frankrijk.nl

Lekker Frans eten & drinken in Amsterdam Oud-West

De Helmersbuurt in Amsterdam Oud-West begint steeds meer een Frans horeca hotspot te worden want hier verrijzen in rap tempo Frans georiënteerde eet- en drinkadresjes. Et c’est trop bon!

Hoe komt het dat het en rond de Bosboom Toussaintstraat in de Amsterdamse Helmersbuurt ineens barst van de ‘Franse’ adresjes? Diverse jonge ondernemers lieten zich inspireren door de bistro’s van Paris. Begin dit jaar opende La Parole. Eerder investeerden acteurs Geza Weisz en Manuel Broekman in respectievelijk bistrot Gertrude en visrestaurant Le Forel. En dan heb je nog de gezellige huiskamersfeer van Pastis… keuze te over!

Pastis

Een bar-restaurant met een ongedwongen sfeer en een regelmatige wisselende kaart met gerechten die zijn geïnspireerd op de Zuid-Franse keuken. Ook leuk voor de borrel op het terras!

Pastis, Eerste Constantijn Huijgenstraat 15

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Pastis Amsterdam (@pastisamsterdam)


Le Forel

Een intiem restaurant met vis, vis en nog eens vis. Fines claires, coquilles, bouillabaisse, fruits de mer… Alle Franse visklassiekers vind je hier op de kaart, naast overigens ook andere wereldse visgerechten zoals ceviche en tataki.

Le Forel, Bosboom Toussaintstraat 70

Le Forel


Gertrude

In een echt Franse bistrosetting kun je bij Gertrude genieten van gerechten waarbij vooral de seizoensgroenten en verantwoorde vis en vleessoorten centraal staan. Logisch dus dat dit de meest vegetarische van de drie is!

Gertrude, Bosboom Toussaintstraat 28H

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Gertrude (@gertrudeamsterdam)


La Parole

Dit is de jongste loot aan de boom van ondernemers Tijn Verstappen en Matthieu Jansen, La Parole, eveneens in Oud-West aan het Kwakersplein. Ook hier geven kaart en inrichting een direct je-suis-à-Paris gevoel. Hier kun je terecht voor lunch en diner maar let op: je kunt hier niet reserveren! Bonne chance!

La Parole, Kwakerstraat 24

La Parole


Bakkerij Fort negen

Pssst.. niet echt in de Helmersbuurt maar wel in Amsterdam West willen we graag nog even ruimte vrij maken voor de overheerlijke croissants en het ambachtelijk gebakken zuurdesembrood van Fort Negen in de Jan Evertsenstraat. Ze staan er voor in de rij op zaterdag! Zelf maken? Ze organiseren ook croissant-workshops.

Fort negen, Jan Evertsenstraat 31


 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door 𝐅𝐨𝐫𝐭 𝐍𝐞𝐠𝐞𝐧 (@fort.negen)

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *