frankrijk.nl

13 mooie kleine vakantiedomeinen in Zuid-Frankrijk

Op zoek naar kleinschalige vakantieadresjes waar kinderen hun eigen gang kunnen gaan? Dat kan op deze sfeervolle domeinen van Nederlanders in Frankrijk. Met leuke glamping en vakantiehuizen.

Een vakantiedomein, wat is dat?

Bij een vakantiedomein denken wij aan een rustiek adres met slechts een paar accommodaties bij elkaar op een landgoed of  boerderij. Er zijn centrale ontmoetingsplekken, zoals een zwembad of een table d’hôtes. De kinderen kunnen alle kanten op, maar je hebt als gezin ook eigen privacy. En bij voorkeur van Nederlandse eigenaren, want die weten toch het beste hoe je Nederlandse gezinnen een relaxte vakantie bezorgt… Denk aan gezellige zithoeken, speciale kinderdiners, kidsproof faciliteiten en algemeen een ontspannen sfeer waar veel mag en weinig hoeft.  Zoals bij de adressen hieronder!

Domaine en Birbès (Aude)

Prachtig vakantiedomein met safaritenten en gîtes vlak bij Carcassonne in de vroegere Languedoc-Roussillon. Mariëlle en Rob maken er een onvergetelijke vakantie van. Onder meer met hun sfeervolle tables d’hôtes geserveerd vanuit een riante buitenkeuken. Kinderen genieten hier van het zwembad (met uitzicht!), de trampoline an andere speelplekken (ook in de verbouwde hangar), de lieve honden en de leuke uitstapjes in de omgeving.

tables dhotes gezellige avonden


Les Escaliers de la Combe (Lot)

Geweldig, de warmte waarmee Coen en Ilse jonge gezinnen ontvangen op hun kleinschalige vakantiedomein met safaritenten, gîtes en B&B-kamers in de buurt van Cahors in de Lot. Kinderen vinden het oergezellig hier (spelen, plonzen in het zwembad, meehelpen de ezel voeren, tuinieren met Coen) en ook hun ouders zijn in uitstekende handen!

vakantiedomein Escaliers de la Combe


Domaine de la Dolce (Lot)

Op dit vakantieadres is echt bij alles aan kinderen gedacht, wat betekent dat jonge ouders echt kunnen bijkomen tijdens de vakantie. Met dank aan onder meer het extra warme (handig voor baby en peuters) omheinde zwembad, de speelkamer en de yoga-sessies voor volwassenen. Er zijn bovendien maar 3 vakantiehuizen op het terrein: alle met uitzicht op de speelweide! Eigenaresse Marion is als enige uit dit rijtje niet Nederlands maar Duits en ze spreekt heel goed Engels.

Domaine de la Dolce kindvriendelijk domein in de Lot


Domaine du Merlet (Lot-et-Garonne)

Sabine en Marc creëerden een sympathiek stekje in een boomgaard rond een oude boerenhoeve, vlak bij het middeleeuwse dorp Penne d’Agenais,. Op het rustieke terrein vind je kindvriendelijke gîtes, safaritenten en straks zelfs een blokhut voor romantische zielen! De kinderen vermaken zich onder andere met trampolines, schommels, een speelvijver, een hangar vol spellen en tijdens een apart kinderdiner.

Domaine du Merlet vakantieadres Zuid-Frankrijk Lot-et-Garonne kindvriendelijk


Domaine Ramonjavel (Lot-et-Garonne)

Domaine Ramonjavel, tussen de zonnebloemvelden van de Lot-et-Garonne, is een relaxed en kleinschalig vakantiedomein waar Don en Brigitte en hun drie dochters je hartelijk ontvangen. Met mooie rustieke kamer-appartementen en riante safaritenten rond een (omheind) meer. De kinderen vermaken zich in het zwembad met apart peuterbad, de speeltuin, speelschuur en de grote attractie: naast het glampingterrein beheert het gezin ook een boerderij met alpaca’s, prachtige en lieve dieren!

Op maximaal 9 uur rijden van Nederland een gezinsvriendelijk vakantieadres vinden? Zie ook onze: 10 vakantiedomeinen in de Auvergne, Limousin, Bourgogne en de Vendée


La Bassivière (Lot-et-Garonne)

Supermooie lofts voor gezinnen in een eeuwenoude boerderij. Denk natuurstenen muren, hippe industriële (open) keukens, toffe bedstedes en sprookjeskamers voor de kinderen. Er zijn ook een prachtig zwembad en een restaurant op het terrein. Geen drukke toestanden: er verblijven maximaal 6 gezinnen bij La Bassivière, elke loft heeft een privé-terras en verder word je hier vanzelf relaxed door de prachtige landelijke omgeving!

vakantie appartementen Bassiviere


Domaine du Cammazet (Ariège)

Het weidse uitzicht bij Domaine du Cammazet is sowieso prachtig en je ziet hier in de verte zelfs herten en bizons (van het naburige natuurpark) lopen! Annemiek en Rendal hebben rond een vroegere boerderij een prachtig plekje gemaakt met safaritenten en gîtes. Veel sfeer, onder meer door het oude Peugeot-busje (nu een foodtruck) bij het zwembad en de vele dieren op het terrein (hond, poezen, kippen en paarden)!

vakantiedomeinen Cammazet in de Ariège


Domaine des Agnelles (Aude)

Jeu de boules of tafeltennis spelen, in een van de speelhoeken zitten of in het zwembad duiken: kinderen voelen zich al snel helemaal thuis in dit knusse vakantiedomein in de Aude. De appartementen hebben een hippe brocante-stijl en eigenaren Mick en Roger organiseren een oergezellige én erg lekkere table d’hôtes. En sympathiek: ook B&B-gasten mogen barbecuen of picknicken op de grote tafels in de binnenplaats.


Domaine le Bost (Dordogne)

In de prachtige omgeving van de Périgord Vert creëerden Menno en Jet hun paradijsje in de Dordogne: Domaine le Bost. Een super kindvriendelijk vakantiedomein met gîtes en safaritenten waar je bijna dagelijks kunt genieten van het kooktalent van Menno! Voor ouders en kinderen is er een aparte table d’hôtes, zodat de kinderen na het eten nog weer even kunnen spelen. En als de bel gaat… dan komen ze uit alle hoeken weer aangestormd om een ijsje uit te zoeken!

Domaine-le-Bost


Domaine Saint-Esselin (Hautes-Pyrénées)

Natasja en Marco hebben een kleinschalig glamping-adres in de buurt van Tarbes. Je vindt er safaritenten met eigen badkamer, twee gîtes een zwembad en een wellnesstuin. De meest luxe tent van domein heeft zelfs een afwasmachine en een ligbad op pootjes. Genoeg speelmogelijkheden voor de kinderen ook, in de vorm van een zwembad, tafeltennistafel, grote trampolines en een speelfort met glijbaan en schommels. Geen kind aan ze!

Domaine st Esselin Midi Pyreneeen


Pyrénées Passions (Haute-Garonne)

Ook bij dit kleinschalige vakantiedomein aan de voet van de Pyreneeën houden kinderen zich bijna helemaal zelf bezig! Spelen rond het zwembad, tafeltennissen, lekker springen op de grote trampoline… Terwijl hun ouders rustig een boekje lezen op het terras van de vrolijke appartementen en lodges. Rob en Flo zorgen bovendien voor gezellige maaltijden!


Club les Ormes (Lot-et-Garonne)

Deze sfeervolle camping op de grens met de Dordogne is in handen van een Nederlandse familie. Op het terrein staan een dertigtal houten lodges en safaritenten, met leuke extra’s voor kinderen. Zoals een kinderbedstee in de tenten of de bosvilla met een kinderglijbaan binnen in de woonkamer. In het voor- en naseizoen zijn hier speciale Baby- en Peuterweken, zoals bij veel adressen uit dit lijstje, vraag ernaar!

Club les Ormes Dordogne glamping


Boulède – Cool Country Cottages (Lot-et-Garonne)

Ongelooflijk wat Karen en Rolf hebben gedaan met een handjevol oude dorpshuizen op een heuvel! Nu staan er 5 prachtige vakantievilla’s elk met een een stijlvolle inrichting en een overdekt eigen terras. Verder zijn er 2 grote zwembaden, speelplekken, trampolines en meer kindervermaak. Ook top: de loungehoek met honestybar waar ouders een borrel kunnen drinken met elkaar

MEER INFORMATIE OVER DEZE ADRESSEN? Klik op de naam!

Nog meer Franse vakantiedomeinen, maar wat dichter bij Nederland vind je hier

Liever een zelfstandig vakantiehuisje? Kijk in onze rubriek met leuke vakantiehuizen in Frankrijk

LEES OOK:
10 kindvriendelijke vakantiedomeinen in Midden-Frankrijk
La Vallée Verte, idyllische camping in Zuid-Frankrijk
Gezinsavontuur in de natuur: de houten Villages van Huttopia

– PINTEREST –

Vond je dit een inspirerend artikel?
Bewaar het op je Pinterest!

Pinterest kindvriendelijke vakantiedomeinen

5 reacties op “13 mooie kleine vakantiedomeinen in Zuid-Frankrijk”

 1. Daan schreef:

  Pyrénées Passions is zeer geschikt voor tieners door de vele outdoor activiteiten in de bergen die ze daar organiseren. Wij hebben daar een supervakantie gehad en de kinderen willen graag terug. Er zijn ook wel kleintjes maar samen gaat dat heel prima is onze ervaring.

 2. Eva schreef:

  Geweldige adresjes! Ik heb al uren besteed aan het vinden van zulke kleinschalige vakantiedomeinen voor ons gezin in het noorden van Frankrijk. Liefst max. 5 uur rijden vanaf Utrecht, zoals de Opaalkust. Ik vind ze alleen maar veel verder weg. Hebben jullie nog tips hiervoor? Ik ben benieuwd!

 3. Nicky schreef:

  Hai Berry, de dingen die je noemt zijn bij vrijwel alle bovengenoemde domeinen aanwezig, dus jouw kinderen zullen het daar prima vinden. Met name Le Petit Pauliat, Domaines les Jarasses, Club les Ormes, Bassiviere, Domaine des Agnelles, le Mas d’en Haut en Boulède zijn bijv. ook prima geschikt voor grotere kinderen die niet per se veel drukke animatie zoeken.

 4. Berry schreef:

  Hallo,

  Zijn er ook kleinschalige domeinen (of glampings) die geschikt zijn voor oudere kinderen (in ons geval 12 en 15 jaar)? Valt mij altijd op dat er van uit gegaan word dat oudere kids veel animatie en disco e.d. willen. En dat dit soort domeinen zich vaak richten op de jonge ouders. Veel pubers zijn ook erg blij met alleen een eigen chillplek, tafeltennis, sportveldje e.d. En natuurlijk leeftijdgenoten 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *