frankrijk.nl

6 mooie familiecampings aan een meer in Frankrijk

Wil je dicht bij het water kamperen in Frankrijk, maar ontloop je liever de drukte van de kust? Rond de prachtige meren in Frankrijk is het heerlijk toeven tijdens de vakantie, al helemaal als je op een van deze extra groene natuurcampings verblijft!.

Aan een groot stuwmeer in de Auvergne

camping Cantaal aan meer Auvergne Corrèze

Het Lac de Bort-les-Orgues is een prachtig stuwmeer op de grens tussen de Corrèze en de Cantal. Natuurcamping Huttopia Lac de la Siauve ligt op een hoog en ruim terrein langs  de oever, met panoramisch uitzicht over het meer. Vanaf de camping wandel je bovendien zo naar het water en naar het nabijgelegen bewaakte strandje. Dit is een knusse familiecamping met mooie huurtenten en accommodaties, een overdekt zwembad en een gloednieuw bar-restaurant (pizzeria). Handige uitvalsbasis bovendien voor veel mooie plekken in de Auvergne (kasteel de Val (aan het meer), Mont Dore, Puy de Sancy, Salers) en de Corrèze (Plateau de Millevaches). Meer info

Met uitzicht op het Lac de Sillé in de Sarthe

Huttopia Lac de Sillé Loirestreek

Maak je klaar voor een actieve vakantie vol (water)sport! Bij Huttopia Lac de Sillé slaap je in een rustige bosomgeving, midden in de groene Sarthe, maar is overal iets te ondernemen. Mountainbiken, ziplinen of kajakken zijn maar een paar van de opties. Een cultureel uitstapje naar groene stad Le Mans, op 30 km van de camping, is een aanrader.

Aan Lac de Carcans in Les Landes

camping in Les Landes tussen oceaan en een meer

Lekker rustig landinwaarts verblijven, maar ook van de kust profiteren? Huttopia Lac de Carcans biedt zee én zoet water. Je verblijft er aan de rand van het meer van Carcans-Hourtin, het grootste natuurlijke meer van Frankrijk, en je staat ook zo voor de Atlantische Oceaan (20 minuutjes fietsen). De tenten en glamping-accommodaties staan midden in een dennenbos en vanaf de camping loop je zo het strand van het meer op! In dit filmpje zie je de unieke ligging van deze camping. Ook de geweldig leuke stad Bordeaux ligt op maar een uurtje rijden.

Bij Lac de Léon in Les Landes 

Camping Les Landes bij een meer

Een stuk zuidelijker, richting Seignosse, vind je deze andere mooie natuurcamping in Les Landes. Huttopia Landes Sud ligt in het beschermde natuurgebied van de Courant d’Huchet, een bijzonder gebied tussen rivier en zee.  Originele activiteit: vaar de rivier over met een bâtelier, een boot met gids! Aan zwemplekken ook geen gebrek: deze camping heeft een verwarmd zwembad, maar je kunt ook in het Lac de Léon (5 km) of in zee (15 km) duiken.

Op de oevers van Étang de Fouché in de Bourgogne

campings aan een meer in Frankrijk Bourgogne

De rustige familiecamping Huttopia Étang de Fouché ligt aan een klein maar charmant meertje in de Côte d’Or, in de Bourgogne. In de omgeving kun je wijnen proeven van de AOC’s Pommard, Pouilly of Chablis. Ook de mooie groene Morvan ligt vlakbij en op de camping en in de directe omgeving vind je mogelijkheden voor bijna alle watersporten. Op het stuwmeer van Panthier, op 20 km van de camping, kun je bijvoorbeeld heel goed zeilen. Bij de receptie van de camping is bovendien een visvergunning te koop voor Étang de Fouché, voor als je tijdens de vakantie een hengeltje wilt uitgooien.

Aan Lac d’Aiguebelette in de Savoie

campings aan een meer in Frankrijk -Aiguebelette

Lac d’Aiguebelette is een van de mooiste bergmeren van de Franse Alpen, met water dat ’s zomers vaak wel 27 graden warm is! Aan de rand van dit smaragdgroene meer kun je kamperen bij Huttopia Lac d’Aiguebelette, op nog geen 200 meter lopen van het strand. Behalve in het warme meer kun je ook zwemmen in het verwarmde zwembad (zonder chloor) van de camping. Ook zijn er ’s zomers veel kleinschalige activiteiten, zoals live jazz-concertjes op het campingterras en veel leuke mogelijkheden voor kinderen.

Corona-maatregelen op de campings van Huttopia

Huttopia-campings hebben diverse voorzorgsmaatregelen tegen Covid-19 voor gasten en personeel. Zoals extra schoonmaakprocedures (Socotec-gecertificeerd), aangepaste looproutes en andere voorzieningen. Ook vind je op deze campings glamping-huuraccommodaties met eigen badkamer. Verder kun je nu helemaal flexibel boeken en er bestaat ook een Corona-annuleringsverzekering

Meer informatie over deze en andere natuurcampings van Huttopia vind je op de Nederlandstalige website: europe.huttopia.com/nl.

LEES OOK:
5 familiecampings midden in de natuur
7 Franse campings met spectaculair uitzicht
Luxe kampeerdorpen in de Ardèche, Drôme en Dordogne

Tekst: Myrthe Galle. Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Huttopia.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *