frankrijk.nl

Foodtrucks in Parijs: Ground Control

Een vleugje Amsterdam-Noord in de chique Lichtstad? Ga naar Ground Control, een megaterras bij Gare de Lyon. Rond een vroeger treindepot vind je foodtrucks, strandstoelen, moestuintjes en muziekoptredens.

Twee jaar geleden begon het als een gigantisch tijdelijk terras aan de achterkant van het Gare du Nord, met hippe cocktailbars tussen uitgerangeerde treinwagons. Sinds 2017 klappen de initiatiefnemers van ‘Ground Control’ hun strandstoelen elke zomer open op de rive gauche, bij Gare de Lyon.

Diverse nieuwe terrassen bij Ground Control in Parijs

Laidback buitengevoel

Een bijzondere plek, dat Ground Control. Parijs kent nog niet veel van dit soort lowbudget initiatieven op ‘industriële’ locaties, zoals dit voormalige depot van posttreinen. In een stad waar ruimte heel schaars is, is 1.500 m2 voor borrelen en zonnen bovendien een grote luxe.

Mega-foodtruck bij Ground Control in Parijs

Stadsbus als foodtruck

De plek is on-Parisien rommelig en leuk creatief, met gekke kunstwerken, ludieke zithoeken en een oude stadsbus die verbouwd is tot mega-foodtruck. Ook zijn er geurende moestuintjes in houten kratten en olijfbomen voor een Zuid-Frans sfeertje. De menu’s weerspiegelen alle huidige culitrends bij jong Parijs: vegetarische burgers, Argentijnse BBQ, Breizh Cola, bagels en fruitsappen.

Trendy Parijs - Ground Control bij Gare de Lyon

Leuke plek om te gaan kijken komende maanden! En leuk te combineren met een wandeling over La Coulée Verte (Avenue Daumnesnil), een park op en verhoogde spoorlijn, vlak bij Ground Control..

Ground Control, t/m half september. Maandag t/m zaterdag van 11.00-24.00 uur en zondag van 11.00 uur-22.30 uur. Ingang ter hoogte van 81, rue de Charolais, aan de noordkant van treinstation Gare du Lyon (vlak bij Avenue Daumnesnil).

Kleine moestuintjes bij Gare de Lyon

Nieuwe terrassen bij Gare de Lyon in Parijs

Beeld: © Ground Control en SNCF Immobilier / Fabrice Boissière

LEES OOK:
Bootje huren in Parijs
De fijnste picknickplekken in Parijs
La Felicità, de jonge foodhal van Parijs
De 10 leukste terrassen in Parijs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *