frankrijk.nl

De leukste Louis de Funès-fragmenten

De Franse publieke televisie hanteert een echte corona-programmering: bijna elke middag een klassieker met Louis de Funès op tv! Nog altijd het beste troostmiddel voor de Fransen blijkbaar, want klassiekers als La Grande Vadrouille trekken op het moment 4 tot 5 miljoen kijkers per film. Zie hier onze favoriete De Funès-fragmenten en -compilaties!

Je zoekt naar beeld van Louis de Funès en dan kom je de nonnen tegen. Mooi oja-momentje! En hilarisch is de scène in de eend, pardon 2CV!  Een van onze favorieten.

Auto-capriolen genoeg. Kijk ook naar dit hilarische quasi race-filmpje over de befaamde Promenade des Anglais in Nice. Fraai staaltje non-verbale communicatie van Louis de Funès. En die auto’s, pure nostalgie!

Zonder zijn andere talenten tekort te doen is hij toch vooral de meester van de bekkentrekkerij. Hier een mooie compilatie met korte clips.

Nog één!

En natuurlijk nog een fragmentje in de rol van Ludovic Cruchot , Chef Gendarmes de Saint-Tropez. Dit is een van de zeldzame scènes waarin hij zijn beste Engels uitprobeert. En hoe grappig, geschoten op het Plage de Pamplonne in Saint-Tropez, bij de strandtent Tropezina, die nu – 50 jaar later – nog altijd een van de hotspots is aldaar.

Voorjaar 2020 zou een grote Louis de Funès-expositie plaatsvinden in Parijs, in La Cinémathèque française. Vanwege de coronacrisis is die echter uitgesteld tot nader order.

Louis de Funès expositie Cinemathèque Paris

LEES OOK:
Louis de Funès museum in Saint-Tropez
10 favoriete Franse films die je eens gezien wilt hebben

Eén reactie op “De leukste Louis de Funès-fragmenten”

  1. Ireintje schreef:

    Les films Avec Louis de Funes. sont absolument adorable et met tent toujours d bonne humeur. Fabuleux ?????