frankrijk.nl

Kroketten en Zeeman in Bourgondisch dorpje

Châteauneuf, een prachtig dorp vlak bij de Route du Soleil, werd in 2016 omgetoverd tot een Nederlandse enclave. Inclusief snackbar, Frans Bauer-muziek en uithangborden van Zeeman en Jumbo. Een ongelofelijke stunt van Tele2.

De Franse vlag wordt een kwartslag naar rechts gedraaid – van bleu-blanc-rouge naar rood-wit-blauw. Het plaatselijke café sluit Amstelbier aan op de tap. Terwijl dorpsgenoten in het stadhuis de typisch Hollandse manier van begroeten oefenen («Non, non, geen zoenen, een ferme hand!»). In een internetfilmpje van telecombedrijf Tele2 komen de inwoners van een Frans dorpje collectief in actie om Nederlandse toeristen te ontvangen… alsof ze in eigen land zijn.

Geliefde tussenstop in de Bourgogne

Dit filmpje was zomer 2016 een manier van Tele2 om aandacht te vragen voor de introductie van veel lagere tarieven voor roaming in het buitenland. Châteauneuf (langs de A6, net voor Beaune) is een populaire tussenstop voor Nederlanders die hier op weg naar het zuiden graag van de snelweg gaan voor een (lunch)pauze of zelfs een overnachting. Grappige informatie van Tele2 over de making of: in het weekend van de opnames kwamen er zo veel andere Nederlanders in het dorpje dat de voorraad kroketten dreigde op te raken voordat het – nietsvermoedende – gezin uit het filmpje in het dorp arriveerde.

LEES OOK:
8x waarom de Bourgogne zo’n fijne vakantiestreek is
13 Franse voordelen over Nederlanders
Betaalbare tussenstops in de Bourgogne

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *