frankrijk.nl

5 must-sees langs de Franse westkust

Met kinderen aan de Atlantische kust? Dit zijn indrukwekkende bezienswaardigheden! Zoals het beroemde aquarium van La Rochelle en de mooie oude zeevuurtoren van Cordouan. 

Carole reisde met haar man en dochter langs een flink stuk van de Atlantische kust. De hoogtepunten voor gezinnen volgens haar? Deze 5 bezienswaardigheden tussen Nantes en Bordeaux!

1. Aquarium van La Rochelle

Spectaculair aquarium in de sfeervolle havenstad La Rochelle (Charente-Maritime), met een glazen ‘kwallen-tunnel’, veel haaien en veel soorten schildpadden. Lees hier over Carole’s bezoek

2. Klimpark en driemaster bij La Corderie Royal in Rochefort

Op het arsenaal van Rochefort (Charente-Maritime) vind je diverse maritieme attracties bijeen. Een scheepvaartmuseum, een replica van een beroemde 18e-eeuwse driemaster en een bijzonder klimpark in de masten van een nagebouwd zeilschip. Lees er hier meer over!

3. Het natuurgebied van de Estuaire bij Royan

Aanrader in de buurt van Royan (Charente-Maritime) is het Parc de l’Estuaire. Prachtig gebied om te wandelen – door duinen en dennenbos. Tot aan zee, waar je diverse mooie verborgen strandjes ontdekt. En onderweg kun je stoppen om vanaf de uitkijktorende Atlantische Oceaan te bewonderen!

Lees ook: 7 leuke activiteiten langs de Atlantische kust

4. De vuurtoren van Cordouan

Erg leuk: een boottochtje maken naar de allermooiste vuurtoren van Frankrijk! Phare de Cordouan ligt midden in de oceaan, voor de monding van de Gironde. Dit 16e-eeuws monument heeft een indrukwekkende wenteltrap en elegante vertrekken. En ook het tochtje erheen is een avontuur. Lees Carole’s ervaring!

5. Escal’Atlantique in Saint-Nazaire

Nog zo’n bijzondere plek! In Saint-Nazaire (Loire-Atlantique) kun je de haven bezoeken waar bekende oude Franse cruiseschepen gebouwd zijn en hun overtocht naar Amerika begonnen. Geweldige interactieve expositie! Ook kun je hier aan boord van een Franse onderzeeboot uit 1960. Lees ons artikel

LEES OOK:
15 redenen voor een gezinsvakantie langs de Atlantische kust
5 culinaire specialiteiten van de Atlantische kust
Kamperen langs de Atlantische kust

Beeld & selectie: Carole Goelitz

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *