling. Brasserie Le Coeur en het gastronomisch restaurant Le Cinq zijn ook toegankelijk voor gasten én niet-gasten.

Au Coeur de village apres ski

PLUS+
– Het hotel heeft een privé parking, gratis voor de gasten.
– De oefenweide voor de kleuters ligt op 10 meter van het hotel.
– Als 5-sterrenhotel heb je de services van een conciërge om bijvoorbeeld je vervoer te regelen (van/naar luchthaven), restaurants te reserveren etc.
– Direct naast het hotel heb je de Skiroom: de skishop van het hotel waar je je materiaal kunt huren of kopen.
– persoonlijk vonden wij vooral de sfeer en de ruimte van de kamers vermeldenswaardig, evenals alle fijne producten in de badkamer.

MIN –
– Helaas doet de grote aluminium open haard in de lounge het niet. Dit wordt na het winterseizoen gerepareerd.

Josee en Carole in La Clusaz

Tekst: Josee Schouten  Beeld: Josee Schouten, Carole Gölitz,  OT La CLusaz/© Pascal Lebeau, Groupe PVG 

Reacties zijn gesloten.