frankrijk.nl

Domaine le Bost, gîtes en safaritenten in de Périgord

In de prachtige omgeving van de Périgord Vert creëerden Menno en Jet hun paradijsje in de Dordogne. Domaine le Bost is een super kindvriendelijk vakantiedomein met gîtes en safaritenten. En van Menno’s kooktalent kun je (bijna) dagelijks proeven!

Van de Haagse horecastress naar het Franse joi-de-vivre

In 2010 zetten Menno en Jet Westra een streep onder hun Haagse horecaleven om samen met hun drie kinderen een nieuwe start te maken. Zij vonden deze mooie plek in de Dordogne, op een heuvel uitkijkend op het middeleeuwse stadje Thiviers, op de grens van de Périgord Vert en de Périgord Blanc. Een omgeving waar je eindeloos kunt wandelen, maar ook kunt kanovaren, paardrijden, kastelen, fietsen en grotten bezoeken. En in dit stukje puur Frankrijk vind je nog meer prachtige Middeleeuwse stadjes en dorpen die de moeite waard zijn om te bezoeken, waaronder Brantôme.

Domaine La Bost

Vakantiedomein met vakantiehuizen en glamping in safaritenten 

Domaine Le Bost beslaat een terrein van 4 hectare groot en en je vindt er 7 gîtes, 4 lodgetenten in safaristijl en – buiten het hoogseizoen – een chambre d’hôtes. De accomodaties worden ook beschikbaar gesteld aan de pelgrims die te voet op weg zijn naar Santiago de Compostella.. Alle accommodaties hebben een eigen terras en een prachtig uitzicht op het stadje en de omgeving.

Safari-Lodgetent-Glamping-Domaine-Le-Bost

Gîte-Thiviers-Kleinschalig-kindvriendelijk-vakantiepark-Dordogne

Domaine Le Bost: paradijs voor kinderen

Zullen de ouders de ruimte rondom waarderen, voor kinderen is het hier vooral een heerlijke plek waar ze vrij kunnen spelen. Op het terrein zijn schommels, een grote trampoline, ringen, een tafeltennistafel, een tafelvoetbalspel en in de schuur een grote speelruimte, vol met speelgoed. En centraal vind je het verwarmde zwembad van 14 x 6 meter.

 Domaine-le-bost-kinderparadijs

Table d’hôtes en de beroemde ijsbel

Deze streek wordt ook wel de Périgord Gourmand genoemd en in deze omgeving vind je een keur aan biologische markten, met tal van lokale producten. Ook bij Domaine Le Bost gaat heel veel liefde door de maag. Zo gaat Jet elke ochtend op pad om bij verschillende bakkers de brood- en croissantbestellingen van de gasten op te halen: “Bij de ene bakker is de croissant nét iets lekkerder en bij de andere het brood”. In de tussentijd perst Menno de sinaasappels voor verse jus d’orange die je kunt bestellen.

Ontbijt-jus-DOmaine-le-bost

Sowieso zul je Menno veel in de keuken aantreffen want bijna dagelijks wordt er een table d’hôtes verzorgd, voor wie geen zin heeft om te koken. En dat volgens een tijdschema waar kinderen en ouders blij van worden! Eerst zijn de kinderen aan de beurt en eten ze met elkaar. Als zij hun bordje leeg hebben gaan ze spelen op het terrein en is het tijd voor de ouders om rustig van het driegangen menu te genieten. En als de bel gaat……. dan komen uit alle hoeken en gaten de kinderen aangestormd om een ijsje uit te zoeken. Ja, die ijsbel is inmiddels legendarisch en staat symbool voor alles wat vakantie hoort te zijn op dit domein: (gast)vrijheid, blijheid en persoonlijke aandacht voor groot en klein.

BBQ-Domaine-Le-Bost-Dordogne

ijsbel-domaine-le-bost-

Echt familiebedrijfje

Door de jaren heen is Domaine le Bost een echt familiebedrijfje geworden. Dochter Nena werkt mee in de bediening, zoon Abe is verantwoordelijk voor het maaien van het gras en geeft sinds dit jaar echte bootcamps aan de gasten. De jongste dochter Lotte, is van alle markten thuis en is de multitasker van de drie.

Ideaal adres in voor- en naseizoen

Ook buiten het seizoen is dit een adresje om te onthouden. Dan is het rustig in de Dordogne waardoor de schoonheid nog beter tot zijn recht komt. En in tegenstelling tot andere logeeradresjes gaat de table d’hôtes hier onverminderd door. En voor ouders met peuters/kleuters betekent dat zij met de babyfoon aan tafel mogen plaatsnemen. Dat zal menig jonge ouder als muziek in de oren klinken!

Genieten-op-terras-Domaine-Le-Bost

Domaine le Bost, gîtes voor 4 tot 6 personen en safaritenten 4-6 personen vanaf € 490/week, chambre d’hôtes (alleen voor/naseizoen) € 85 LO. Inclusief eindschoonmaak, beddengoed, keukenlinnen en WIFI.

De table d’hôtes bestaat uit, 2 x per week een driegangen diner, 2 x per week een heerlijke daghap (waaronder het welkomstmenu op zaterdag) en 1 x bbq avond. Prijs vanaf € 13,50 / volw en € 7,50 / kind voor een daghap tot € 22/€10 voor een driegangen diner.

 

Domaine-le-Bost

Gîte-vakantiehuis-Périgueux-Domaine-Le-Bost-

 

Algemeen 728x90

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *