frankrijk.nl

Charmehotel tussen de lavendel in de Drôme

Domaine Le Bois des Dames ligt vlak bij het stadje Grignan in de prachtige Drôme provençale. Het is puur genieten in dit kleine hotel met zwembad in een 18e-eeuwse  lavendelboerderij! De Franse eigenaren zorgen voor de warme sfeer van een B&B en de locatie is ideaal, want ook de Mont Ventoux en de Ardèche zijn dichtbij.

Als je komt aanrijden over de mooie slingerweg langs lavendelvelden, wijngaarden en truffeleiken, dan voel je al dat Domaine Le Bois des Dames iets bijzonders moet zijn. En eenmaal aangekomen weet je het zeker… dat uitzicht!

Domaine Le Bois des Dames in de Drome moi uitzicht

De Drôme Provençale strekt zich in al zijn lieflijkheid voor je uit, met in de verte glimpen van mooie oude dorpen tussen de groene heuvels. Op deze rustgevende plek beheren Clotilde en Arnold, een Frans stel uit de Lorraine, een charmehotel op een vroegere lavendelboerderij.

Country-chic

In dit chique mini-hotel met tien kamers vind je de warme sfeer van een Bed & Breakfast: Clotilde en Arnold ontvangen je echt als vrienden! Je kunt hier op veel rustige plekjes relaxen: bij het onlangs helemaal vernieuwde zwembad (17×8 m), in een hangmat naast het lavendelveld, op je privé-terras of in de grote gastenlounge. Clotilde koos bij de inrichting voor natuurlijke materialen, mooie accessoires en veel comfort in de kamers (matrassen van hoge kwaliteit, Nespresso-machine, toiletartikelen van Fragonard).

Hotel Bois des Dames kamers Drome

Charmante binnenplaats

De recente verbouwingen hebben niets veranderd aan de oorspronkelijke structuur van het boerendomein, dat volgens lokale tradities gebouwd is rond een centrale binnenplaats. Deze cour is net als in vroegere tijden nog altijd het levendige hart van Le Bois des Dames. Hier vindt meerdere avonden per week de table d’hôtes plaats (Arnold kookt, Clotilde serveert!),) aan aparte of gedeelde tafels – naar wens van de gasten. En ’s ochtends wordt onder de oude acacia een uitgebreid ontbijt geserveerd, met verse producten uit de directe omgeving.

Fijn adres voor fietsers

Domaine le Bois de Dames is een ideaal adres voor fietsers, want Clotilde en Arnold hebben diverse handige faciliteiten. Fietsers met een eigen fiets mogen die binnen stallen en er is gereedschap aanwezig. Ook zijn er 4 mountainbikes te leen voor gasten. En een bevriende verhuurder kan elektrische mountainbikes komen langs brengen voor heel gunstige tarieven. Ideaal want enkele van de mooiste fietsroutes van de Drôme lopen langs de poort van het vakantiedomein! Ook is er een golfbaan op maar 1 km van het hotel.

Hotel Drome provencale fietsen lounge

Zwembad, wellness en pétanquebaan

Om het typisch Franse genieten hier compleet te maken hebben de eigenaren een pétanquebaan aangelegd, dus je hoort de boules vaak vrolijk ketsen! Bij het zwembad  kun je genieten van de zon (voor elke gast een ligbed!), het uitzicht en een drankje. En als dat je nog niet ontspannen genoeg is, dan kun je nog de wellnessruimte bezoeken. Met infrarood-sauna en een massagetafel… want een vaste masseuse komt op verzoek langs bij het hotel. La vie est belle in de Drôme provençale!

Bois des Dames hotel de charme Drome

Prijzen vanaf €175 tot €300 (incl. ontbijt, afhankelijk van het seizoen. Minimaal 2 nachten (in het hoogseizoen minimaal 6 nachten). Table d’hôtes (3 gangen zonder drankjes) €40.

Zomerarrangement voor 2 personen: 7 nachten met ontbijt, 3 diners (zonder drankjes), Nespresso-machine op de kamer, vanaf €1.500/2 pers.

Domaine Le Bois des Dames is niet geschikt voor kinderen. Honden zijn welkom. Er zijn 2 snelladers voor elektrische auto’s op het terrein. Geopend van maart t/m november. Meer informatie: www.leboisdesdames.com

Bois des Dames hotel B&B tussen de lavendel

PLUS+
– Veel bezienswaardigheden in de directe omgeving, zoals het stadje Grignan, diverse kastelen en enkele van de mooiste dorpen van de Drôme.
– Ook de Mont Ventoux is niet ver, dus je hebt hier veel mogelijkheden voor wandelingen en fietstochten.
– Superontbijt: met kaas, ham, verse jus, yoghurt, viennoiserie en meer!
– Twee golfbanen in de buurt (op 1,5 km en 15 km).
– Honden zijn welkom!
– Twee parkeerplaatsen met laadpalen.
– Er is ook een zelfstandige gîte (2-3 personen) op het terrein.

charmehotel Bois des Dames apero

chambre d'hôtes stijl hotel in de Drôme

Bois des Dames uitzicht Drome

LEES OOK: 
De 7 mooiste dorpjes van de Drôme
De mooiste lavendelplekken van Zuid-Frankrijk
7 leuke restaurants in de Drôme 

2 reacties op “Charmehotel tussen de lavendel in de Drôme”

  1. Dat ziet er fantastisch uit!
    Helemaal onze smaak!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *