frankrijk.nl

B&B’s en hotels langs de autoroutes A71, A20 en A10 – ten zuidwesten van Parijs

Ga je met de auto naar Zuid-Frankrijk of Spanje en wil je onderweg een nachtje stoppen? Dit zijn leuke slaapadressen ten zuiden van Parijs. Vlak bij de snelweg, gunstig gelegen in de Limousin en de Berry. En even wat anders dan een saai snelweghotel!

Tussenstops langs de A71 – de snelweg van Orléans naar Clermont-Ferrand (Auvergne)

B&B Maison Les Galettes – vlakbij de A71, in de Berry

Op nog geen half uur van de A71, de autosnelweg die door het hart van Frankrijk loopt, hebben Bart en Loes een heerlijke B&B. Wie een trouwe kijker is van het tv-programma Ik Vertrek heeft al kunnen zien hoe dit sympathieke stel in 2017 begon aan dit avontuur! Hun authentieke boerderij heeft nu 5 sfeervolle gastenkamers met eigen badkamers, waarvan 1 ruime familiekamer. Je kunt hier dagelijks aanschuiven bij de altijd gezellige table d’hôtes (€22 volw./€12,50 kids). En helemaal fijn: er is ook een zwembad!

Maison les Galettes - tussenstop-adres

Maison Les Galettes in Rezay. Kamers (2-3 pers.) vanaf €93 inclusief ontbijt, familiekamer vanaf €164. maisonlesgalettes.com, +33 (0)6 42 83 96 26.


B&B La Vieille Forge – vlakbij de A71, ten noorden van Clermont-Ferrand

Na nog geen 20 minuten rijden van de snelweg kom je bij de romantische chambres d’hotes La Vieille Forge. De Oude Smidse heeft uitzicht op koeien, paarden, glooiende heuvels en bossen. Het is een heel rustgevende tussenstop op weg naar het zuiden van Frankrijk of Spanje! Wie niet te laat aankomt kan eerst nog even pootjebaden in de rivier op 5 minuten van de boerderij. Daarna een aperitiefje in de ommuurde binnentuin en een warme maaltijd is ook mogelijk. Na een rustige nacht in 1 van de vier gastenkamers, waaronder een zeer ruime familiekamer, kun je de volgende ochtend na een Frans ontbijt weer uitgerust op reis. Of misschien toch nog een nachtje blijven?

bed & breakfast bij de snelweg Clermont-Ferrand Auvergne

La Vieille Forge in Blot l’Eglise. Kamers vanaf €85 inclusief ontbijt. Table d’hôtes €27,50, kinderen tot 10 jaar €20. Wifi aanwezig. Meer info: +33 (0)6 60 863046 (mobiel) of +33 (0)9 87377184, www.lavieilleforge.nl

Tussenstops langs de A20 – de snelweg van Orléans naar Montauban (richting Toulouse)

Logis Hotel de la Tonnellerie (ten zuiden van Orléans, dicht bij de A20)

Net ten zuidwesten van Orléans in en klein dorp, vind je dit oude en typisch Franse hotel in een 19e eeuws landhuis. Heel kalm, met een grote tuin en een zwembad, plus een restaurant. Gelegen op 17 km van Chambord, dus te combineren met een bezoek aan dit beroemde Loirekasteel.

hotel la Tonnelerie Loirevallei Chambord

Vanaf €107, ontbijt €14. Meer informatie & reserveren

Logis Hotel Auberge Dupuytren (boven Limoges, dicht bij de A20)

Dit kleine driesterrenhotel ligt in het dorpje Pierre-Buffière, op 3 km van de A20, dus heel handige locatie als je op doorreis bent. Er zijn familiekamers en vooral de ooie tuin met zwembad is een prettige plek om bij te komen van de reis. Er is een parking en ook fijn: je kunt hier lekker dineren voor een schappelijke prijs (ca. €30). Minpuntje als het heet is: geen airco.

tussenstop hotel Limoges

Vanaf €95, ontbijt €10. Meer informatie & reserveren

B&B La Bouchère – Meuzac (voorbij Limoges, dichtbij de A20)

Op maar 5 minuten van de A20 en toch midden in een plattelandsdorp! Judith ontvangt gasten in een vroegere slagerij, met 5 gastenkamers, waarvan 2 familiekamers. Je kunt parkeren op het grote erf en motorrijders mogen de garage gebruiken. s’Ochtends krijg je een heerlijk ontbijtje en op verzoek maakt Judith zelfs een diner met verse groente en fruit. Judith heeft namelijk een kleine maar fijne moestuin, vooral de tomaten hebben zo veel smaak! Reken dus op een geweldige ratatouille, ovenschotels, zelfgemaakte jams en veel meer. En voor het betere ontspannen na de autorit: probeer hier een van de hangmatten op de veranda of zoek het nabije zwemmeertje op!

BB tussenstop langs de Franse snelweg Limoges A20 chambres d'hôtes
La Bouchère 33 in Meuzac, kamers vanaf €75 inclusief ontbijt,  www.labouchere33.com

Tussenstop langs de A10: de snelweg van Parijs richting Bordeaux

Hotel La Diligence – Ferté-Saint-Cyr

Handige locatie dicht bij de A10, halverwege Orléans en Tours, en ook op maar 10 minuten rijden van Château du Chambord. Dit beroemde Loirekasteel kun je dus makkelijk even meepakken tijdens je tussenstop! (als je niet genoeg tijd hebt voor een bezoek, kun je er ook even langsrijden: het vooraanzicht is al prachtig). Dit knusse dorpshotel heeft nette kamers, een tuin met een klein zwembad en een goed restaurant (wel aan de prijs). Hou er alleen rekening mee: de receptie opent hier pas om 16.00 uur en voor die tijd kun je niet inchecken en mag je ook nog niet in het zwembad.

Hotel Le diligence

LEES OOK:
B&B’s langs de Route du Soleil (A6/A7)
Mooie dorpen en steden langs de autoroute

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *