frankrijk.nl

Olympische Spelen Parijs: kaartverkoop en andere tips

Zomer 2024 vinden de Olympische Spelen plaats in Parijs en dat belooft een groots feestje te worden. De inschrijving voor de voorverkoop is sinds half december gestart. Hoe werkt de kaartverkoop? En wat is er verder allemaal al bekend over dit grote sportevenement?

Eind 2021 onthulde het Olympisch Comité van Parijs hoe grootste wereldwijde sportevenement van start zal gaan op 26 juli 2024. De openingsceremonie van de Spelen zal die dag plaatsvinden op en rond de Seine en niet in een afgesloten stadion. Een première. Dat belooft een organisatorisch hoogstandje te worden, want 160 boten met daarop totaal 10.000 atleten gaan over het water defileren.

Olympische Spelen 2024 in Parijs eerste beelden

Parijs verwacht dat daarbij 600.000 toeschouwers aanwezig kunnen zijn op de kades. Terwijl de Franse politie zich nog het hoofd breekt hoe die mega-manifestatie in veilige banen geleid moet worden, is de kaartverkoop intussen al gestart! (zie onder)

In Parijs en andere steden

De Olympische Zomerspelen (26 juli – 11 augustus 2024) vinden straks overigens niet alleen in Parijs, plaats maar ook in diverse andere steden in Frankrijk. Zo worden de paardensporten in de tuinen van Versailles georganiseerd. Bordeaux, Nantes en Nice ontvangen de voetbalwedstrijden, Marseille wordt de thuisbasis voor alle zeilsporten, en Lille host waarschijnlijk de basketbalwedstrijden.

Olympische Spelen 2024 in Parijs eerste beelden

Mascottes onthuld: Les Phryges

In december 2022 heeft het Olympische Comité alvast de mascotte van de aanstaande Spelen onthuld. Het gaat om een rood poppetje in de vorm van het mutsje dat de Republikeinen droegen tijdens de Franse Revolutie, het zogeheten bonnet phrygien. Het rode figuurtje heeft daarom de naam Phryge gekregen, dat je in het Franse ongeveer uitspreekt als FRIEZJe (luister onder deze link).

Sinds de feestdagen liggen ze in Frankrijk al volop in de winkels als knuffels (‘100% made in France’) en die verkopen als een dolle! Er bestaan twee verschillende poppetjes: één mascotte voor de Olympische Spelen en één voor de Paralympische Spelen.

mascotte Olympische Spelen Parijs

Kaartjes kopen voor de Olympische Spelen Parijs: hoe werk het?

De verkoop van de tickets gaat plaatsvinden in twee fasen: allereerst de dagpakketten en daarna de losse tickets. Zie hier de verschillende ticket-mogelijkheden en tarieven (per sessie).

FASE 1: verkoop pakketten – AFGELOPEN

December tot 31 januari 2023 kon je je via de website van de Olympische Spelen Parijs kosteloos inschrijven voor de verloting voor de eerste ticket-pakketten, de zogeheten Game Packs,  ‘Winnaars’ van deze loting kregen tussen voor 15 maart 2023 per e-mail een tijdslot toegewezen (van max. 48 uur), waarbinnen ze hun selectie van 3 wedstrijdsessies konden afnemen.

FASE 2 (half april/mei 2023): inschrijving verkoop losse tickets 

Van 22 april tot 9 mei 2023 kun je je inschrijven voor de verloting van tijdsloten voor de verkoop van losse tickets, die in mei 2023 begint.

Inschrijven: Volg de button ‘Sign up for the draw’, vul je mailadres en je naam in plus een wachtwoord. Vul daarna de cijfercode in die je per e-mail hebt ontvangen. Daarna krijg je (ineens weer in het Frans) de vraag of je lid wilt worden van de Club de Paris 2024, dit betekent simpelweg dat je je inschrijft voor hun nieuwsbrief. Antwoord ‘ja’ (‘Je confirme’), want dit verhoogt je kansen bij de loting. Verder mails ontvang je in de taal van je keuze (Frans of Engels).

Meer over de ticketverkoop: tickets.paris2024.org

Meer informatie over de Olympische Spelen Parijs – 26 juli – 11 augustus 2024: www.paris2024.org

Olympische Spelen 2024 in Parijs eerste beelden

LEES OOK:
Hotels in de leukste wijken van Parijs
De bekendste bruggen over de Seine

Laatste update 9/3/2023 Beeld: Paris 2024/Florian-Hulle

Eén reactie op “Olympische Spelen Parijs: kaartverkoop en andere tips”

  1. Rob van Merm schreef:

    Waar komt plotseling de W vandaan in de uitspraak van Phryge?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *