frankrijk.nl

Kleine hotels en chalets in grote skigebieden

Ben jij het type dat het liefst elk jaar iets nieuws probeert? En dan vooral zoekt naar kleinschalige hotels of chalets met een eigen karakter? Dan is de Secrets Collection een leuk startpunt voor je volgende skivakantie.

Pareltjes in de sneeuw

Het voelt soms als zoeken naar een speld in een hooiberg. Je wilt skiën in een goed skigebied, zo dicht mogelijk bij de piste zitten, maar NIET logeren in zo’n dertien-in-een-dozijn adres. Dat kan, maar vergt je aardig wat avondjes surfen op internet.

Chalet van Christophe et Elodie in de Franse Alpen

Voortbordurend op het succes van de weg-van-de-massa-adresjes die Sunweb voor de zomervakantie heeft, is er nu een wintereditie van zeg maar de pareltjes in de sneeuw: de Secrets Collection. En dan gaat het om kleinschalige hotels, chalets of appartementen – met een authentieke of bijzondere inrichting en een persoonlijke service. Eens kijken of ze nog geheimen voor ons hebben…

Geheime adresjes in Les Trois Vallées

Wij zijn verrast dat we drie secret spots tegenkomen in het populairste skigebied voor Nederlanders, Les Trois Vallées. We meenden daar alles wel te kennen, maar kijk eens, in Val Thorens, een Residence met slechts 6 appartementen (tot 10 pers!) in chaletstijl met als extra een pianobar en supersfeervol restaurant in-da-house. In de bekende Rue du Soleil nota bene. Goh, hoe vaak zijn wij hier wel doorheen gelopen?

Residence l'Ancolie in Val Thorens Secret Collection

Supercharmant!

Vervolgens spotten we 2 charmante appartementen in een authentiek chalet in het gezellige dorpje Saint-Martin de Belleville. Looking good! En maak je geen zorgen over de hoogte van het dorp (1450 meter), want Saint-Martin is tig keer charmanter dan grote buur Les Menuires en is naadloos verbonden met hetzelfde skigebied!

Chalets Christophe en Elodie in Saint Martin de Belleville

Charmehotel voor kort verblijf in Les Portes du Soleil

Het warmst worden we van het ski&relax-adres in het altijd gezellige skioord Morzine, onderdeel van het skigebied Les Portes du Soleil. Hotel Le Petit Dru is een gezellig familiehotel. Ooit opgezet door de ouders, nu met enthousiasme gerund door de 5 kinderen van de familie Baud. Die liefde voor het vak gaat ook door de maag dus ga er maar goed voor zitten in het gezellige restaurant rond het centrale haardvuur! Het hotel ligt dicht bij het centrum van Morzine en er stopt een skibus om de hoek. Deze brengt je binnen een paar minuten naar de lift. Koud dagje gehad? De wellnessruimte met sauna, hammam en jacuzzi is gratis toegankelijk. Je kunt hier boeken voor 4, 5, 6 of 7 dagen. Inclusief skipas en ontbijt vanaf €379 p.p. in januari. Hmm, wanneer gaan we?

Hotel le Petit Dru in Morzine

Tekst: Josee Schouten Beeld: Sunweb 

Reacties zijn gesloten.