frankrijk.nl

De Franse James Bond op ski’s: Candide Thovex

Onvoorstelbaar wat deze jongen kan! Sneeuw heeft Candide Thovex, freestylekampioen uit La Clusaz, echt niet nodig. Woestijnen, vulkanen en zelfs over de Chinese Muur: overal komt hij af op twee latten.

Je kunt dit filmpje 2 keer bekijken. Zelfs 3 keer… Nog steeds is het moeilijk te geloven dat alles wat je ziet ‘echt’ is. En toch: Candide Thovex, een 35-jarige freestyleskiër uit La Clusaz, skiet op werkelijk alle denkbare terreinen. Rotsen, vulkanen, daken van huizen en zelfs de trappen van de Chinese Muur. In samenwerking met Audi maakte hij deze film voor promotie van de Quattro 2. Echt even bekijken, je weet niet wat je ziet…

Aan de skiscènes in deze film is geen trucage te pas gekomen, Candide Thovex kan dit echt. Kijk ook naar het net zo ongelofelijke filmpje (onder) van een eerdere reclame voor Audi. Deze keer keer ‘gewoon’ in de Franse Alpen, dwars door bossen, over bergweides en zelfs over het asfalt (de vonken komen van zijn ski’s). Hallucinant, zoals de Fransen zeggen!

Candice Thovex extreem skiër

De Franse James Bond op ski’s

Candide Thovex is geboren in Annecy en groeide op in La Clusaz. Al op jonge leeftijd bleek hij een groot skitalent, maar aan zijn professionele sportcarrière kwam een abrupt einde. Bij de val van een 45-meter lange schans verbrijzelde hij een rugwervel. Na zijn revalidatie bond Thovex zijn freestyle-ski’s gewoon weer onder, maar koos hij voor een nieuwe tak van sport. Sindsdien produceert hij zijn eigen stuntfilms op internet en trekt daarmee miljoenen kijkers. Zoals dit filmpje (pas op: Fake news! :-), waarbij hij doodleuk over de Tour de France springt en even later een salto maakt boven een vliegende helikopter. Eh oui… Candide Thovex, een naam om te onthouden dus!

Candice Thovex extreem skiër

LEES OOK:
10 redenen waarom La Clusaz te gek is

Reacties zijn gesloten.