frankrijk.nl

Dagtrip Île Sainte-Marguerite bij Cannes

Geweldige tip voor wie in de buurt van Cannes op vakantie is of gaat: maak een dagtochtje naar het Ile Sainte-Marguerite, vlak voor de kust. Magisch eiland en onvoorstelbaar hoe rustig en groen het daar is – ook in het hoogseizoen.

Hoe organiseer je in het hoogseizoen, heel eenvoudig, een geweldige dagtocht vanuit Cannes? Zonder lange wachtrijen of eindeloos zoeken naar een parkeerplek? Simpel! Je parkeert je auto gratis in de wijk Palm Beach* en neemt daar bij een van de haltes de ‘dubbeldekker cabrio-bus’ naar Quai Laubeuf. Een enkele reis kost slechts 1,50 p.p.

Dubbeldekker bus voor dagtrip op eiland Sainte Marguerite bij Cannes

Dubbeldekker-uitzicht op Cannes

Nestel je op het opperdek van de cabrio-bus en geniet van een mooie rit over de Boulevard de la Croisette. Met aan je rechterhand vijfsterrenhotels als Martinez en Majestic, de casino’s en de luxe boetieks en links de wuivende palmbomen, de witte stranden en het Palais des Festivals, waar het filmfestival plaatsvindt elk voorjaar. Je passeert ook nog het oude deel van de stad, dat je prachtig kunt fotograferen vanaf het hoge dek.

Eiland Sainte Marguerite

Slimme kaartjes voor de veerboot

Na een rit van ongeveer 15 minuten stap je uit bij het eindpunt op Quai Laubeuf. Je ziet een grote parkeerplaats en de terminal waar de boten vertrekken naar de Lérins eilanden. Ook hier geen wachtrijen, want je hebt je ticket voor Ile Sainte-Marguerite al online besteld. Scheelt nog geld ook: een online-ticket kost voor volwassenen €13,50 p.p (ter plaatse 15 euro p.p) en voor kinderen tussen 5 en 10 jaar €9 p.p. (ter plaatse €9,50 p.p.). Bovendien kun je het online bestelde ticket gedurende twee maanden verzilveren. Is het onverwacht slecht weer, dan ga je gewoon op een andere dag. s’ Zomers varen de ferry’s om het half uur tussen 9.00 uur en 16.30 uur. De laatste boot gaat om 18.00 uur terug.

Veerboot voor een dagtrip op eiland Sainte Marguerite

Ongerepte natuur

Na een heerlijke boottocht van een kwartier langs de kust van Cannes kom je aan op het prachtige eiland Île Sainte-Marguerite. Het eiland biedt ongerepte natuur, mooie doorkijkjes naar de zee en kleine baaitjes met kiezels of rotsen. Naturisten kunnen terecht bij Plage des Pierres Hautes, een rotsmassief waar je je handdoekje kunt uitrollen om te zonnebaden. Terwijl je over de goed onderhouden wandelpaden loopt, komt de geur van eucalyptusbomen je tegemoet. Fietsen, brommers en auto’s zijn niet toegestaan op het eiland. Ook roken is verboden vanwege brandgevaar. Het is echt een oase van rust, die slechts wordt onderbroken door krekel- en vogelgeluiden.

Dagtrip op eiland Sainte Marguerite Cote d'Azur

Picknicken of moules-frites

Op het eiland zijn veel leuke plekjes (tafels en banken) om te picknicken. Op het eiland zijn alleen bij de steiger waar de ferry aanmeert versnaperingen te koop. Zelf je lunch verzorgen is dan ook een slim idee. Een andere mogelijkheid is te lunchen bij restaurant La Guerite. Je hebt daar de keuze uit een wat chiquer restaurant (korte broek is prima hoor) en een mosselrestaurant. Bij deze laatste serveren ze uitsluitend mosselen met friet en salades en neem je plaats aan lange tafels van zes. De kwaliteit van het eten, de locatie en de sfeer rechtvaardigen de prijzen in beide restaurants.

restaurant op eiland Sainte Marguerite

Paradijsje voor honden

Hondenbezitters zijn op Île Sainte-Marguerite de koning te rijk. Honden mogen hier namelijk op alle stranden komen, wat in Zuid-Frankrijk echt een zeldzaamheid is. Geweldig om samen met je hond te kunnen zwemmen in het azuurblauwe water! Er zijn verschillende drinkwaterpompen op het eiland, waar je je hond te drinken kunt geven. Honden mogen gratis mee in de bus en op de boot. Een extra goede reden om met het hele gezin, inclusief de hond een dagje eiland te doen!

Dagtrip op eiland Sainte Marguerite

Tips!

– Neem waterschoenen mee.
– Wees tijdig bij de veerboot zodat je een plek hebt op het buitendek.
– Bij de stranden naast de ferrysteiger is een buitendouche waar je het zeewater van je af kunt spoelen.
– Zorg dat je hond beschermd is tegen teken en controleer hem goed bij thuiskomst! (dito voor jezelf en je kinderen)

*Palm Beach heet ook wel Pointe Croisette en is het gebied tussen Blvd Eugene Gazagnaire, Cap de la Croisette, Place de l’Etang en Blvd de la Croisette. In de kleine straatjes daartussen in kun je gratis parkeren. Maar of dat zo blijft? De gemeente van Cannes is bezig met een grootschalige renovatie van o.a. de boulevards. Er komen overal fietspaden en dat gaat ten koste van de parkeerplekken. Heel eerlijk.. vinden wij helemaal niet erg. Pakken we volgende keer gewoon de fiets! 

natuur op eiland Sainte Marguerite

LEES OOK:
Onbekende eilanden rond de Côte d’Azur
Mooie wandelingen in Antibes en Juan-les-Pins
De mooiste badplaatsen rond Nice

Tekst & beeld: Christine van der Linden

Christine van der Linden Gastblogger

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *