frankrijk.nl

Recept voor kastanje-pompoensoep

Wat doe je met overgebleven pompoenen van Halloween? Hop. De soep in! En voor een Franse twist voeg je er een blikje gekookte kastanjes aan toe. 

Pompoenen en kastanjes

Ingrediënten

1 pompoen (1 middelgrote of 2 kleine: ongeveer 1 kg. Liefst een biologische, dan hoef je hem niet te schillen)
1-1,5 liter groentebouillon (kippenbouillon kan ook)
1 blik gekookte kastanjes (250 g) of tamme kastanjes in vacuümverpakking (bij biologische winkels en Marqt)
1 kleine prei
2 eetlepels olijfolie of gezouten boter
zout en versgemalen peper
kaneel
gemberpoeder
voor de garnering: biologische crème fraîche, peterselie of kervel.

Bereiding

– Was de pompoen. Snijd in tweeën en verwijder de schil als het geen biologische pompoen is.

– Verwijder de zaden en snijd de pompoen in grote dobbelstenen.

– Bak de prei in de olijfolie in een stoofpan.

– Voeg de pompoen toe en bak al roerend 2 tot 3 minuten.

– Giet de groentebouillon eroverheen en kook ongeveer 20 minuten op middelhoog vuur tot de pompoen zacht is.

– Voeg de kastanjes toe en kook opnieuw gedurende 5 minuten.

– Pureer de soep. Breng op smaak met zout en peper, een snufje kaneel en 2-3 snufjes gemberpoeder. Goed roeren, proeven en eventueel meer toevoegen.

– Garneer de soep voor het opdienen met een lepel crème fraîche, een takje kervel of peterselie en een paar stukjes kastanje.

– Serveer met een geroosterde snee pain de campagne met gezouten boter.

LEES OOK:
10 seizoensproducten die in de herfst op de markt liggen
Runderstoof met donker bier en champignons

Tekst & beeld: Carole Goelitz (behalve beeld links boven Anders Nord/Unsplash).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Button