frankrijk.nl

B&B Danou, parel in de Franse Ardennen

Lekker dichtbij en er toch even compleet tussenuit! Danou is een chambre d’hôtes op het authentieke platteland van de Champagne-Ardenne. Vooral fietsers, wandelaars, rustzoekers en liefhebbers van lekker tafelen worden hier intens gelukkig, mede dankzij de goede zorgen van David en Manou!

Op slechts 350 km van Utrecht beleef je bij Chambres d’hôtes Danou alle geneugten van het Franse buitenleven! Ruimte, rust, lekker ontspannen en heerlijk eten… Je vindt het allemaal in en om de 19e-eeuwse boerenhoeve van David en Manou. Dit Nederlandse stel droomde al langer van een eigen maison d’hôtes in Frankrijk. David: “Na een aanloop van drie jaar zijn we in 2021 gesprongen. Het was nu of nooit.” De twee dochters van het stel ondersteunen hun droom volledig.

Danou vakantieadres voor rustzoekers

Fijn adres voor wandelaars, fietsers…

De Nederlandse eigenaren hebben er een heel charmante plek van gemaakt. De 5 ruime gastenkamers (alle vernoemd naar vogels die je in de tuin ziet of hoort!) zijn sfeervol ingericht, hebben goede bedden (biokatoen beddengoed en Emma-matrassen) en prima sanitair (douche of pootjesbad). Er is een gezellige woon- en eetkamer voor gasten waar je je ook met een boek kunt terugtrekken bij de haard. In de bibliotheek vind je de honestybar, spelletjes en een schat aan informatie over de omgeving en mooie wandel- en fietsroutes in de buurt.

chambre d'hotes met Nederlandse eigenaren

… en bons-vivants!

Danou ligt in een rustige landelijke omgeving, met uitzicht op de oude kerk van een klein dorp. Het is mogelijk om uren te wandelen zonder iemand tegen te komen! Daarnaast liggen leuke plaatsjes als Parfondeval en Charleville-Mézières binnen handbereik. En ben je binnen een uur in Reims, de stad van de champagne. Ook valt er veel te genieten voor de smaakpapillen. David en Manou serveren elke ochtend een heerlijk ontbijt en op diverse avonden kun je aanschuiven bij hun table d’hôtes.

B&B Danou gezellige gastenkamers

Bevlogen eigenaren

Tekenend voor hoe de eigenaren in het leven staan is hun ‘gun-concept’. Graag wil het stel iets doen voor mensen die even in een dipje zitten of voor wie een vakantie een te grote luxe is. In 2021 hebben David en Manou uit diverse door gasten aangedragen kandidaten twee ‘gungasten’ gekozen, die komend voorjaar kosteloos mogen komen logeren. Wat een geweldig idee, comme c’est sympathique!

Chambre d’hôtes Danou, 2-persoonskamers vanaf €65, table d’hôtes (driegangen, koffie/thee en drankje) voor €24,50, meer informatie: www.danou.fr

chambres d'hotes B&B in de Franse Ardennen

PLUS+

– Slechts 3,5 uur rijden vanaf Utrecht!

– Deze chambre d’hôtes met 5 slaapkamers is ook een heel fijne locatie voor (vrienden-) groepen en groepsactiviteiten. Denk aan een wandelweekend, teamuitje, workshop of meerdaagse training! Er is ook een grote en goed uitgeruste trainingsruimte met kleine bar, tv en goedwerkende Wifi. En na het ‘werk’ kun je samen ‘actief’ ontspannen in de mooie omgeving!

chambres d'hotes B&B in de Franse Ardennen

slaapkamer-gasten-bb-danou-carpe-diem

Franse Ardennen fietsen en wandelen op het platteland

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.