frankrijk.nl

Safaritenten en gîtes in de Auvergne

Le Petit Pauliat is een kleinschalig vakantiedomein in de Allier waar je je vanaf de eerste dag goed voelt. De luxe lodgetenten en vakantiehuizen bieden privacy, en dankzij eigenaren Sjoerd en Felicia is er ook veel gezelligheid op dit fijne glampingadres midden op het Franse platteland.

Kleinschalig zoals het bedoeld is! Er zijn nooit meer dan 25 gasten op Le Petit Pauliat en dat vinden eigenaren Sjoerd en Felicia het perfecte aantal. Hun kleine vakantiedomein heeft nu 2 safaritenten en 2 gîtes, c’est tout! Plek is er in principe genoeg. Het stel had wel meer safaritenten kunnen plaatsen op hun groene terrein van 1 hectare in het noordwesten van de Auvergne. Maar juist deze sympathieke kleine schaal maakt dat het gastenboek volstaat met lovende reacties van elk jaar terugkerende families.

Oude boerderij bij een klein dorp in de Allier

En het is waar, het is moeilijk om niet te vallen voor de authenticiteit van dit plekje rond een 19e-eeuwse boerderij. Sjoerd en Felicia ontdekten het 16 jaar geleden. Na jarenlang kajakreizen georganiseerd te hebben in Europa en Nepal, besloot het stel zich op een andere vorm van toerisme te richten. Samen met hun (toen nog kleine) kinderen bouwden ze een nieuw bestaan op in Pauliat, een gehuchtje met slechts 15 huizen, dat hoort bij Treignat, een dorp in de Allier. Die bijzondere gezinservaring draagt bij aan de persoonlijke sfeer van Le Petit Pauliat, waar je met veel enthousiasme en gastvrijheid ontvangen wordt.

zwembad safaritenten Le Petit Pauliat

Joie de vivre in de Auvergne

De met liefde gerenoveerde gîtes (4-6 personen) hebben balkenplafonds, natuurstenen muren en zowel nieuwe meubels als antieke spullen die uit de al 30 jaar leegstaande boerderij tevoorschijn kwamen. Aan de muren hangt moderne kunst van Felicia, die docent tekenen en handvaardigheid was. De stoere safaritenten (voor 2 volwassenen en 2 kinderen) staan afzonderlijk opgesteld in de parkachtige tuin met uitzicht op omliggende landerijen en ze hebben elk een eigen badkamer in een grote schuur vlakbij. Elke accommodatie heeft veel privacy maar kinderen kunnen makkelijk gaan en staan waar ze willen.

Le Petit Pauliat safaritenten gites auvergne

safaritenten lodgetenten Auvergne

Tables d’hôtes in de avondzon

Momenten van gedeelde gezelligheid zijn er tijdens de tables d’hôtes die drie avonden per week plaatsvindt. Ouders en kinderen zitten dan samen met Sjoerd en Felicia aan de mooi gedekte lange tafel op het sfeervolle terras: geweldig leuk en dankzij de kookkunsten van Felicia ook erg lekker! Op zaterdag, de aankomstdag, kun je gebruikmaken van de bezorgmaaltijd-service zodat je na een lange autorit in alle rust kunt beginnen aan je vakantie!

Le Petit Pauliat Glamping

Le Petit Pauliat safaritenten gites auvergne

Op de grens van 3 mooie streken: Allier, Berry en Creuse

Een andere leuke verrassing van Le Petit Pauliat is de omgeving. De Allier is een van de minder bekende delen van de Auvergne, met een onverwachte diversiteit aan kleinschalige bezienswaardigheden. Echt een plek voor rustzoekers en het glooiende coulisselandschap van de Bocage Bourbonnais is prachtig. Wat het nog leuker maakt: Sjoerd en Felicia, die buiten het seizoen veel wandelen en fietsen, kennen panoramische routes en idyllische picknickplekjes. Er zijn meer kastelen dan je kunt bezoeken en ook de Berry en het departement de Creuse (Limousin) liggen vlak bij, dus je profiteert hier van verschillende streken.

Franse platteland mooie streek Allier - Auvergne

Nieuw zomer 2023! De biologische zwemvijver van Treignat

Op 5 minuten rijden van het vakantiedomein ligt bovendien een16 hectare groot recreatiemeer Étang d’Herculat Treignat, waarin een grote biologische zwemvijver is aangelegd. Een fantastisch project! Dit nieuwe door planten gezuiverde zwemgedeelte is geïntegreerd in het grote meer, waardoor de twee één geheel lijken. Een grasweide met schaduwrijke plekjes maken deze zwemvijver zeer geschikt voor gezinnen met jonge kinderen. Op het terras van het kleine restaurant La Plage d’Herculat kun je bovendien met uitzicht op het meer genieten van een ijsje of een glas wijn met tapas.

Le Petit Pauliat zwemvijver vlak bij domein

Wellness en ontspanningsmassages

Genoeg mogelijkheden dus in de directe omgeving en weer terug op het vakantiedomein is er nog een hele fijne attractie. Le Petit Pauliat heeft namelijk een sfeervolle wellnessruimte voor heerlijke massages (voor hem en haar). Isabelle, een gediplomeerde masseuse, komt langs om ervoor te zorgen dat je tijdens je welverdiende vakantie optimaal kunt ontspannen!

Le Petit Pauliat, safaritenten voor 4 pers. met privé-sanitair vanaf €1.000/week, gîte (6 pers) vanaf €1.150 per week, gîte (4 pers.) vanaf €800 per week. Tables d’hôtes €32,50 (drie gangen en dranken inbegrepen). Meer informatie: www.pauliat.com

PLUS+
– Zwembad in de tuin (omheind en verwarmd) met een ruim terras en een ligveldje ernaast, zodat ouders hun kinderen op een ontspannen manier in de gaten kunnen houden.
– Op 5 minuten rijden is er ook een recreatiemeer met biologische zwemvijver (zie ook het kader hieronder).
– Sjoerd en Felicia verzorgen een kruidenierswinkeltje op het terrein, waar je elke ochtend je eigen zak met vers brood kunt ophalen.
– Leuke ervaring: op bezoek bij de geitenboerin in Treignat die de kaasjes maakt uit de chèvre chaud-salade van de tables d’hôtes!

Le Pauliat zwembad kindvriendelijk

Le Petit Pauliat

Le Petit Pauliat

Le Petit Pauliat

LEES OOK:
Bijzondere wandel- en fietsroutes in de Auvergne
5 verrassende bezienswaardigheden in de Auvergne

2 reacties op “Safaritenten en gîtes in de Auvergne”

  1. Le Petit Pauliat schreef:

    Hallo Angelique. Dankjewel voor je interesse in een verblijf bij ons op Le Petit Pauliat. Fijn dat je ons plekje er schitterend uit vind zien. Ik heb je een mail gestuurd met betrekking tot je vraag. Vriendelijke groet, Sjoerd & Felicia Le Petit Pauliat

  2. Angelique Cornelisse schreef:

    Beste, wij zijn op zoek naar een mooie plek voor onze vakantie. Het ziet er bij jullie schitterend uit. Ik kan alleen nergens vinden of ons medium labradoodle ook welkom is. Wij zijn met 4 personen, en onze Lukkie. WIj zijn op zoek naar een verblijf van 14 tot 28 augustus.
    WIj horen graag wat of er mogelijk is.
    Met vriendelijke groet, Angelique Cornelisse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *