frankrijk.nl

Top 5 favoriete ibis-hotels voor onderweg

Nu iedereen bezig is met het voorbereiden van de zomervakantie krijgen wij veel vragen over overnachtingsadressen voor onderweg. We gingen op zoek en werden verrast door de nieuwe look van de hotels van ibis.

Wij hadden nog altijd een wat stoffig beeld van de bekende hotelnaam die we in onze kinderjaren al langs de autoroutes zagen: ibis. Was niet elk hotel van deze keten precies hetzelfde? Maar wat schetste onze verbazing: dat eenheidsjasje is grotendeels vervangen door een hippe en eigentijdse aankleding. En elk ibis-hotel lijkt zijn eigen kleur en uitstraling te hebben. Maar de nuance zit in de categorie waarvan er drie zijn; de ibis budget, de gewone ibis, en de ibis Styles hotels. Zoiets als basic, normaal en het beste.

Ontspannen tussenstops

Onze nieuwsgierigheid was dus gewekt. Want waar gaan al die Nederlanders dan naar toe? Kiezen ze voor design of kiezen ze voor de prijs? Zie hier de 5 bij Hollanders favoriete ibis tussenstop-hotels, gelegen op maximaal 5 km van de autoroute.

ibis budget Nancy Porte Sud – A 33 – v.a. € 55

Populair tijdens de heen- of terugreis, gezien de afstand van/naar huis van ca. 500 km. Voor de nostalgici onder ons: dit is het voormalige Etap-hotel. 84 kamers. Meer info & boeken.

Ibis Budget kamer

ibis Styles Beaune Centre – A6 – v.a. € 95

Nieuw, hip en strak. Van binnen en van buiten. Blijkbaar erg populair want op de zaterdagen zijn er al geen gezinskamers meer, alleen nog 2 pers.kamers. Het is ook een mooie rij-afstand voor een eerste dag: 743 km vanaf Utrecht. Meer info & boeken.

hotel ibis Styles Beaune Centre

ibis budget Lyon Dardilly – A6 – v.a. €48

De naam zegt het al, budget. Wat zo goed betekent als wel opgeknapt, maar niet opgepimpt. Basic maar goed dus. Zo ook de prijsstelling. Op 879 km van Utrecht. Meer info & boeken.

ibis budget hotel ontbijt afb

ibis Styles Lyon Sud Vienne – A6 – v.a. €86

Kleurrijk en modern, deze zetten wij op onze eigen wish-list. Wat ziet ie er leuk uit! Het is wel even doorrijden, maar dan heb je ook wat: 912 km vanaf Utrecht. Meer info & boeken.

ibis Styles Lyon Sud Vienne (2)

ibis Orléans Nord Saran – A10 – v.a. €62

Het enige overnachtingsadres in deze top 5 richting de Atlantische kust. Zegt dat iets over de populariteit van de Franse regio’s? Orléans is een prettige halverwege-stop, op bijna 600 km van Utrecht richting de zuidelijke westkust of de Languedoc-Roussillon. Let op: de grootste kamers kunnen 2 volwassenen en 1 kind herbergen. Meer info & boeken.

hotel ibis Orleans Nord Saran

LEES OOK:
Tussenstop-hotels met zwembad
Charmante B&B’s langs de snelweg A71 en A20 rond Limoges
Supertip: zo kun je sneller doorrijden op de autoroutes
Zwarte Zaterdagen 2021

2 reacties op “Top 5 favoriete ibis-hotels voor onderweg”

  1. Sacha schreef:

    Bedankt voor deze super handige lijst! Wij zijn naar Ibis Styles in Nancy geweest! Perfect voor gezinnen met kids! En niet duur! Nog een tip, wij zijn de volgende dag Nancy gaan bekijken, wat een pracht stad! Zonde dat we daar jaren voorbij zijn gesjeesd op weg naar huis!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.