frankrijk.nl

De mooiste plekken op Corsica

Wie een vakantie naar Corsica voorbereidt, staat voor lastige keuzes. Zoveel moois te zien! Dit zijn een paar hoogtepunten van het eiland: de gebieden met de leuke stadjes, de mooiste stranden, leukste bergdorpjes en meer.

1. Calvi en La Balagne

Calvi en de noordkust van Corsica

Aan de noordkust van Corsica ligt Calvi. Dit vestingstadje wordt door veel Corsica-liefhebbers geprezen als een van de authentiekste badplaatsen van het eiland. Het heeft prachtig lang zandstrand en een gezellige haven. Het zeereservaat van Scandola ligt bovendien vlakbij en je kunt wandelingen maken naar mooie uitzichtpunten boven de stad. Balagne, zoals de omliggende streek heet, heeft een ongekende charme. Met prachtige kleine bergdorpen op nog geen uur rijden vanaf de kust, zoals de dorpjes Pigna en San’Antonio.

Scandola natuurgebied Corsica Pharos ReizenNatuurgebied van Scandola, op het noordwestelijke punt van Corsica


2. Porto-Vecchio en de Zuidkust

Baai van Porto Vecchio

Porto Vecchio

Porto-Vecchio is het Saint-Tropez van Corsica. In deze kustplaats aan de zuidoostkust komen veel Parijzenaars, dus het barst er van de luxe hotels, trendy restaurants en kledingboetieks. Maar de grootste attractie zijn de parelwitte stranden rondom de stad. Het door parasoldennen omzoomde strand van Palombaggio is beroemd. Net als Roccapina en ook de Baai van Santa-Giulia is spectaculair. In deze laatstgenoemde baai is het water zo helder dat het wel een Thais eiland lijkt!


3. Bonifacio

Bonifacio Corsica

Bonifacio Corsica

Bijna iedereen kent de ansichtkaarten van Bonifacio, het piratenstadje in het zuiden van Corsica. Die foto’s zijn al prachtig, maar het met je eigen ogen zien is nog indrukwekkender. Je klimt naar boven vanuit de haven in het lage deel van de stad, dat onder in een soort fjord ligt. Eenmaal boven ontdek je mooie kerkjes, oude huizen en winkelstraten vol woonwinkels en cadeaushops. Binnen in veel van die winkels of restaurants heb je uitzicht op de zee.. die in de diepte onder je ligt. Wow!


4. Ajaccio en de westkust

Ajaccio is een levendige plaats met elegante herenhuizen die doet denken aan het oude Nice. Napoleon is hier geboren en overal in de stad wordt je daaraan herinnerd. Veel pleinen en cafés dragen zijn naam en er is een museum in Napoleon’s geboortehuis. Bij een rondreis op Corsica zal je overigens opvallen dat de westkust aanmerkelijk ruiger is dan de oostkust van het eiland. Vooral de kustweg bij Piana – langs rode rotsen – is er een om niet snel te vergeten!

Piana Corsica UnescoDe calanques van Piana


5. Corte en het hoge binnenland

 Corte en het hoge binnenland

Restonica Vallei

In het hart van Corsica ligt de oude universiteitsstad Corte, een geliefde uitvalsplaats voor bergwandelingen in het hoge binnenland, zoals de Restonica-vallei. De plaats zelf is ook charmant. Met fotogenieke hoogteverschillen en een oude citadel. Dankzij de vele studenten zit de stad vol barretjes en betaalbare restaurants. Je kunt er terecht voor de authentieke Corsicaanse keuken of een koud Pietra-biertje!

Lees meer over een geweldig hotel op weg naar Restonica-vallei

Cap Corse

Fietsen langs Cap Corse

Op de kaart is het de beruchte duim, het meest noordoostelijke deel van Corsica dat als een punt uitsteekt. Dit is de Cap Corse, een prachtig ruig gebied met twee verschillende kustlijnen. Die aan de oostzijde is lieflijk, glooiend en groen en je passeert mooie dorpjes. Als je eenmaal de Kaap heb gerond en via de westkust weer afzakt dan wordt je betoverd door prachtige uitzichten op een steile, rotsachtige kustlijn, onderbroken door van die prachtige kleine, onbereikbare strandjes diep beneden. En altijd die 20 tinten azuurblauw…. Je wilt overal wel even stoppen om te kijken. Met een auto wordt dat lastig want je zult je ogen echt wel op de weg gericht willen houden. Daarom kozen wij voor een rondje op de fiets, lees hier onze ervaringen. 

Fietsen Corsica Cap Corse.

LEES OOK:
Fietsen over Cap Corse: Josee deed het!
9 insidertips voor Zuid-Corsica
Desert des Agriates, de woestijn van Corsica

Beeld:, CC/Philippe Amiot (Calvi & strand Santa-Giulia), Pharos Reizen (Scandola), CC/Paul Arps (Ajaccio ), CC/Gwen (rotsen en zee Scandola), Depositphotos.com (Piana), overig Josee Schouten

3 reacties op “De mooiste plekken op Corsica”

 1. Barry Wentzel schreef:

  Een eiland om verliefd op te worden en te blijven. Ik heb er gewoond en heb het hele eiland rondgefietst. Geen grote hotels en al dat gedoe, maar schitterende berggebieden en kusten. Een droomeiland….

  Barry Wentzel
  ontwenningstherapeut

 2. Jacqueline schreef:

  Corsica is echt een schitterend eiland. Drie maal waren we in Calvi, eenmaal in het zuiden bij Bonifacio en Ajaccio. Wat een verschil in mentaliteit! Ik ga nooit meer naar het zuiden, hoe mooi het daar ook is. Maar Calvi?? Het liefst vandaag nog.

 3. Enigma schreef:

  Ik ben er vorige zomer geweest. Een echte aanrader. Ik heb er een online dagboek, met eigen foto’s bijgehouden : https://y.is/aLWHV

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *