frankrijk.nl

Nolinski, hét nieuwe luxehotel van Parijs

Na het gerenoveerde Ritz is dit de meest besproken hotelopening van het jaar in Parijs: Le Nolinksi Hotel. Dat komt vooral door de locatie, een paar honderd meter van de Opéra Garnier. En ook vanwege het prachtige design, de vijf-sterren-luxe en de mooie eigen brasserie, waar Carole alvast ging eten.

Waar moet je gaan dineren in Parijs met een goed Franse vriend die van elegante restaurants houdt, veel van kunst weet en die goed op de hoogte is van alle nieuwe adressen in de hoofdstad? Een hersenbrekertje waar ik een paar weken geleden mee zat tot – eureka – ik ineens moest denken aan het pas geopende Nolinsksi. En voordat je denkt ‘zozo, het mag zeker wat kosten’: ik had vooraf de kaart bekeken van Réjane, de brasserie van het hotel, en zag tot mijn verbazing dat die best te doen was.

hip nieuw luxe hotel nolinski parijs kamer

Hotspot tijdens de Fashion Week

Als de locatie meetelt dan zit het nieuwe Nolinksi al meteen in de topklasse van de Parijse hotellerie, want trek een lijn tussen de Opéra en het Louvre, en bam, precies in het midden vind je dit nieuwe luxeadres. Dan gooi je als hotel ook flink de loper uit zou je zeggen, maar ik liep de eerste keer spontaan voorbij aan de ingang van het Nolinski. Talk about ingetogen sjiek! Een sobere façade voor dit boetiekhotel met 45 kamers en suites, dat voor vorige Fashion Week al meteen bomvol zat. Het interieur kwam dan ook voor rekening van Jean-Louis Deniot, een naam in de Franse interieurwereld. Zijn uitgangspunt: Nolinksi. Een Russische danser? Een onbekende minnaar van Marie-Antoinette? Ben non. Een door de interieurdesigner bedacht personage dat einde vorige eeuw geleefd zou hebben en als groot reiziger mooie spullen meebracht uit alle uithoeken van de wereld.

hip nieuw luxe hotel nolinski parijs

Années Folles nieuwe stijl

Uit die fictieve gast leidde de designer een prachtig interieur af, waarin de Années Folles en art déco vertaald zijn naar het heden. Ik was erg gecharmeerd van de grote trap, typisch Parijs en superelegant. De motieven die kunstenares Florence Girette aanbracht op het plafond zijn prachtig herhaald in het tapijt op de grond. Verder veel zeekleuren in het hotel, pastels en tinten grijs. Meubels uit verschillende tijdperken, tweed gemixt met velours…

hip nieuw luxe hotel nolinski parijs suite

Zwembad van 16 meter

De suites (kleine appartementen, heel mooi) hebben badkamers in jaren 20 stijl, met veel marmer en messing. Elke etage heeft andere kleuren en geen gast krijgt dezelfde kamer. De blikvanger van dit hotel bevindt zich onder de grond. Gedempt licht, donkere kleuren, spiegels op het plafond voor de spa met 3 behandelkamers, sauna en hammam en een zwembad van 16 bij 4 meter. Grappig, toen ik er rondliep, zwommen er net 2 Nederlandse gasten. Ik had graag ook wat baantjes getrokken met ze!

hip niuew luxe hotel nolinski parijs zwembad

Brasserie Rejane

De brasserie (toegankelijk vanuit het hotel maar ook vanaf Avenue de l’Opéra) is de hele dag open, van 7 uur ’s ochtends tot 23 uur ’s avonds. Een mooie plek om ’s ochtends vroeg een kop koffie en een croissant halen, te lunchen of ’s middags op de thee te gaan voor de patisserie van Yann Brys, een ‘meilleur ouvrier de France’. Op de lunch- en dinerkaart staan veel Franse klassiekers, zoals slakken, vissoep, uiensoep, boeuf bourguignon en sliptong, maar die komen in een heel moderne versie op tafel. En er is zelfs veel vegetarische keuze!

hip nieuw luxe hotel nolinski parijs brasserie

Cosy hotelsalon voor cocktail

Ik nam een inktvis-carpaccio (mooie kleuren en heerlijke smaak!) en daarna een vis met aïoli-saus. Voor een dessert had ik geen plek meer, want volle borden en wat een heerlijk brood… En ik wilde absoluut nog een glas drinken in de salon, een van de mooiste plekken van het hotel. Heel gezellige sfeer, met een piano en bibliotheek, waar je ’s middags thee kunt drinken of na werktijd een cocktail. Het licht verandert er in de loop van de dag en er staan veel kaarsen. Prachtig! En binnenkort komt er een kruidenwinkel een deur verder – Chez Rej’ – waar je dingen uit het café en restaurant kunt kopen.

Nolinski Hotel & Spa, 45 kamers en suites (25 tot 150 m2), vanaf €375.  Brasserie Rejane (salade €16, hoofdgerechten €14-€26, ontbijt €7,50. Beschikbaarheid en boeken.

hip nieuw luxe hotel nolinski parijs salon

PLUS+
– De minibar op de hotelkamers, verstopt in een reiskoffer, waarin originele lokale producten en Made in France-kadootjes zitten.
– Gasten krijgen een mobiele telefoon te leen voor bellen, internetten, online Parijs-tips en een conciergedienst.
– De mooie inrichting van de brasserie met verschillende hoekje (bij de bar, rond een boom, langs de muur, met anderen aan een grote tafel).
– De schilderijen en litho’s in de hotelkamers.
– De toegankelijke prijzen van de brasserie.

hip nieuw luxe hotel nolinski parijs brasserie

MIN-
– De bediening van de brasserie/salon was nog wat onzeker over de wijnkaart.
– Brasserie Rejane is leuker voor de lunch dan voor de avond want de wijk rond Opéra Garnier is toch het levendigst overdag.

hip nieuw luxe hotel nolinski parijs trap

hip nieuw luxe hotel nolinski parijs badkamer

Met de auto naar Parijs? Lees dan onze tips over o.a. de periphérique, het milieuvignet (verplicht) en op straat parkeren in Parijs. Voor wat dat laatste betreft raden we je aan om vooraf online een parkeerplaats te reserveren in Parijs. Bon voyage!

Tekst: Carole Goelitz & Nicky Bouwmeester Beeld: Nolinski & Carole Goelitz

LEES OOK:
De duurste hotelkamers van Parijs
Winkel in Parijs met vintage Hermes en Chanel
De 10 mooiste bruggen va Parijs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *