frankrijk.nl

Leuke overnachtingshotels in de Bourgogne

Praktische én sfeervolle logeeradressen langs de A6, het eerste deel van de Route du Soleil, tussen Parijs en Lyon. Vlak bij de snelweg overnachten, maar toch ook echt op het Bourgondische platteland. Bovendien kun je op al deze tussenstops heerlijk eten!

L’Hotel du Vieux Moulin

Nog zo’n mooi klein hotel in het noorden van de Bourgogne, in Chablis, waar je meteen van die lekkere witte wijnen kunt genieten. De hotelskamers in deze 18e-eeuwse watermolen zijn onlangs allemaal gerenoveerd (zie ook foto linksboven). Ook kun je hier uitstekend dineren voordat je je bed induikt: het restaurant van het hotel heeft een Japanse chef die leuke combinaties opzoekt tussen de Franse en Oosterse keukens.

Prijzen vanaf €125 (2 pers.kamer), vanaf €12 ontbijt. Meer info & Boeken. 

overnachtingsadressen tussenstops bourgogne

La Beursaudière

Alles wat je bij de klassieke betekenis van het woord ‘herberg’ voorstelt! Dat wil zeggen een uiterst knusse en uitnodigende plek om je in alle rust terug te trekken na een dagje autorijden. De romantische en landelijke details in de slaapkamers echoën de sfeer van het kleine middeleeuwse dorpje Nitry waar dit hotel verstopt ligt, op nog geen 10 minuten van de autoroute A6. Het ultieme etappe-adres want ook hier: zalig eten, typisch Bourgondisch!

Prijzen: vanaf €90 (2 pers.kamer), €40 driegangenmenu. Meer info & Boeken. 

la-beursaudiere-hotel-bourgogne-tussenstops

B&B Vassy Etaule

Een heel prettige B&B in een van de bijgebouwen van een 19e-eeuws landhuis, vlak bij de Morvan. Behalve 3 tweepersoonskamers zijn hier ook ruime familiesuites. Goede kans dat je hier de volgende dag wat later wilt wegrijden want het ontbijt is heerlijk en er is een verwarmd zwembad bij het huis!

Prijzen: vanaf €117 (2 pers.kamer). Meer info & Boeken. 

overnachtingsadressen tussenstops bourgogne

Hotel Le Dracy

Lekker zwembad, mooie tuin, aardig personeel: ook dit Logis Hotel is een perfect overnachtingsadres op steenworp van de autoroute A6. Le Dracy, net voor Chalons-sur-Saône, is bovendien een stuk groter dan de andere adressen uit dit rijtje: met bijna 50 kamers is er hier dus vaak nog plek.

Prijzen: vanaf €115 (2 pers.kamer), €39 driegangenmenu. Meer info & boeken

Hotel le Dracy overnachtingshotel Bourgondie

Nieuw zomer 2023: Mama Shelter in Dijon

Heel anders qua stijl dan de andere adressen in dit lijstje, want een stuk moderner: het nieuwe Mama Shelter hotel in Dijon. Interessant als je een stop wilt maken in deze leuke Bourgondische stad, direct aan de snelweg tussen Nancy en Beaune. Deze keten kennen wij al uit andere steden (Parijs, Bordeaux, Marseille, Lille) en het zijn altijd hele hippe en gezellige eigentijdse hotels, met variable tarieven (vraag/aanbod). En vanwege de opening zijn er voor zomer 2023 waarschijnlijk sowieso speciale aanbiedingen! Meer info

Mama Shelter Dijon

LEES OOK:
Châteauneuf, mooie stop in de Bourgogne
5 hotels met zwembaden langs de snelweg 
8x waarom de Bourgogne zo’n fijne vakantiestreek is

Met dank aan Véronique Beigener, van Bourgogne Tourisme! Beeld linksboven: Le Vieux Moulin.

3 reacties op “Leuke overnachtingshotels in de Bourgogne”

 1. Fred schreef:

  Sinds 2020 is Les Deux Ponts geen hotel met restaurant meer, staat op hun eigen site: https://lesdeuxponts.com/de-reconversie/

  Dus als ‘leuke tussenstop’ kan deze uit het lijstje.

 2. Agnes schreef:

  http://www.domainedalligny.com ook erg leuk (en nee ik heb geen aandelen 🙂 in Alligny
  of http://www.maisonsalvard.nl in Bitry met heerlijk eten!!

 3. jo schreef:

  Ook leuk: le clos de l’abbaye in cluny en manoir le bonpassage in thury!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *