frankrijk.nl

10 kleinschalige vakantiedomeinen in Midden-Frankrijk

Op maximaal 900 km van Nederland vind je deze leuke vakantiedomeinen die perfect zijn voor gezinnen. Niet de drukte van een camping, maar wél een plek waar je kinderen andere kids kunnen ontmoeten. En de eigenaren spreken nog Nederlands ook! Topvakantie verzekerd op het platteland van de Auvergne, de Bourgogne, de Limousin en de Vendée.

Klik op de namen van de adressen voor onze uitgebreidere beschrijving van deze adresjes!

Le Petit Pauliat (Allier/Auvergne)

Eenvoudige charme en kleinschaligheid zijn ook kernwoorden voor het vakantiedomein van Sjoerd en Felicia in de Allier. Op hun oude boerderij houden ze het bij 2 gîtes en 2 vakantiehuizen en dat aantal blijkt precies goed. Ouders genieten van de tables d’hôtes, de ligstoelen en de omgeving. Kinderen zijn dolenthousiast over het fijne kleine zwembad.


Domaine Les Fontaines (Vienne/Nouvelle Aquitaine)

Gezellig vakantiedomein met zwembad in de buurt van Tours en Poitiers (op de rand van het Loiregebied), nog geen 800 km vanaf Utrecht. Engelbert en Mariëlle zorgen voor een warme informele sfeer, waardoor gezinnen zich meteen thuis voelen bij het zwembad, in de loungehoek of bij de table d’hôtes. De 3 familiesuites en 3 familiekamers zijn ingericht in een elegante landelijke stijl en hebben superleuke bedstedes/stapelbedden voor de kinderen.


Domaine la Mathonière (Allier/Auvergne)

Ontspannen glampingadres voor gezinnen in het noorden van de Auvergne, op maar 8 uur rijden van Nederland. Ingrid en Menno hebben het perfect voor elkaar op hun kleinschalige vakantiedomein met mooie safaritenten en rustieke gîtes. Superleuke ‘details’ zijn hier de mega-trampoline, de foodtruck in een oude brandweerauto, het kampvuur met marshmallows, het overdekte terras met verse cappuccino’s !

Domaine la Mathonière: kleinschalig glamping-domein in de Auvergne


Kimaro Farmhouse (Nièvre/Bourgogne)

Zulke schatten die Marleen en Robbie! Als het niet perfect is, dan is het niet goed genoeg. Vandaar dat hun 5 prachtige Afrikaanse safaritenten altijd in topconditie verkeren. Kinderen zijn gek op de hangmat-schommel, de kippen, het visvijvertje en het kampvuur. Ook leuk: rondom de boerderij grazen witte Charolais-koeien en Guédelon, een middeleeuws kasteel in aanbouw (bijzonder project!), ligt op maar een halfuurtje rijden.

Kimaro glamping in de Bourgogne: nog plek voor de meivakantie


Morvan Rustique (Morvan/Bourgogne)

Vier safaritenten en 6 gîtes op een vakantiedomein met geweldig uitzicht op de mooie natuur van de Morvan in de Bourgogne. Gezinnen die van dieren houden kunnen op het domein van Nancy en Joris bovendien hun hart ophalen: hier lopen niet alleen veel kleinere boerderijdieren (kippen, ganzen, geitjes, eendjes, konijn, varkens) rond, maar ook ezels en prachtige raspaarden.

vakantiedomein Morvan Rustique Bourgogne dichtbij Nederland


La Brédurière (Vendée)

Vier luxe safaritenten en 2 vakantiehuizen rond een wijnkasteeltje in West-Frankrijk. La Brédurière heeft een mooi zwembad op de binnenplaats voor alle gasten. Ook serveren eigenaren Nico en Anette 3x per week een tables d’hôtes, waarbij hun zelfgemaakte wijnen op tafel komen. Heerlijke plek!


Domaine des Jarasses (Creuse/Limousin)

Dit is een relaxed plekje in de groene Creuse. Je vindt safaritenten en vrije kampeerplaatsen op een groot landgoed met een zwembad én een riviertje. Dat betekent rondspetteren, dammen bouwen, rivierkreeftjes vangen… kinderhemel! De leuke eigenaren Andries en Judith doen er sowieso alles aan om ook gezinnen met jonge kinderen een ontspannen vakantie te bezorgen.


La-Bastide (Haute-Vienne/Limousin)

Alles klopt op dit vakantiedomein in de mooie groene Limousin, niet ver van de Dordogne. De 8 supermooie vakantiehuizen liggen zo verspreid over het terrein van 8 hectare dat niemand op elkaar uitkijkt. Privacy genoeg dus en tegelijkertijd kan je altijd de gezelligheid opzoeken zodra je daar zin in hebt. Bijvoorbeeld bij de twee verwarmde zwembaden, de koffiehoek, het loungeterras of de BBQ-plek met Kamado-barbecue of de (water)speelplaats… Geweldige plek voor ouders en kinderen. En (niet al te grote) honden zijn hier trouwens ook welkom!

La bastide vakantiedomein frankrijk kindvriendelijk vakantie gezinnenHaute Vienne

LEES OOK:
13 mooie vakantiedomeinen in Zuid-Frankrijk

Beeld linksboven: La-Bastide

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *