frankrijk.nl

De mooiste stranden bij Saint-Tropez

Het mondaine strand van Pampelonne hoeft er niet bij, dat kent iedereen nou wel van beroemde strandtenten als Nikki Beach en Le Club 55. Nee, wat zijn nou de àndere mooie stranden die de Golfe de Saint-Tropez rijk is? Gastblogger Camiel, die er vaak komt, noemt zijn lievelingsplekken.

1. Plage La Ponche (Saint-Tropez)

Strand van La Ponche - Plage La Ponche (Saint-Tropez)

In hartje Saint-Tropez aan de voet van de Place du Revelen, ligt Plage La Ponche. Een klein stadstrand dat vooral bekendheid heeft verkregen als decor van de film ‘Et Dieu… créa la Femme’ met Brigitte Bardot. Uniek aan het strand is dat het midden in het dorp ligt en alleen te voet te bereiken is. Het is omgeven door enerzijds de azuurblauwe zee en anderzijds de oude vissershuizen die het historische centrum van Saint-Tropez vormen. Vanuit het strand kijk je uit over de baai en het aan de andere kant van het water gelegen plaatsje Sainte-Maxime.

2. Plage de l’Escalet & Plage Taillat (Ramatuelle)

Strand van Escalet - Plage de l'Escalet

Tussen de stranden van l’Escalet en Taillat liggen diverse kleine strandjes met veel charme. Doordat deze strandjes alleen te voet te bereiken zijn via een rotsachtig wandelpad, zijn ze erg rustig en vind je er vooral wandelaars die even bijkomen van hun wandeltocht. De rust en het heldere water geven je al snel het gevoel op een onbewoond eiland te zijn! Ook om te snorkelen ben je hier op de goede plek. Tussen de rotsen vind je vele zeedieren en planten.

Strand van Escalet - Plage de l'Escalet bij Saint-Tropez

Ook het Plage Taillat is paradijslijk. Je ziet aan weerszijden de Middellandse Zee en recht voor je Cap Taillat. Romantische plek voor een drankje en wat zelf meegebrachte versnaperingen bij zonsondergang! Het strand is overdag en in de zomer wel iets drukker dan de andere strandjes richting Plage de l’Escalet, omdat Cap Taillat een toeristische trekpleister is. Ook Plage Taillat is net als de andere kleine stranden onbereikbaar met de auto. Je moet ongeveer 40 minuten lopen. Dat kost wat moeite, maar dan ben je wel op een schitterend stukje aarde!

3. Plage d’Héraclée (La Croix-Valmer)

Plage d’Héraclée (La Croix Valmer)

Dit strand ligt direct aan de wijngaarden van het bekende wijnhuis Domaine de la Madrague. Om het strand te bereiken passeer je eerst een mooie laan met palmbomen die twee wijngaarden van elkaar scheiden. Aangekomen op de Plage d’Héraclée ervaar je direct de rust waar het strand om bekend staat. Voor een restaurant of bar moet je op dit strand dus niet zijn. Je bent volledig aan jezelf overgeleverd, maar ook dat heeft z’n charme!

4. Plage du Débarquement (La Croix-Valmer)

Plage du Débarquement (La Croix Valmer)

Dit zandstrand van 3 km lengte dat zich uitstrekt over de dorpen La Croix Valmer en Cavalaire en is een echt familiestrand. In de zomer is het afgeladen met toeristen die bivakkeren op de campings en in de hotels die in de directe omgeving liggen. Op het strand vind je ook een lange pier waar in de zomermaanden boten aanleggen die dagelijks op en neer gaan naar de eilanden Ile de Port Cros, Ile de Porquerolles en Ile du Levant, ook wel de Iles d’Or (eilanden van goud) genoemd. Om het strand vanaf de parkeerplaats te bereiken loop je een stukje over een kleine boulevard met een aantal restaurants en winkeltjes. Ga je buiten het zomerseizoen naar dit strand is het een stuk rustiger en deel je het strand met enkele lokale inwoners van La Croix Valmer.

5. Plage du Rayol (Rayol-Canadel-sur-Mer)

Plage du Rayol (Rayol Canadel sur Mer)

Plage du Rayol is een klein strandje dat is gelegen in het dorpje Le Rayol-Canadel-sur-Mer. Het strand wordt veel gebruikt door gasten van het iets hoger gelegen Hotel Le Bailli de Suffren, waarvandaan je uitkijkt over de baai. Ook vind je er een restaurant en een beachclub waar je even kunt afkoelen tijdens je stranddag. Het strand is ingesloten tussen rotsen wat het ook een mooie plek maakt om te snorkelen. In de zomermaanden is het strand druk. Buiten het seizoen is het erg rustig en vind je enkel wat locals en overwinteraars. Het strand ligt erg in de luwte en daarom is het ook in het voor- en najaar goed vertoeven.

Strand van La Ponche - Plage La Ponche (Saint-Tropez)

Camiel Oosterwaal GastbloggerLEES OOK:
GROETEN UIT.. Saint-Tropez
Top 8 leukste Zuid-Franse markten
Ultiem charmehotel in Saint-Tropez
Onbekende eilanden van de Côte d’Azur
l’Oiseau Bleu, mooie B&B in Sainte-Maxime

Tekst en beeld: Camiel Oosterwaal

– PINTEREST –

Vond je dit een inspirerend artikel?
Bewaar het dan op je Pinterest!

Stranden Saint Tropez

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *