frankrijk.nl

Ontspannen en oergezellig: Domaine les Fontaines bij Tours

Gastvrij, kleinschalig en héél relaxed! Geen betere woorden om de kindvriendelijke chambre d’hotes van Mariëlle en Engelbert te typeren. De ongedwongen sfeer op hun authentieke hoeve in de Vienne maakt een gezinsvakantie tot één groot feest.

Tussen Tours en Poitiers, aan de rand van det Loirestreek en op maar 800 km van Utrecht, vind je de het vakantiedomein van de Nederlandse Mariëlle en Engelbert. Domaine les Fontaines heet hun stekje, dat bestaat uit een grote oude hoeve in U-vorm, omringd door weilanden, een eigen moestuin, bloemenveldjes en een zwembad.

domaine-les-fontaines-b-enb-familiekamers

Familiekamers en -suites in een boerderij

Dit vakantieadres heeft zo’n warme en informele sfeer dat gezinnen zich er meteen thuisvoelen. In de zijvleugels van de boerderij hebben de eigenaren mooie familiekamers (3 kamers en 3 suites) gemaakt in onder meer de vroegere geitenstal, de duiventil, de broodoven. Kinderen gaan uit hun dak van de leuke bedstedes en stapelbedden in sommige kamers!

vakantiedomein kindvriendelijk adres op het Franse platteland

Halfpension, dus ouders hebben 100% vakantie

Mariëlle en Engelbert werken met arrangementen. Iedere dag begin je de ochtend met een lekker ontbijt op een zelfgekozen plekje op het domein. Vier keer in de week krijgen de kindjes een maaltijd aan de kindertafel en later op de avond kunnen de ouders  aanschuiven voor een viergangendiner (=bourgondisch genieten en ongestoorde gesprekken, hoera!). Eventueel kun je ook meedoen aan de 2 extra avonden waarop een makkelijk maaltijd voor het hele gezin wordt geserveerd. Verder is er een gastenkeuken waar iedereen gebruik van kan maken voor de lunch, een tussendoortje of op de avond dat de eigenaren niet koken.

kinderdiner table d'hôtes apéro van de ouders

Domaine les Fontaines table d'hôtes

Schommelbanken, speelschuur, zwembad

Iedere winter klussen Mariëlle en Engelbert er weer een mooi schommelbankje of zithoekje bij: het terrein staat vol met dat soort fijne plekken. Zoals de loungehoek en de riante ligbedden bij het zwembad.

Domaine les Fontaines B&B op het Franse platteland

Uitgelezen plekken voor een boek en een glas rosé, terwijl de kinderen in de zandbak zitten… Niets meer aan doen toch?

Prijzen: 7 nachten incl. ontbijt en 4x diner vanaf €530 p.p. (hoogseizoen). In het laagseizoen is dit arrangement gratis voor kindjes tot 4 jaar. Meer informatie: www.domainelesfontaines.com

PLUS+
Kidsproof vakantieadres want op het overzichtelijke en afgesloten terrein kunnen ook kleine kinderen veilig hun gang gaan. Ook is er veel speelgoed, hangmatten, schommels, een trampoline, een lieve hond (Pastis) en andere leuke afleidingen!
– Veel leuks te doen voor gezinnen in de omgeving ook: zoals mooie kastelen (zoals Rivau, Villandry, Azay-le-Rideau), sfeervolle dorpen en stadjes (o.a. Chinon) en een bijzondere half ondergrondse dierentuin bij Saumur.
– Er is een mooie golfbaan in de buurt en je kunt op het vakantiedomein zelf ook een (oefen)balletje afslaan op de geïmproviseerde golf-practice.

domaine-les-fontaines-tuin-ontbjten-nederlands-domein

domaine les Fontaines B&B voor gezinnen

LEES OOK:
De mooiste kasteeltuinen van de Loirevallei
Groeten uit… Villandry

Beeld: Domaine Les Fontaine & Baptiste Gadenne (luchtfoto)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.