frankrijk.nl

10 charmante B&B’s in de Auvergne

Je slaapt bij een local, dat is het leukste van een verblijf in een chambre d’hôtes. Zo krijg je de beste tips voor de omgeving, proef je de authentieke smaken van de streek, en beleef je een gevoel van thuiskomen. Enkele van onze favoriete B&B’s in Puy-de-Dôme, de Cantal, de Allier en de Haute-Loire.

IN PUY-DE-DÔME

Altamica

Oude stenen, een groene binnenplaats en een modern interieur vormen de rustgevende combinatie van dit logeeradres in een voorwijk van Clermont-Ferrand. €80 met ontbijt.

Altamica Leuke B&B Auvergne

5 Chambres en Ville

Prachtige design-B&B in een klein straatje van het oude centrum van Clermont-Ferrand. Je voelt je meteen thuis bij de sympathieke Frans-Australische eigenaren. Vanaf €89. (Lees hier Josée’s logeerervaring op dit adres!) Meer info & boeken

5 chambres en Ville B&B Clermont-Ferrand

Suite de Campagne – Les Eydieux

Twee familiekamers (2 tot 4 of 5 pers.) in een uiterst romantische en landelijke chambres d’hôtes met loslopende kippen op het erf. Vanaf €135 met ontbijt.

B&B Les Eydieux in de Auvergne

Datcha Anastasia

Adembenemende locatie! Op 1100 meter hoogte, midden in de natuur staat dit landhuis met dikke natuurstenen muren, een grote openhaard en een vide met zicht tot het leistenen puntdak. €70 met ontbijt.

Daccia Anastasia B&B in de Auvergne

La Paresse en Douce

De Nederlandse Henk en Helen beheren deze sfeervolle B&B midden op het platteland, in een dorpje met maar 500 inwoners. Erg leuk ingericht, landelijk maar ook modern, en als extra pluspunt een hottub in de tuin! Vanaf €75

Paresse-en-douce-exterieur-Auvergne.jpg

IN DE CANTAL

La Fontaine de Grégoire

In een voormalig klooster uit 1788 slaap je in een van de 5 slaapkamers met houten lambrisering en barokke decoraties. Locatie: het dorpje Saint-Urcize (500 inwoners) op de schitterende hoogvlakte van Aubrac. Vanaf €160 met ontbijt.

b&b in de auvergne charme La Fontaine de Grégoire

Le Clos Saint-Angel

Prachtige en heel warme chambre d’hôtes in een gerenoveerde boerderij aan de rand van een gehuchtje met een dertigtal huizen. Eigenaresse Martine zorgt dat een verblijf een onvergetelijke ervaring is en ze verwendt haar gasten met een heerlijk ontbijt. Vanaf  € 115 (ook een familiekamer!)

BB Le Clos Saint-Angel woonkamer

IN DE ALLIER

Aux Jardins des Thévenets

Romantische maison d’hôtes op het platteland net buiten kuuroord Vichy, met gastenkamers in een klassieke, dromerige stijl. Leuke verrassing: het mooie binnenzwembad in een boerenschuur! Vanaf €98.Lees Josée’s logeerervaring op dit adres

B&B Jardin des Thevenet in de Allier, Auvergne

Le Manoir du Mortier

De badkamers zijn de blikvangers van de gastenkamers in dit 18e-eeuwse landhuis in de buurt van het grote eikenwoud van Tronçais, in het noorden van de Auvergne. Idyllisch landgoed ook, met een buitenzwembad en uitzicht over de heuvels van de Bourbonnais. Vanaf €100 met ontbijt.

B&B Le Manoir du Mortier in de Auvergne

IN DE HAUTE-LOIRE

L’Epicurium 

Maison d’hôtes in het historische centrum van Puy-en-Velay, het beginpunt van de route naar Santiago de Compostela. Naast 5 mooi sobere kamers in grijs- en okertinten is er een table d’hôtes in de grote open keuken. Vanaf €64 met ontbijt.

L'épicurium B&B in Puy-en-Velay

LEES OOK:
Charmante Nederlandse B&B in Puy-de-Dôme
Safaritenten en gîtes in de Allier
Vakantiedomein met glamping op boerderij in de Auvergne

Foto linksboven: La Fontaine de Grégoire

2 reacties op “10 charmante B&B’s in de Auvergne”

  1. jones schreef:

    Of B&B La Vieille Forge

  2. Lya Cleypool schreef:

    Goedemiddag,
    U bent een adres vergeten en wel Aaisa Chambre d’hôte in Besse-et-Saint-Anastaise.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *