frankrijk.nl

Heerlijk luie B&B in de Auvergne

Henk en Helen zijn de eigenaren van La Paresse en Douce, een sfeervolle chambre d’hôtes op het platteland van de Auvergne. Na 14 jaar krijgen ze nog steeds vlinders in hun buik van de adembenemende omgeving van de Puy de Dôme en natuurpark Livradois-Forez!

Welke sfeer heeft jullie maison d’hôtes? 

Helen: “La Paresse en Douce, vrij vertaald ‘de lieve luiheid’, is een chambres d’hôtes in een mooie stoere gerenoveerde woning uit de 17e eeuw. We wonen met onze kinderen aan de rand van een schattig dorpje met maar 500 inwoners. Echt heel klein: er zijn twee straten, een kerk, een bakker, een schooltje en dat is het! Ons dorp ligt boven op een heuvel van 625 meter dus het uitzicht op het platteland is prachtig.”

Leuk vakantieadres van Nederlanders in de Auvergne

b&B Auvergne Paresse en Douce

Hoe is de inrichting van jullie B&B?

“We hebben gekozen voor een moderne interieurstijl maar wel met behoud van alle mooie landelijke elementen van het huis. We hebben vier 2-persoonskamers (waaronder een met infrarood sauna), en een familiekamer voor 4 personen (we ontvangen gezinnen met kinderen vanaf 12 jaar). Alle kamers beschikken over goede boxspringbedden, eigentijds sanitair en wifi.

B&B in de Auvergne

Paresse en Douce

Wat is er leuk aan het deel van de Auvergne waar jullie wonen ?

“Onze B&B ligt in het Regionaal Natuurpark van Livradois-Forez, een prachtig groen middelgebergte met een heel gevarieerd landschap. Vlaktes, heuvels en bergen wisselen elkaar af en dat zorgt voor prachtige vergezichten. Het hoogste punt meet 1600 meter en het deel van de Puy de Dôme in de buurt van Clermont-Ferrand heeft zacht glooiende heuvels, waardoor dit wel het Toscane van de Auvergne genoemd wordt. Het heerlijke van deze streek is dat het hier zo rustig is, zelfs in juli en augustus, met al die ongerepte natuur. Bovendien zijn er in alle seizoenen leuke dingen te doen, zo kun je hier in de winter ook langlaufen en raquette-wandelingen of hondensledetochten maken.”

B&B in de Auvergne Paresse en douce

Hoe ziet geluk in de Auvergne eruit?

“Genieten van een heerlijke lunch in een van onze favoriete restaurants in de omgeving en je dan zowel op de heen- als op de terugweg verbazen over het beeldschone landschap. Daarvan zijn wijzelf namelijk ook nog steeds onder de indruk, elke dag opnieuw, na 14 jaar! Ook zijn onze gasten heel enthousiast over de houtgestookte hottub in de tuin. Na een mooie wandeling en een heerlijk diner genieten van een warm bad in de buitenlucht.. Dat is het toppunt van luxe luiheid!”

B&B in de Auvergne Paresse en douce

B&B in de Auvergne Paresse en douce

Wat mogen bezoekers niet missen in dit deel van de Auvergne?  

“Het treintje naar de top van de vulkaan Puy de Dôme of het beklimmen van de vulkaan Puy Pariou. En natuurlijk de 5 AOP–kazen van de Auvergne proeven: fourme d’Ambert, bleu d’Auvergne, saint-nectaire, cantal en salers. Heerlijk! Ook sturen we onze gasten altijd naar de stad Clermont-Ferrand, naar streekmarkten in de buurt en naar Château d’Aulteribe, een prachtig gerestaureerd kasteel, volledig ingericht en zeer goed onderhouden. En verder mag ook niemand onze eigen table d’hôtes missen, want Henk kookt geweldig! Met typisch lokale producten maakt hij de lekkerste internationale gerechten. ”

Schol-safraan-table-dhotes-paresse-endouce

Beste tip die jullie van Franse buren kregen?

“Wij kunnen heel goed opschieten met onze dorpsgenoten, Auvergnats zijn lang niet zo stug als andere Fransen wel beweren. Tegen ons is iedereen behulpzaam en vriendelijk. Een leuke tip die we kregen zijn de workshop waar kinderen kunnen leren om een eigen mes te maken in een van de messenateliers in Thiers, een stadje hier in de buurt, met een 600 jaar oude messenindustrie.”

Prijzen: 2-pers. kamers €90-€130/nacht, familiekamer €130-€140/nacht, table d’hôtes €28,-  (driegangendiner), €18,- (tieners 12 – 15 jr). TIP van Josee: kijk ook eens naar de speciale verwenarrangementen! Meer informatie: www.laparesseendouce.nl

PLUS+
– Henk en Helen zorgen dat je hier optimaal kunt ontspannen en deze sympathieke eigenaren zetten zich ook nog in voor een duurzame vorm van toerisme.
– Er is 5 keer per week een uitstekende tables d’hôtes
– Gasten waren en zijn zo enthousiast over de table d’hôtes gerechten dat henk en Helen een aantal gerechten gebundeld hebben in een mooie eigen Paresse en Douce-kookboek!
– La Paresse en Douce ligt midden in de natuur en is onderscheiden met het Nattitude-label, dat de regio Auvergne toekent aan logeeradressen op opvallende groene plekken.
-La Paresse en Douce accepteert kindergasten vanaf 12 jaar, maar voor familie- en vrienden groepen is het mogelijk om alle kamers van de B&B te privatiseren en dan zijn uiteraard kinderen van alle leeftijden welkom.

slaapkamer B&B Py de Dome Auvergne

Paresse en douce

slaapkamer B&B Py de Dome Auvergne

table dhotes buiten

LEES OOK:
Verrassende plekken in de Auvergne

Eén reactie op “Heerlijk luie B&B in de Auvergne”

  1. Afgelopen week hebben we 2 nachten bij Helen en Henk vertoefd. Naast de smaakvol ingerichte kamer met heerlijk bed, ook erg genoten van de culinaire hoogstandjes die Henk ons voorschotelden.

    Sowieso, is de Auvergne een prachtgebied om zowel sportief, cultureel en culinair te ontdekken.

    Een plek die voor herhaling vatbaar is!

    A bientôt!
    Tom & Jacqueline

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *