frankrijk.nl

Skidorp Morzine in 7 leuke adressen

Op zoek naar een gezellig authentiek skioord in Frankrijk, waar je goed kunt skiën en après-skiën? Wij zoomden in op skidorp Morzine in Les Portes du Soleil en alleen al om deze insidertips staan wij in de startblokken!

Morzine is voor Nederlanders een geliefde wintersportplaats in de Franse Alpen. Zij komen voor de meer dan 650 kilometer aan skiplezier in Les Portes du Soleil, maar vooral ook voor het gezellige en authentieke dorp, met veel leuke bars, restaurants en winkels. Lees maar!

1. Mützig drinken in iconische bar Robinson

De oudste en meest legendarische bar van Morzine! Hier MOET je naar toe, al is het alleen al om het interieur te zien! Robinson – aka Robbos – is een mix van een Engelse pub en een Frans café met een authentiek jaren ’80 decor. Hilarisch! Hier komen locals ‘s morgens voor een koffie (of iets sterkers) bij hun krantje. En ’s middags schuiven wintersporters aan voor de sfeer én voor een glas Mützig, een sterk lagerbier uit de Elzas, hier al sinds 1984 van de tap! Gezien de openingstijden, van 8 tot 20 uur is dit een echte après-skibar. Het ligt heel centraal in Morzine, op 62 rue du Bourg.

Apres ski Bar Robinson Morzine

Bar Robinson, 62 rue du Bourg, open van 8.00 tot 20.00 uur.

2. Lunch én apres-ski bij Le Tremplin

Tremplin Morzine apres ski

Ze place to be na een lekker dagje ski! Dit restaurant met megagroot terras ligt aan de voet van de piste Stade de Pleney, naast de gelijknamige kabelbaan. Voor een lunch, variërend van het menu du jour, exotische gerechten tot übergezonde salades – ski je hier ‘s middag zo het terras op. En van 16 tot 20 uur is het party-time, op zondag, maandag, woensdag en vrijdag. Regelmatig komt er een DJ of live-band om het feestje compleet te maken. Raadpleeg de Facebookpagina voor het programma. Alvast in de stemming komen? Kijk dit après-ski filmpje!

Lees ook: smullen op de pistes rond Morzine

Le Tremplin, 166 Taille de Mas du Pleney (naast télécabine Pleney)

3. Chocoladefeestje bij Au Délice Chocolaté

Als je eerder uit je dak gaat voor een goed stuk chocola (en daar reken ik toch al snel 99,9% van de dames onder) dan is een bezoek aan Au Délice Chocolat een must. Dit is dé chocoladewinkel van Morzine, waar Eric en zijn vrouw Corinne zelf hun tablettes (repen) maken, volgens oude familierecepten. Zoals die met amandel, hazelnoten en likeur, waarvoor ze uitsluitend lokale producten gebruiken. Ook voor chocoladelollies (om chocolademelk te maken) en zelf gebrande koffiebonen ben je hier aan het goede adres. En de winkel is een plaatje om te zien! Nog een tip: ’s morgens zijn er croissants en die zijn – met respect voor alle boulangers in het dorp – een ochtendwandeling meer dan waard!

Chocolade winkel Au délice du Chocolaté Morzine

Au Délice Chocolaté, 295 Rue du Bourg. Dagelijks geopend van 8.30 tot 12 uur en van 15 tot 19 uur.

4. Wijnproeven in Bar à vin La Chaudanne

Bien sûr! Een wijnbar. Ook een hele fijne manier om jezelf te verwennen na een mooie skidag. Heerlijk bijkomen met een bijzonder glaasje wijn. Kaasje erbij. Klaar. In de wijnbar La Chaudanne, sfeervol genesteld in de kelders van een Savoyaards chalet kun je kiezen uit meer dan 300 wijnen, waarbij de sommelier je uiteraard helpt de juiste keuze te maken. Wat voor ons een extra reden is om hier te komen zijn de overheerlijke tapas die worden geserveerd, met een fikse knipoog naar de lokale producten. Wat te denken van een mozzarella/tomaten panna cotta, licht gebakken regionale kaasblokjes of een tonijntataki? Toch trek naar meer? Boven de kelder is het Restaurant La Chaudanne in een sfeervol berghut-setting met een kaart van traditionele gerechten en lokale specialiteiten.

Bar à vin La Chaudanne Morzine

La Chaudanne, 590 route de la Plagne, ’s winters alle dagen open.

5. Culinaire verwennerij bij l’Atelier Alexandre

Voor een avondje gastronomisch tafelen is l’Atelier d’Alexandre in Hotel Le Samoyède onbetwist het beste adres in Morzine. Sinds zoon Alexandre het stokje overnam van vader Baud-Pachon, heeft dit hotel én restaurant een complete metamorfose ondergaan. Maar zijn domein is vooral de keuken. Na jarenlang voor diverse grand chefs te hebben gewerkt besloot hij om hier zijn eigen culinaire droom na te jagen. Op de kaart verfijnde en innovatieve gerechten louter bereid van lokale producten. In de kelder, zijn andere trots, een fraaie collectie van zo’n 200 wijnen en meer dan 10.000 flessen. Kortom, een feestje voor elke fijnproever, voor wie we het 8 –gangen menu Dégustation van harte aanraden. Reserveren is een must (tel. +33 (0)4 50 79 00 79). Tip: kom wat eerder en neem eerst een aperitief in de sfeervolle bar La Taverne, eveneens in het hotel.

Gastronomie bij Samoyede Atelier Alexandre Morzine

L’Atelier Alexandre, Hotel le Samoyède, 9 place de l’Office de Tourisme, alle dagen open m.u.v. dinsdagavond.

6. Skiën in de zone Chamossière

Tuurlijk, Morzine ligt heel centraal in het skigebied van Les Portes du Soleil. Vanaf hier kun je richting Avoriaz skiën of naar Les Gets gaan. Maar er is een deel van de pistes in Morzine, waar weinig mensen komen en dat je niet mag overslaan: Chamossière. Een beschermd natuurgebied, ingeklemd tussen 2 valleien. Vanaf het hoogste punt heb je een waanzinnig 360° uitzicht op o.a de Mont Blanc en Le Grand Massif. Er is maar 1 stoeltjeslift die je helemaal naar boven brengt en dan is het kiezen. Ga je voor de zwarte piste met het uitdagend steile begin of prefereer je de rode piste Arbis, de langste piste van Morzine? Ook hier een sportief begin en dan word je vervolgens het bos ingestuurd voor een fantastisch mooie afdaling naar beneden. Dus zet ‘m meteen in je ski-agenda!

Geheime zone Chamossière in skigebied Morzine Portes du Soleil

7. Dansen in de sneeuw: Rock the Pistes – 17 tot 23 maart 2019

Van 17 tot 23 maart 2019 vindt de 8e editie plaats van Rock the Pistes: een muziekfestival met 5 grote pop-up concerten op de pistes en 30 après-ski-muziekoptredens in de diverse skidorpen van Les Portes du Soleil. Het leuke van al die optredens op de piste is dat het podium zich elke dag verplaatst, van skioord naar skioord, zonder dat het publiek van te voren weet waarheen. Je toegangsbewijs is je (geldige) skipas dus voor elke skiër is het gewoon gratis! Vorige jaren trok dit evenement bijna 30.000 liefhebbers. Onze eigen Carole was er één van en dít vond ze ervan!  In 2019 spelen onder meer Charlie Winston en Feu! Chatterton. www.rockthepistes.com.

Meer tips voor het skigebied van Les Portes du Soleil vind je op www.portesdusoleil.com

Festival Rock the piste - Portes du Soleil

LEES OOK:
10x waarom Les Portes du Soleil zo’n fijn skigebied is
Rock the pistes: feestje in Les Portes du Soleil
GROETEN UIT… Morzine

Tekst: Josee Schouten Beeld via OT Morzine-Avoriaz (jb_Bieuville, Sam Ingles).

Reacties zijn gesloten.