frankrijk.nl

Rivierhotel in de bergen van Corsica

Dat ook het binnenland van eiland Corsica een bezoek waard is, wordt wel duidelijk als je in Hotel Dominique Colonna verblijft. Dit hotel ligt aan de entree van de Vallée de Restonica, midden in de natuur aan de rand van een snelstromende rivier.

Om heel eerlijk te zijn, was ik niet meteen enthousiast toen ik het hotel van de familie Colonna binnenliep. De entree oogt namelijk een beetje gedateerd. Daar hebben overigens nog heel veel hotels op Corsica last van. Maar die eerste indruk werd snel weggenomen toen ik de kamers zag. Helemaal van deze tijd en meer in lijn met de omgeving.

Kamer

Natuurlijke omgeving

Dominique Colonna ligt vlak bij het begin van de Vallee de Restonica, een must-see voor natuurliefhebbers en wandelaars. Door deze 15 kilometer lange kloof voert de rivier Restonica langs rotsen en bossen naar de hoger gelegen meren Melu en Capitello. Je vindt er wandelroutes van allerlei niveaus.

Vallee de Restonica

Actief of zalig niksdoen

Maar bij Dominique Colonna hoéf je niet actief te zijn; dit is ook een fijne plek als je het historische Corte wilt bezoeken en liever de stadsdrukte mijdt. Je kunt heerlijk relaxen aan de rivierzijde. Langs het snelstromende water vind je een zalig loungeterras of je luiert op de ligbedden aan het verwarmde zwembad. Een echte cool-down kan ook met een verfrissende duik in de rivier. Je vindt er een klein bassin met stilstaand water onder de waterval.. wie durft?

Terras bar
PLUS +
• Ideaal hotel tijdens een rondreis over Corsica.
• De kamers op de eerste etage aan rivierzijde bieden het fijnste uitzicht!
• Het terras aan de rivier is ’s avonds een heerlijke plek voor een romantisch aperitief bij kaarslicht.

MIN –
• Moeilijk te vinden, dus vermijd aankomst laat in de avond.
• Met alleen een Corsicaans restaurant als buren, ligt Dominique Colonna volledig geïsoleerd en het is 5 km rijden naar Corte.

Voor meer informatie, kijk op de website van het Het Frankrijk Huis.

Avond in het hotel
boodschappen doen in Corte

Tekst: Josée Schouten

LEES OOK:
De mooiste plekken op Corsica

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *