frankrijk.nl

Tussenstop-B&B’s langs de A71 & A20

Ga je met de auto naar Zuid-Frankrijk of Spanje en wil je onderweg een nachtje stoppen? Dit zijn leuke slaapadressen ten zuiden van Parijs. Vlak bij de snelweg, gunstig gelegen in de Limousin en de Berry. En even wat anders dan een saai snelweghotel!

B&B Maison Les Galettes – vlak bij de A71, in de Berry

Op nog geen half uur van de A71, de autosnelweg die door het hart van Frankrijk loopt, hebben Bart en Loes een heerlijke B&B. Wie een trouwe kijker is van het tv-programma Ik Vertrek heeft al kunnen zien hoe dit sympathieke stel in 2017 begon aan dit avontuur! Hun authentieke boerderij heeft nu 5 sfeervolle gastenkamers met eigen badkamers, waarvan 1 ruime familiekamer. En helemaal fijn: er is ook een zwembad!

tussenstops B&B

Maison Les Galettes in Rezay. Kamers (2-3 pers.) vanaf €85 inclusief ontbijt, familiekamer vanaf €149. maisonlesgalettes.com, +33 (0)6 42 83 96 26.


B&B La Vieille Forge – vlak bij de A71, ten noorden van Clermont-Ferrand

Na nog geen 20 minuten rijden van de snelweg kom je bij de romantische chambres d’hotes La Vieille Forge. De Oude Smidse heeft uitzicht op koeien, paarden, glooiende heuvels en bossen. Het is een heel rustgevende tussenstop op weg naar het zuiden van Frankrijk of Spanje! Wie niet te laat aankomt kan eerst nog even pootjebaden in de rivier op 5 minuten van de boerderij. Daarna een aperitiefje in de ommuurde binnentuin en een warme maaltijd is ook mogelijk. Na een rustige nacht in 1 van de vier gastenkamers, waaronder een zeer ruime familiekamer, kun je de volgende ochtend na een Frans ontbijt weer uitgerust op reis. Of misschien toch nog een nachtje blijven?

bed & breakfast bij de snelweg Clermont-Ferrand Auvergne

La Vieille Forge in Blot l’Eglise. Kamers vanaf  €69 inclusief ontbijt, table d’hôtes €22,50 (incl. 1/4 wijn), kinderen tot 10 jaar €15 . Wifi aanwezig. www.lavieilleforge.nl en +33 (0) 660 863 046


Maison Voilà – in de buurt van de A20, ter hoogte van Châteauroux

Midden in Frankrijk en op 20 minuten van de A20 bij Châteauroux ligt het landelijke Maison Voilà, dat zowel een B&B als een mini-camping is. In ieder geval nog in juli en augustus 2021 want eigenaar Martin heeft het verkocht! Het is een heerlijke plek om de kinderen (en jezelf) los te laten na een dag in de auto want op het terrein is er een groot veld om te rennen en te spelen. Er is een trampoline, jeu-de-boules-baan, een groot schaakspel, een zwembad, tennisbaan, buitenjacuzzi en ja, zelfs een sauna! Het fijne is dat je hier ook kunt kamperen met eigen tent of caravan. In de voormalige boerderij en de ernaast gelegen schuur zijn de gastenkamers ondergebracht, geschikt voor 2 tot wel 6 personen. ’s Avonds kun je aanschuiven bij Martin’s table d’hôtes (€20 voor volwassenen, €10 voor kinderen tot 12 jaar).

Maison Voila tussenstop B&B

Maison Voilà in Montipouret. Gastenkamers vanaf €70 voor 2 personen, familiekamers 4-6 pers. vanaf €145. maisonvoila.nl, tel.+33 (0)6 24765761

LEES OOK:
B&B’s langs de Route du Soleil (A6/A7)
Mooie dorpen en steden langs de autoroute

Beeld linksboven: Maison Voilà

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.