frankrijk.nl

Kleine skidorpen in grote Franse skigebieden

Zoek je een knusse en kleinschalige sfeer maar ook een uitgebreid piste-aanbod voor de wintersport? Ontdek deze sfeervolle Franse skidorpen aan de rand van reusachtige skigebieden zoals Les Trois Vallées, Le Grand Massif, Alpe d’Huez en Paradiski.

Les Coches (Paradiski)

Les Coches La Plagne

In het sneeuwzekere skigebied van La Plagne, onderdeel van Paradiski, ligt het skidorp Les Coches. De grote chalets herbergen comfortabele appartementen en rondom het centrale dorpsplein vind je tal van gezellige winkeltjes en uiteraard de plaatselijke bar. De gemoedelijke sfeer is kenmerkend voor dit ski-in/ski-out dorp, dat gelegen is op 1400 meter. Rondom veel blauwe en rode pistes, beschut door het bos. Wie echt alles uit zijn skiweek wil halen en de skipistes van La Plagne én Les Arcs wil ontdekken, kiest Les Coches vooral om zijn strategisch ligging in het skigebied van Paradiski. Met een afdaling kom je bij de fameuze Vanoise Express, de gondel die je direct naar het skigebied van Les Arcs brengt. Voor gezinnen en niet-skiërs is er verder een ruim aanbod aan andere winterse activiteiten, zoals een overdekte ijsbaan, een rodelbaan en meer dan 25 kilometer aan wandelpaden. Een wandeling naar het oude boerendorpje Montchavin, 200 meter lager is zeker een aanrader. Kortom, een ideale uitvalsbasis voor wie op zoek is naar grand ski en de sfeer van een klein dorp.

Meer info over en accommodaties in Les Coches

Vaujany (Alpe d’Huez Grand Domaine)

Vaujany

Vaujany is misschien wel het minst bekende dorp in het skigebied van Alpe d’Huez maar is er zeker een om te ontdekken. Samen met Oz-en-Oisans biedt het een eigen skigebied van 53 km aan pistes en dankzij de kabelbaan is er ook directe toegang tot het skigebied van Alpe d’Huez Grand Domaine, goed voor 250 km skiplezier. Vaujany zelf ligt op een hoogte van 1250 meter en combineert de charme van een authentiek bergdorp met het sportieve karakter van een moderne wintersportplaats. Voor zo’n klein dorp zijn er opvallend veel sport- en recreatiefaciliteiten zoals ijsbaan, zwembad, bowlingbaan, curlingbaan, wellnesscentrum. En omdat het tegen de berghelling is gebouwd zijn er overal roltrappen en liften om je gemakkelijk te verplaatsen van je hotel of appartement naar bijvoorbeeld de winkels en de skiliften. Hier geldt vooral: gemak dient de mens.

Meer info over en accommodaties in Vaujany

Samoëns (Le Grand Massif)

gezellige kleine dorpen bij grote skigebieden Samoens

Samoens Frankrijk Ski

Hoeveel wintersportdorpen hebben een botanische alpentuin, monumentale fonteinen en een klokkentoren die op de Werelderfgoedlijst staat? Niet veel inderdaad en Samoëns is dan ook uniek in zijn soort. Naast een flinke dosis historische charme heeft dit stadje gezellige winkels, een grote ijsbaan en een mooi centraal pleintje met een eeuwenoude lindeboom. Samoëns is bovendien makkelijk te bereiken per auto want het ligt – zoals alle écht oude dorpen – laag in het dal. Maar een efficiënte cabinelift brengt je binnen 10 minuten naar de meer dan 140 pistes van Le Grand Massif. 

Meer info over en accommodaties in Samoëns 

Champagny-en-Vanoise (Paradiski)

La_Plagne-Champagny_en_Vanoise-

Prachtig voorbeeld van een authentiek Frans bergdorpje dat bruist van de gezelligheid! Niet door de après-ski trouwens, hier geen drukke toestanden maar enkel eenvoudige charme. Je kunt dus in alle rust genieten van de mooie straatjes rond de barokke dorpskerk en de chalets in Savoyaardse stijl. Het centrum heeft verder alles wat je nodig hebt: een handjevol restaurants, 2 kleine supermarkten en een goede bakker. Die intieme dorpse sfeer wordt gecombineerd met perfecte skimogelijkheden, want de cabinelift brengt je in no-time naar het skigebied van La Plagne.

Meer info over en accommodaties in Champagny-en-Vanoise

La Tania & Méribel (Les Trois Vallées)

La Tania Les trois Vallées

Waar de meeste Nederlanders Les Trois Vallées in één zin noemen met skidorpen als Val Thorens en Les Menuires, zijn er – zoals de naam al aangeeft nog twee valleien die deel uitmaken van dit grootste skigebied ter wereld. Zoals La Tania. Dit ski-in/ski-out chaletdorp is tegen de berg gebouwd en bevindt zich in de ‘derde’ vallei. Het is vooral geliefd om zijn vele grote chalets tussen de bomen. Het kleine centrum ligt als een hoefijzer onder aan de berg en biedt alle voorzieningen voor een heerlijk verblijf met vrienden of familie, die vooral de intimiteit van dit dorp waarderen.

Meribel skigebied Frankrijk

In de middelste vallei en dus centraal in het skigebied van Les Trois Vallées ligt Méribel. Het heeft een authentieke kern en is door de jaren heen verrijkt met diverse wijken zodat skiërs zich snel kunnen verplaatsen naar de vele liften en pistes aan beide zijden van de berg. De vele chalets en appartementen, opgetrokken uit steen en hout lijken op te gaan in de omgeving en kenmerken zich door de charmante architectonische stijl. Naast het centrale dorp zijn er nog 2 dorpen: het hoger gelegen Méribel-Mottaret (ski-in/ski-out) en het lagergelegen Méribel-Village. ’s Avonds verplaatst het speelterrein zich naar de sfeervolle hoofdstraat in Méribel-Centre, met tal van cafés, restaurants, tearooms en chique winkels.

Meer info en accommodaties in La Tania

Meer info en accommodaties in Méribel

Meribel Les Trois Vallées

LEES OOK:
Fijne ski-chalets voor vrienden en familie
Charmante chalets en hotels in grote skigebieden

Tekst: Josee Schouten Beeld: linksboven en onder Meribel©Sylvain Aymoz, La Tania en Vaujany-Sunweb, Champagny-©Nomad Photographie, Les Coches ©O. Allamand-OT La Plagne, Samoëns – OT Samoëns – Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Sunweb Wintersport #ad 

Eén reactie op “Kleine skidorpen in grote Franse skigebieden”

  1. Erik schreef:

    Alleen nog Vénosc vergeten. Is ook een prachtig charmant dorpje naast Les deux Alpes. Met de cabinelift binnen 10 minuten in Les2Alpes. En goed bereikbaar ook tijdens de drukke periodes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *