frankrijk.nl

Rock the Pistes: ski, zon & sound

Carole nam het vliegtuig naar Les Portes du Soleil, voor muziekconcerten op de pistes van Morzine en Châtel. Mooi feestje in de sneeuw en tussendoor heerlijk lente-skiën!

Vorig jaar eindigde ik het skiseizoen in Tignes met de Francofolies en door de bakken verse sneeuw die onlangs vielen in de Franse Alpen, kon ik het dit jaar niet laten om het begin van de lente te vieren in Les Portes du Soleil. Rock the Pistes (17 tot 23 maart 2019 ) is een gratis festival dat een volle week duurt. Er zijn 5 grote concerten op de pistes en een 30 niet-officiële muziekoptredens in de diverse skidorpen van het gebied. En het grappigste: een podium dat zich elke dag verplaatst, van skioord naar skioord, zonder dat het publiek begrijpt hoé (12 ton materiaal wordt per helikopter versleept: een sterk staaltje logistiek op meer dan 1500 meter hoogte!).

Festival Rock the piste - Portes du Soleil

Ik begon #RockthePistes in Morgins, in Zwitserland… want Portes du Soleil is een skigebied met 650 km piste verspreid over 2 landen en 12 skioorden. Gemene deler? Gastvrijheid! En de wereld is klein (of we worden steeds bekender) want ik werd aangesproken door Stephanie van de website frenchydutchy, midden in de grote menigte voor het concert Matmatah, een rockband uit Bretagne. Het publiek van alle leeftijden in flashy kleuren stak vrolijk af bij hun donkere outfits!

Carole in Portes du Soleil Chatel Rock the Piste

Na het concert ging ik naar Morzine, de centrale plaats van het festival dit jaar. Ik had net genoeg tijd om mijn intrek te nemen in Hôtel l’Equipe, een charmant en net gerenoveerd logeeradres met spa en zwembad aan de rand van de pistes… voordat ik er weer vandoor moest voor een nachtelijke sleetocht. OMG wat hebben we gelachen! Een paar hele mooie uitglijders, maar na driekwartier afdalen begon ik het in de gaten te krijgen. Een echte aanrader! (€29 p.p., min. 10 deelnemers, inclusief begeleiding en materiaal door Indianaventures).

Muziekfestival Rock the piste in Les Portes du Soleil

De volgende dag kon ik genieten van het skigebied, met in de ochtend een paar afdalingen via Avoriaz, Les Crosets en Champéry om te eindigen in Châtel. De omstandigheden waren top: zon, strak blauwe lucht, sneeuw en 5.000 man op de been voor het concert van ChineseMan. Geweldige sfeer op deze eerste dag van de lente! Nog een paar uur op de pistes voordat ik op de ski’s terugkeerde naar Morzine. Lekker doorwerken voor de bovenbenen! Daarna heerlijk gegeten bij de wijnbar La Chaudanne en ik had geen slaapliedje nodig om in slaap te vallen die avond :- ) Kapot, maar dolgelukkig dat ik #RockthePistes heb kunnen meemaken: wat een bijzondere sfeer in een adembenemende setting. Doen volgende jaar, kan het je van harte aanraden!

Muziekfestival Rock the piste in Portes du Soleil

Carole in Portes du Soleil

Meer informatie:
RockthePistes: rockthepistes.com
Portes du Soleil: portesdusoleil.com
Savoie Mont Blanc: savoie-mont-blanc.com

Tekst & beeld: Carole Goelitz Openingsbeeld: CC François Melillon van 20Minutes.ch

LEES OOK:
10 redenen om NIET te gaan skiën in april
De mooiste terrassen op de Franse pistes
Huh? Skiën in de meivakantie?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.