frankrijk.nl

Adembenemend filmpje van Franse freediver

Guillaume Néry uit Nice is een van de beste freedivers ter wereld. Begin februari bracht hij ‘One Breath Around The World’ uit, een filmpje dat nu al bijna 1 miljoen keer is bekeken op YouTube. De onderwaterbeelden zijn dan ook heel bijzonder. Duik je mee?

Voor zijn nieuwste korte film reisde viervoudig wereldkampioen freediven Guillaume Néry de hele wereld over. De Franse vrijduiker wilde dit keer niet alleen spectaculaire duikplekken laten zien, maar ook zijn ontmoetingen met locals en dieren. In zijn video van 12 minuten ontmoet je bijvoorbeeld jagers van de Bajau-stam, die met een speciale techniek onderwater jagen. Ook heeft Néry indrukwekkende onderonsjes met potvissen en haaien, duikt hij in het mooie Barracuda Lake op de Filippijnen, in een bevroren meer in Finland en in een onderwatertempel in Japan.

Bijna hetzelfde einde als de film Le Grand Bleu…

Guillaume Néry werd in 1982 geboren in Nice en begon op zijn veertiende met freediving. In deze sport duik je zonder zuurstofflessen, maar houd je onderwater je adem in. Het lukte Néry in 2015 om op één enkele ademhaling maar liefst 126 meter diep te duiken. Maar toen hij per ongeluk tot 137 meter was afgedaald in plaats van de geplande 129 meter, werd deze duikpoging bijna zijn dood, omdat hij buiten bewustzijn raakte. Geen sport voor watjes… De vrouw van Néry, Julie Gautier, is trouwens ook freediver. Zij is de maker van de net zo magische film Ama, die je hieronder kunt bekijken.

Waar Néry aan het einde van de film boven water komt? In zijn geboortestad Nice, kijk maar!

Leuke reistips voor Nice vind je hier!

LEES OOK:
De beste strandtenten van Nice
Ongelofelijk, wat deze Franse freestyleskiër kan

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *