frankrijk.nl

Horrorwandeling in Parijs

Dol op enge verhalen? Een Nederlandse actrice organiseert bloedstollende rondleidingen door Parijs. Een originele manier om de stad te zien!

“Kom dichterbij. Nee, nog véél dichterbij…!” Op bezwerende toon vertelt gids Rachella gruwelijke details over een beruchte gevangenis uit de geschiedenis van Parijs. Het gebouw is er niet meer. Maar wij staan nu op de éxacte plek van het Grand Châtelet. Een gevangenis met zo’n vreselijke reputatie, dat deze niet bestormd werd tijdens de Franse Revolutie. Zo bang waren de revolutionairen voor de jammerlijke restjes mens die daar opgesloten zaten… Alsof ze de duivel zelf zouden bevrijden.

Seriemoordenaars en duivelaanbidders

Zo begint de meer dan 2 uur durende ‘Freaky Tour’ door nachtelijk Parijs. Sinds 2018 organiseert Rachella Kingswijk, een jonge actrice en theatermaakster uit Amsterdam, deze spannende rondleidingen. Met veel gevoel voor theater vertelt ze daarin historische anekdotes over seriemoordenaars, duivelaanbidders en andere duistere figuren. Ze zwaait met haar olielampje. Verheft haar stem. Maakt deelnemers van de rondleiding figuranten in haar vertellingen. En zorgt dat er ondanks alle horror ook veel te lachen valt.

Beroemde doden

Vooral de route is leuk gekozen. Heel centraal, maar toch ook langs onbekende plekken. Zo slenter je met haar door duistere stegen vlak bij de Notre-Dame. Langs het huis van een moordlustige barbier uit de middeleeuwen. Je daalt af tot de rand van de Seine. Naast het inktzwarte water hoor je over een beroemde drenkelinge, die in de 19e eeuw heel Parijs in de ban hield. En je steekt uiteindelijk ook de rivier over naar het Quartier Latin, voor een bloederige finale…

Goed gedaan! Wij vonden dit een vermakelijke wandeling. Parijs ziet er ineens compleet anders uit door al die bloedstollende geheimen. En het is een ontspannend moment samen met andere Nederlanders op bezoek in Parijs.

Freaky Tours Paris, €22 per persoon. ’s Winters van 19.45 uur-21.30 uur, voorjaar 20.00-22.15 uur, Zomer 20.30-22.45 uur. Meer informatie: www.freakytoursparis.com

Tip! Als je deze rondleiding wilt nemen denk vooraf aan twee dingen. Zorg dat je overdag niet al kilometers-en-kilometers gelopen hebt door Parijs, want je bent wel 2 uur op de been. Verder: sommige details zijn best gruwelijk, dus niet geschikt voor kinderen jonger dan 12-14 jaar!

LEES OOK:
Spannend! De catacomben van Parijs
De beroemdste begraafplaatsen van Parijs
Met tieners naar Parijs: 21 leuke tips!

Tekst: Nicky Bouwmeester Beeld: Sean Cackoski & Nicky B.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *