frankrijk.nl

Legend Hotel in Parijs, mysterieus en stijlvol

Doel: stedentrip Parijs. Missie: een mooi hotel vinden in een centrale wijk van Parijs met genoeg winkels en andere leuke adressen in de buurt. Carole nam de weddenschap aan en belandde in het Legend Hotel, op strompelafstand van winkelstraat Rue des Rennes en warenhuis Le Bon Marché.

Vlak bij Jardin du Luxembourg

Wat is er handiger dan een hotel in Parijs dat naast de halte ligt van een rechtstreekse metrolijn vanaf Gare du Nord? Precies, prettig en snel, dat scheelt alvast een hoop gesleep na aankomst met de Thalys. Ik stap uit de metro bij halte Saint-Placide, loop Rue de Rennes door en zoek tussen de winkels naar het Legend Hotel. En ja hoor, daar is het al. Een deur opent automatisch en ik stap na de drukte op straat een overweldigende kalmte binnen.

Receptie van Legend Hotel Paris

Hotel vol moderne legendes

Bij binnenkomst wacht mij  een grote glimlach en een vriendelijke ontvangst, ik voel me in dit hotel meteen op mijn gemak. Mijn aandacht wordt getrokken door de grote lichtkoepels en de kleine groene patio bij de receptie. In de lobby/hotelbar komt een boom vol hippe gloeilampen omhoog uit een grote houten tafel. Overal zie ik warme kleuren en gezellige lichtjes. Het interieur van het Legend Hotel (van de groep Elegancia Hotels, die meerdere mooie hotels in Parijs hebben) heeft namelijk internationale mythes en legendes als thema.

Legend Hotel in Parijs

DIY cocktails

De receptionist laat me de honesty bar zien, waar gasten zelf hun cocktails mogen maken, de recepten liggen al klaar. Misschien vanavond als ik terugkom uit het theater! Daarna brengt hij mij persoonlijk naar mijn kamer die zich achter een zware gouden deur blijkt te bevinden – een mooi luxe detail.

Honesty Bar cocktails in Legend Hotel Paris

Op de muren en het plafond glanzen gouden bloemblaadjes en rond het bed hangen luchtig wapperende gordijnen. Door de meer dan 6 hoofdkussens wordt de knusse sfeer van de kamer nog versterkt: dit is een kamer voor een romantisch of zelfs een magisch nachtje! De matrassen zijn net als de kussens van het Zweedse merk Tempur, de ‘Rolls’ van alle slaapkamers. Ik weet al vooraf dat ik hier heel lekker ga slapen want ik heb thuis precies dezelfde matras. In de hotelkamer is verder goed nagedacht over de indeling en ik word blij van de l’Occitane-producten in de badkamer.

kamer van Carole in Legend hotel Parijs

Royaal en vers ontbijtbuffet

‘s Nachts hoor ik geen enkel geluid in mijn kamer die aan de kant van de binnenplaats lag. Ik word dus wreed gewekt door mijn eigen Iphone, die ik de avond ervoor in het dockingstation naast mijn bed gelegd had. Daarna op naar het ontbijtbuffet heel erg lekker en super royaal uitzag. Ik geloof niet dat ik ooit zo’n groot aanbod – zoet en hartig en alles supervers – heb gezien bij het ontbijt in een driesterrenhotel.

Legend in Hotel Parijs ontbijt

Ik vind een tafeltje in de patio en begin de mooie lentedag (27 graden voorspeld) buiten. Jammer dat ik een afspraak heb en hier niet nog 2 uur kon rondhangen om alle verrines, midi-broodjes, croissants, cakes, cookies, fruitsalades en lekker uitziende yoghurt te proeven. Da’s nog eens lekker de dag beginnen in Parijs.

Kamerprijzen variëren van €150 tot €300 voor een 2 pers. kamer, afhankelijk van de periode en de bezetting. Maar soms kun je hier ook een kamer vinden van minder dan €100. Meer informatie over Legend Hotel by Elegancia

PLUS+

– Op 5 minuten lopen van het hotel ligt metrostation Saint-Placide, met een directe lijn naar Gare du Nord.

– De locatie  tussen Saint-Germain en Montparnasse is ideaal voor shopping-liefhebbers en bovendien ligt het hotel dus heel centraal in de stad, vlak bij Jardin du Luxembourg.

– De schappelijke prijzen van de minibar en de honesty bar beneden: vanaf €2,50 per drankje.

– Voor €16 kun je bij de Legend van een onbeperkte brunch genieten.

– Gratis Wifi in het hele hotel.

Tekst: Carole Goelitz

leuke tips voor parijs van carole

3 insidertips voor Parijs

(getest door Carole toen ze in het Legend Hotel overnachtte)

1) Het Theâtre Bouffes du Nord (foto onder), een charmant theater-/concertzaaltje op 5 minuten lopen van Gare du Nord (directe metroverbinding vanaf het hotel). Supergezellig theatercafé ook, waar  je voor of na de voorstelling een snelle hap of kaasplankje kunt bestellen met een glas wijn. www.bouffesdunord.com

2) Restaurant Le Ciel de Paris op de bovenste verdieping van Tour Montparnasse (foto’s boven). Een van de mooiste uitzichten van Parijs! Doe als Carole en neem niet de betalende lift voor toeristen, maar ga in dit café-restaurant wat drinken of eten (heel veel heerlijke millefeuilles!). www.cieldeparis.com

3) Crêperie Contemporaine CC142  volgens Carole gewoon de allerlekkerste crêpes van heel Parijs (foto linksboven) en zij als Bretonse kan het weten. (59 rue St Charles, 15e arron, www.cc142.com, beter even reserveren).

theater Bouffes du Nord in Parijs

Tip: met de auto naar Parijs? Lees dan onze tips over o.a. de periphérique, het milieuvignet (verplicht) en op straat parkeren in Parijs. Voor wat dat laatste betreft raden we je aan om vooraf online een parkeerplaats te reserveren in Parijs. Bon voyage!

LEES OOK :
Gevonden ! Hidden Hotel in Parijs
De funky charme van het Idol Hotel
Hôtel Crayon: vrolijk en origineel slaapadres in Parijs

Eén reactie op “Legend Hotel in Parijs, mysterieus en stijlvol”

  1. Nicole Janssens schreef:

    Heel mooi , aantrekkelijk hotel…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *