frankrijk.nl

Hotelpareltje in historisch Uzès

Uzès is zonder meer een van de meest charmante Franse stadjes in de zuidelijke Gard. Wandel door de kleine straatjes in het historische centrum en ontdek nog een parel: La Maison d’Uzès, een heerlijk intiem hotel in een 17e-eeuws gebouw.

La maison d'Uzès Entrance

Uzès scoort hoog als je kijkt naar wat we zo leuk vinden aan Franse dorpen: smalle straatjes, prachtige monumentale gebouwen, pleinen met platanen en fonteinen. Bijzonder is de Tour Fenestrelle, overblijfsel van de oude kathedraal en de enige ronde klokkentoren van Frankrijk. Ook zijn we dol op het fotogenieke Place aux Herbes, vol met terrasjes en elke zaterdag de legendarische Provençaalse markt! Met Avignon en Nîmes in de nabijheid completeert Uzès het trio van historische steden die je gewoon gezien moet hebben in het zuiden van Frankrijk.

Lees ook: Uzès, stadje om te bezoeken

La Maison d’Uzès: bijzonder hotel in bijzonder pand

Maison d'Uzès trap

Bijna onopvallend gelegen in een ‘ruelle’, zo’n steegje in het oude centrum, vinden we La Maison d’Uzès, een allercharmantst hotel de luxe. Het is gehuisvest in een gebouw van 1699, dat door de eeuwen heen dienst deed als herenhuis, postkantoor, damespension, dokterspraktijk en zelfs even als universiteit. Met de transformatie tot hotel wordt een nieuw hoofdstuk bijgetekend in de geschiedenis van dit historische monument. Een renovatie van 4 jaar heeft geleid tot een intiem en luxueus hotel waarin veel historische details en majestueuze elementen bewaard zijn gebleven, zoals de enorme trappengalerij.

Binnentuin

Maison d'Uzès Binnen Tuin

Verdeeld over 2 etages zijn er 9 ruime kamers met uitzicht op de terracotta daken van Uzès of de binnentuin van het hotel. De inrichting is elegant chic, zonder bling-bling, met een eigentijdse sfeer. En dat laatste is best bijzonder in een pand en op een plek waar de geschiedenis je letterlijk omringt. Hier logeren voelt dan ook niet als in een hotel verblijven, het lijkt eerder een romantische tijdcapsule waarin je naar eigen believen kunt switchen tussen heden en verleden!

Maison d'Uzès slapkammer

La Maison d’Uzes heeft naast de 9 kamers ook een spa en een gastronomisch restaurant. Prijzen vanaf €250 tot €500. Valetparking mogelijk. Info & boeking

Maison Uzès Spa

Maison d'Uzès Tour Fenestrelle

LEES OOK:
Uzès, charmant stadje in de Gard (Occitanië)

Tekst: Josee Schouten Beeld: La Maison d’Uzes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *