frankrijk.nl

5 superhotels in het centrum van Parijs

Hip, stijlvol en romantisch slapen in Parijs. Deze 5 hotels in bezit van dezelfde Franse familie hebben elk een eigen sfeer maar ook een gemene deler: allevijf liggen op de Rive Gauche, in het modieuze hart van Parijs.

Locatie, locatie, locatie

Waar moet je slapen in Parijs, wat zijn de mooiste wijken voor een hotel? Een vraag die ons vaak gesteld wordt. Met steeds nieuw opkomende buurten en trendy wijken zijn er veel leuke plekken om te logeren in de hoofdstad. Maar als we echt moeten kiezen, dan blijft de Rive Gauche toch wel een favoriete locatie. De linkeroever van de Seine, en specifieker: de wijken Saint-Germain-des-Prés en Quartier Latin. Het ultieme Parijs: chic, artistiek en cultureel. Vol mooie winkels en cafés. Vlak bij alle grote bezienswaardigheden. Het echte hart van de stad.

Hotels Rive Gauche Quartier Latin

Hôtels Paris Rive Gauche

Best lastig alleen om in dit centrale deel van Parijs comfortabele, niet-oubollige hotels te vinden die niet meteen peperduur zijn. Veel panden in de oudste wijken van de stad zijn kleiner en minder functioneel ingedeeld dan de 19e-eeuwse gebouwen van de rechteroever. Maar onlangs ontdekten wij een ‘familie’ van hotels, waar het op al deze punten goed zit. Hoewel de naam anders doet vermoeden schuilt er geen grote holding achter Hôtels Paris Rive Gauche. Het gaat om 5 onafhankelijke geleide hotels die het bezit zijn van dezelfde Parijse familie.

Sfeer en kwaliteit Hotels Paris Rive Gauche

Stijlvol en kwalitatief

Het eerste wat opvalt aan deze ‘hotel-collectie’ zijn de bijzondere plekken waar de hotels liggen. Direct naast het Panthéon, in de schaduw van de Sorbonne-universiteit, op steenworp van warenhuis Le Bon Marché… Verder gaat het om historische panden, diverse zelfs met authentieke balkenplafonds. Maar hier geen stoffige kruip-door-sluipdoor-sfeer, maar moderne interieurs en voor Parijse standaard zelfs ruime kamers. Locatie, sfeer en kwaliteit, dat zijn de belangrijkste overeenkomsten van deze 5 hotels die verder elk een eigen stijl hebben. Hier een vogelvlucht langs de verschillende adressen.

Hotel la Belle Juliette in Parijs

1. Hôtel La Belle Julliette

Elegant viersterrenhotel in de Rue Cherche-Midi, vlak bij de belangrijkste winkelstraten van Saint-Germain. De inrichting is vorig jaar helemaal herzien, met Juliette Récamier, een Franse feministe avant la lettre, als inspiratiebron. Er zijn kamers in moderner stijl aan de tuinkant en klassiekere côté rue. Ook is hier een fijne hotelbar (met open haard in de winter), een trendy cocktailbar in de tuin en een girly spa in de kelder. www.hotel-belle-juliette-paris.com

Hotel la Belle Juliette

——————————————————————————————————————
Les Dames du Pantheon Hotel Rive Gauche

2. Les Dames du Panthéon

Een tweede hotel met een vrouwelijke uitstraling, hier hebben andere legendarische Françaises (Edith Piaf, Marguerite Duras, George Sand) een stempel gedrukt op het interieur. De kamers zijn daardoor kleurrijk, zwoel, eigenzinnig en cosy. Een bijzondere sfeer op een A+ locatie direct naast het Panthéon en vlak bij Jardin du Luxembourg.  www.hotellesdamesdupantheon.com

Hotel Les Dames du Panthéon
—————————————————————————————————

3. Hôtel des Grandes Hommes

Een deur verder, dus op dezelfde spectaculaire locatie recht tegenover het Panthéon, zit dit driesterrenhotel dat eigenlijk de uitstraling heeft van een viersterrenhotel. In een 18e-eeuws pand ontdek je een intieme lobby en kamers met bloemenpatronen op de muren, hemelbedden en Empire-meubels: typisch een adresje voor een romantisch weekend in Parijs. www.hoteldesgrandshommes.com

Hotels Rive Gauche Quartier Latin Grandes Hommes
—————————————————————————————–
Hotel Baume in Saint-Germain wijk Parijs

4. Hôtel Baume

Dit viersterrenhotel direct naast het Théâtre de l’Odéon, midden in Saint-Germain en ook op steenworp van Jardin du Luxembourg, heeft een stijlvol nieuw interieur dat verwijst naar de jaren 30 en de Art Déco. Dat zorgde voor ingetogen en pure stijl, met veel zwart, wit en goud, die zowel trendy als klassiek-vintage aandoet. www.baume-hotel-paris.com

Hotel Baume
————————————————————————————————–

5. Hôtel Design Sorbonne

De ‘jongst’ uitziende van deze 5 hotels, vlak naast de Sorbonne-universiteit. Design met een heel vrolijke noot, vol knallende kleuren en drukke motieven. Dit driesterren hotel hangt bovendien vol met oude en contemporaine fotokunst, net als veel van de andere adressen van de Hôtels Paris Rive Gauche. www.hotelsorbonne.com

Sorbonne hotel Quartier Latin Parijs

Tip: Met de auto naar Parijs? Lees dan onze tips over o.a. de periphérique, het milieuvignet (verplicht) en op straat parkeren in Parijs. Voor wat dat laatste betreft raden we je aan om vooraf online een parkeerplaats te reserveren in Parijs. Bon voyage!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *