frankrijk.nl

10 natuurcampings met prachtig uitzicht

Uitzicht op lavendelvelden, de bergen de zee of een mooi dorp  zodra je je bed uitstapt: deze campings liggen op plekjes waar je stil van wordt! Je kunt op deze plekken kamperen in duurzame glamping-accommodaties of gewoon in je eigen tent.

1. Naast het beroemde dorp Cordes-sur-Ciel

Deze natuurcamping in de Tarn biedt een adembenemend uitzicht op een van de mooiste dorpen van heel Frankrijk! Cordes-sur-Ciel, een middeleeuwse bastideplaatsje op een heuvel, is zelfs te voet, tijdens een prachtig wandeling, te bereiken vanaf het kampeerterrein.

Ook de mooie stad Albi (op de Werelderfgoedlijst!) ligt vlakbij, net als de wijngaarden van de Gaillac en diverse prachtige wandelpladen over de Causses. Maar ook de faciliteiten en huuraccommodaties maken hier indruk: wow, geweldige tenthuisjes, leuke roulottes en lodgetenten. Ook is er een heel recent zwembad en zelfs een foodtruck. Camping Huttopia Pays de Cordes-sur-Ciel

Franse campings met ademebenemend uitzicht Huttopia


2. Hoog in de bergen bij Briançon

Kamperen met een panorama van 360 graden op de Alpen! Deze groene glamping-camping ligt bij Vallouise, een authentiek bergdorp op 1.200 meter hoogte in de buurt van Briançon en Serre-Chevalier.

Huttopia campings met uitzicht

Op een vlak terrein tussen twee rivieren vind je mooie canvastenten, leuke houten chalets en meer dan 100 vrije staanplaatsen. Perfecte locatie voor mensen die van bergwandelen houden, want je verblijft hier aan de rand van het Parc des Ecrins, een prachtig natuurgebied met veel wandelroutes. Camping Huttopa Vallouise


3. Boven op de krijtkliffen van de Normandische kust 

Unieke locatie tussen de weilanden en met uitzicht op zee en de krijtrotsen bij Fécamp! De meeste glamping-accommodaties van deze camping hebben een ruim eigen terras, zoals de Chalets Evasion Vista, waar de woonkamer en de veranda direct in elkaar overlopen.

Huttopia camping Normandie krijrotsen

Je kunt op deze camping onder meer yogalessen volgen in de open lucht en er zijn poney-ritjes voor de kinderen. En het toppunt van ontspanning: samen wandelen over het kustpad naar het fotogenieke kiezelstrand van de Grandes Dalles! Camping Huttopia Les Falaises


4. In een lavendelvallei in de Drôme provençale

Dit kampeerdorp vind je in de omgeving van Montélimar, halverwege Lyon en de Côte d’Azur, in het hart van de Drôme provençale. Het gaat om een van de luxere ‘Villages’ van Huttopia, waarbij het puur-natuurconcept van deze Franse keten nog verder is doorgevoerd.

Glamping Huttopia Dieulefit

Dat zie je onder meer aan het uitgestrekte kampeerterrein (20 hectare) vol kastanjebomen en truffeleiken en de vele bijzondere glamping-accommodaties. Zoals tenthuisjes op palen (Cahuttes) met een waanzinnig uitzicht over een vallei met bossen en lavendelveldjes. Village Huttopia Dieulefit

Camping Huttopia Drome DIeulefit


5. In de adembenemende Gorges du Verdon

Kamperen met uitzicht op de Gorges du Verdon, hoe spectaculair wil je het hebben? Deze Huttopia-camping ligt aan het begin van de kloof, op een kwartiertje rijden van het sfeervolle dorp Castellane. Het kampeerterrein direct aan de rivierheeft een eigen kiezelstrandje: fijne plek om te zonnen of te spelen met de kinderen!

camping Gorges du Verdon Provence

Je kunt op deze camping je eigen tent opslaan of slapen in diverse kant-en-klare tenten en accommodaties (tente trappeur, tente family, mobilhomes, chalets) tussen de pijnbomen of aan het water. Ook zijn er twee zwembaden: een kinderbad en een groter zwembad. Camping Huttopia Gorges du Verdon


6. In de Catalaanse Pyreneeën bij Font-Romeu

Nog hoger dan de eerste camping uit dit lijstje, want deze ligt op 1.800 meter in de Pyreneeën, niet ver van Perpignan. Op-de-top-van-de-wereld-gevoel!

Camping Huttopia Font Romeu Pyreneeen

Veel keuze aan stijlvolle glamping bovendien, zoals houten chalets (Cabane), lodgetenten (Canadienne) en romantische canvastenten (Bonaventure). Ook zijn er twee verwarmde zwembaden. Camping Huttopia Font Romeu

Font-Romeu-Huttopia-glamping-met-uitzicht


7. Op de oever van een prachtmeer in de Auvergne

Glinsterend water en beboste hellingen: qua rustgevende uitzichten zit je eerste rang op deze Huttopia-camping aan de rand van Lac de Bort-les-Orgues. Dit grote meer in de Auvergne is bekend door het kasteel op een schiereilandje in het meer, Château de Val, en de diverse watersportactiviteiten die je hier kunt beoefenen.

natuurcamping aan een meer in de Auvergne

De camping ligt op een natuurlijk terrein van 10 hectare, met veel ruimte voor de mooie huurtenten, chalets, mobil-homes en de vrije staanplaatsen. Een paar andere plussen van deze aangename terrascamping zijn het verwarmde zwembad, de openluchtbioscoop (!) en de e-bikes die je hier kunt huren. Camping Huttopia Lac de la Siauve

natuurcamping aan een meer in de Auvergne


8. In de Cevennen midden in de rivierkloof van de Tarn

Ook deze natuurcamping bevindt zich op een unieke locatie… aan de rand van de Tarn! Je kunt vanaf het privé-strandje dus meteen het water induiken. De camping ligt bovendien charmant genesteld tussen de hoge groene wanden van de rivierkloof.

De glamping-accommodaties (chalets, safaritenten) van hout en doek gaan helemaal op in de natuur. Prachtige uitvalsbasis dus om deze fotogenieke rivierkloof en de Cevennen te verkennen! Camping Huttopia Gorges du Tarn


9. Met uitzicht op de Loirevallei bij Saumur

Op nog geen 8 uur rijden van Nederland ligt deze panoramische camping in de Loirevallei, bij Saumur. Op een hoog terrein, dus vanuit de lodgetenten heb je een fantastisch uitzicht op de rivier en het omliggende platteland.

Huttopia Saumur

Er zijn twee zwembaden (waarvan eentje verwarmd), diverse speelplekken voor de kinderen en een leuk ingericht restaurant. In de omgeving kun je Loirekastelen, de abdij van Fontevraud of de beroemde ruiterschool van Saumur bezoeken. Camping Huttopia Saumur

uitzicht Loire camping Huttopia


10. Bij Divonne-les-Bains met uitzicht op de Mont-Blanc

Kamperen in de bergen, vlak bij het meer van Genève en met – direct vanaf het kampeerterrein – uitzicht op de Mont-Blanc! Dat kan in deze sfeervolle natuurcamping bij Divonne-les-Bains, het kuuroord in de Jura. Heerlijk plek waar geheel uitgeruste tenten (Toiles & Bois), stacaravans en houten chalets te huur zijn en je ook ruime staanplaatsen kunt reserveren!

Divonne-les-Bains camping in de Jura

Je beleeft hier echt een vakantie in de frisse berglucht en midden in de natuur, waarbij de eekhoorns vaak vlak boven je tent langs klimmen! Camping Huttopia Divonne-les-Bains


Zorgeloze vakantie & COVID-19

Flexibel boeken: met het Zen-tarief kun je kosteloos annuleren en omboeken.
– Huttopia heeft een strikt schoonmaak- en hygiëneprotocol (SOCOTEC-gecertificeerd) voor de accommodaties, zwembaden en faciliteiten.
– Bij de reservering kun je een COVID-19 annuleringsverzekering afsluiten, voor een annulering in geval van corona-besmetting/contact of verplichte quarantaine (met bewijsdocument).

Voor meer informatie over de natuurcampings van Huttopia zie: europa.huttopia.com/nl

LEES OOK:
Wow! 5 Franse puur-natuur kampeerdorpen mét glamping
Familiecampings aan de rand van grote Franse meren
5 rustige campings aan de Franse kust

Beelden: CC/Huttopia, R. Ettienne. Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Huttopia. 

3 reacties op “10 natuurcampings met prachtig uitzicht”

  1. Vincent Rondwijk schreef:

    Wij zouden ook graag wat verder weg op vakantie willen gaan met onze kinderen. Frankrijk lijkt ons de perfecte bestemming. Gelukkig zijn er veel mooie gebieden te vinden in het noorden. Een mooi uitzicht en kampeergevoel mogen niet ontbreken!

  2. Marie de Jonge schreef:

    Frankrijk is ook een van mijn favoriete landen om te kamperen. Het uitzicht is altijd goed. Van bergen tot zee, je kan het allemaal vinden. Daarnaast kan ik mij herinneren dat het weer ook altijd goed was in de zomers dat wij gingen. Dat is natuurlijk ook erg belangrijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.